16 Δεκ 2008

Εμείς και οι άλλοι (διαχρονικά)

Ιδού, γατί θα παραμείνω αυτοεξόριστος

Ο γερμανικός όμιλος Siemens καταδικάστηκε στις ΗΠΑ σε πρόστιμο-ρεκόρ 800 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή χρησιμοποίησε τη διαφθορά για να εξασφαλίσει συμβόλαια.

Στην Siemens επιβλήθηκε πρόστιμο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο προστίθενται 350 εκατομμύρια δολάρια για να τεθεί τέρμα στις διώξεις που ασκήθηκαν από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, την «Securities and Exchange Commission» (SEC), σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε από δικαστήριο της Ουάσινγκτον.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η SEC κάλεσαν τους δημοσι
ογράφους στις 20.00 ώρα Ελλάδας για να δώσουν διευκρινίσεις γιαυτό που χαρακτηρίζουν ως ιστορική «καμπή» στην εφαρμογή του νόμου κατά της διαφθοράς που προκύπτει από τις πρακτικές ξένων εταιρειών. Παράλληλα, η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι καταδικάστηκε σε πρόστιμο 395 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική δικαιοσύνη επειδή χρησιμοποίησε τη διαφθορά για να εξασφαλίσει συμβόλαια.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά και η πατρωνία επιβραβεύονται και τιμώνται δεόντως η εταιρεία που λάδωσε σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και παράλληλα πολλούς άλλους δημόσιους παράγοντες, έλαβε ως ένδειξη σεβασμού και απεριόριστης εκτίμησης από τους έλληνες ως έπαθλο τον ΟΤΕ, μέσω της Deutsche Telecom.

Αυτή η χώρα με το λαδωτήρι που υπερτιμά τους νταβάδες της και υποτιμά τα παιδιά της, όταν δεν τα σκοτώνει, δεν είναι η δική μου Ελλάδα….ιδού, γατί θα παραμείνω αυτοεξόριστος.



Ιδού, τα χάλια μας ! Ξαναψηφίστε τους!

http://grbloopers.blogspot.com/