30 Νοε 2008

"Σκοτώνουν τα αγόρια για να διασφαλίσουν την ειρήνη

Από το tvxs.gr

Προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές εχθροπραξίες, οι γυναίκες σε δύο χωριά της Παπούα Νέας Γουϊνέας σκοτώνουν εδώ και μία δεκαετία όσα παιδιά γεννιούνται αγόρια!

«Τα αγόρια γίνονται άνδρες και οι άνδρες γίνονται πολεμιστές», δηλώνει αφοπλιστικά μια χωρική στο βουνό Γκορόκα, περιοχή την οποία έχουν πλήξει πολύχρονοι πόλεμοι και καταστροφές.

Την ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες να σταματήσει η σφαγή των νεογέννητων, αλλά και οι βιαιοπραγίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές, οι γυναίκες των δύο χωριών αναφέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη.

28 Νοε 2008

Δημοσιογράφοι και blogger


Tου Γιάννη Γερονικολού


Μετά τον «αιματηρό» πόλεμο των ιπποπόταμων της δημοσιογραφίας που κυλίστηκαν για εβδομάδες στη λάσπη κάνοντας αναγνώστες και τηλεθεατές να τους σιχαθούν ακόμα περισσότερο, τώρα στη «μπλογκόσφαιρα» έχουμε και το ξεκατίνιασμα αυτών που θέλουν να τους μοιάσουν αλλά δε μπορούν.

Είναι άλλο όμως να πλακώνεται ο Αναστασιάδης, ο Χατζηνικολάου και ο Τριανταφυλόπουλος, όπου παίζονται μερικά... δις και έχει πλάκα να παρακολουθείς το ματς για να βλέπεις πως τσαλακώνονται οι «μουράτοι», και άλλο είναι κάποιοι ανύπαρκτοι να νομίζουν πως αφορά όλο τον κόσμο το ξεκατίνιασμά τους.

Μετά λοιπόν την δημόσια ξεφτίλα του press-gr πριν λίγους μήνες με τον ανεκδιήγητο Καψαμπέλη να ουρλιάζει αφηνιασμένος στα τηλεπαράθυρα, τώρα έχουμε νέο γύρο κατηνιάς με το δημόσιο αλληλοφτύσιμο κάποιων τύπων όπως Μπόνιος, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Γκόλιας και άλλων φυντανιών της... «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας», οι οποίοι μόνο απέξω έχουν περάσει από εφημερίδα.

Κάπως έτσι και μόνο μπορώ να δικαιολογήσω το μένος κάποιων «μπλόγκερ» κατά των δημοσιογράφων. Μένος που φτάνει σε σημείο φασισμού κάποιες φορές και καθαρού επαγγελματικού ρατσισμού σχεδόν πάντα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος δε μπορεί να εκφέρει άποψη στο διαδίκτυο, μπορεί όμως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι πιο... «κυβερνοδημοκράτης» κάποιος που βρίζει ανώνυμα στα σχόλια των blog από κάποιον άλλο που λέει επώνυμα την άποψή του έχοντας «γνώση των συνεπειών του νόμου».

Ζει στον κόσμο του όποιος πιστεύει οτι ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος μπορεί να γράψει ελεύθερα τη γνώμη του στο Μέσο στο οποίο δουλεύει, χωρίς να αυτολογοκρίνεται. Αυτό δε γίνεται τώρα, δε γινόταν ποτέ! Έτσι στο διαδίκτυο μπορεί να εκφραστεί κάπως πιο ελεύθερα. Και λέω κάπως γιατί τον δημοσιογράφο τον ελέγχουν παντού, τον Ονούφριο τον προγραμματιστή με το καλογραμμένο blog όμως όχι.

Έτσι, θεωρώ οτι το σηματάκι «είμαι blogger, όχι δημοσιογράφος» πιο πολύ προστατεύει τους δημοσιογράφους από διάφορες ασύντακτες βλακείες που γράφονται με τα πόδια κουτσομπόληδων άεργων, παρά περιποιεί τιμή για τον blogger που το επέλεξε να κοσμεί τη σελίδα του.

Το γεγονός οτι η ανύπαρκτη ΕΣΗΕΑ δεν έχει ασχοληθεί με το γεγονός ότι ένα συντριπτικό ποσοστό κόσμου μας θεωρεί «αλήτες – ρουφιάνους – δημοσιοκάφρους» δε σημαίνει ότι θα το αποδεχτούμε για όλους, όπως δε χαρακτηρίζει όλους τους blogger το γεγονός οτι τα πιο πολλά κείμενα και απόψεις δεν κάνουν ούτε για ανάρτηση σε παιδικό λεύκωμα, πόσο μάλλον η πολιτική τους αρθρογραφία που μόνο με τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις του Τσουκαλά μπορούν να συγκριθεί.

Κακά τα ψέμματα, όποιος νομίζει ότι μόνο μέσα από τα blog, χωρίς τη δουλειά των δημοσιογράφων στα «κλασικά» ΜΜΕ μπορεί να ενημερωθεί, είναι απλά βλάξ.

Δυο φορές βλάκας όμως είναι ο δημοσιογράφος που αψηφά τα νέα Μέσα. Πόσο μάλλον όταν επιχειρεί να τα ποδηγετήσει...




Reblog this post [with Zemanta]

25 Νοε 2008

Φωτοβολταϊκό πάρκο σε... νεκροταφείο!


Άπαιχτοι οι Ισπανοί. Φανταστείτε να το έκαναν εδώ τι θα γινόταν από τις θεούσες και το παπαδαριό!..

Από το http://www.tvxs.gr/v603

Μια ισπανική πόλη επέλεξε ένα ασυνήθιστο μέρος για να εγκαταστήσει ένα ηλιακό πάρκο: το νεκροταφείο της περιοχής. 462 φωτοβολταϊκά στοιχεία τοποθετήθηκαν στο νεκροταφείο της Σάντα Κολόμα ντε Γκραμένετ και άρχισαν να λειτουργούν την περασμένη Τετάρτη, συνδεδεμένα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το ηλιακό νεκροταφείο χρειάστηκε τρία χρόνια για να υλοποιηθεί και παρά το γεγονός ότι δεν είναι το πρώτο στην Ισπανία , είναι η πρώτη φορά που τα φωτοβολταϊκά στοιχεία τοποθετούνται πάνω στα μνήματα. Ωστόσο, τα φωτοβολταϊκά πάνελ, συνολικού κόστους 720.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν πάνω στα μνήματα υπό μικρή γωνία ώστε να μην αλλοιώνουν την εικόνα του χώρου.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι επειδή η συγκεκριμένη πόλη έχει 124.000 κατοίκους οι οποίοι ζουν σε μια έκταση 3.9 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Επομένως, οι ανεκμετάλλευτοι χώροι ήταν περιορισμένοι και έτσι κατέφυγαν σε αυτή τη λύση. Το ηλιακό νεκροταφείο παρέχει ενέργεια αρκετή για τις ανάγκες 60 νοικοκυριών το χρόνο και περιορίζει έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 62 τόνους.

Ο διευθυντής της εταιρείας Conste-Live Energy, που διαχειρίζεται την εγκατάσταση στο νεκροταφείο, Εστέβε Σερέτ, δηλώνει ότι «Ο καλύτερος φόρος τιμής που μπορεί κανείς να αποτίσει στους προγόνους του, σε όποια θρησκεία κι αν ανήκει, είναι να παράγει καθαρή ενέργεια για τις μελλοντικές γενιές».
Reblog this post [with Zemanta]

21 Νοε 2008

Europeana είσαι και φαίνεσαι...


Κάπου εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο, εκεί που κανείς δε θα κάτσει για εθελοντική λοβοτομή στον καναπέ του να παρακολουθήσει την ξεφτίλα των οκτώ, όλο και κάτι γίνεται για να μας αποδείξει οτι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ο Μπερλουσκόνι, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, δεν είναι οι γιάπης του Σίτι και τα «γκόλντεν μπόις» τραπεζών και επιχειρήσεων.

Κάπου εκεί έξω, όπου δεν είναι κυρίαρχες θρησκείες η λαμογιά, η καφρίλα και ο εύκολος πλουτισμός, εκεί όπου δεν ασχολούνται με τον ελληνικό πολιτικό μικρόκοσμο, με dvd και κρυφές κάμερες, με γκάλοπ και παπαδαριό, ένα μεγαλόπνοο ευρωπαϊκό σχέδιο άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά».

Πρόκειται για την «Europeana», το μεγαλύτερο ίσως τεχνολογικό άλμα στη προσπάθεια διάδοσης της γνώσης από τότε που ο Γουτεμβέργιος εφηύρε την τυπογραφία.

Η έμπνευση και η επιμονή κάποιων ανθρώπων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που προχωρά με γεωμετρική πρόοδο φέρνουν την ευρωπαϊκή κληρονομιά στην κουλτούρα, τη γνώση και τις τέχνες στο σπίτι του κάθε πολίτη ή τουλάχιστον στον υπολογιστή του, στο δικτυακό τόπο www.europeana.eu.

Από τα έπη του Ομήρου και τη Θεία Κωμωδία του Δάντη ώς τις όπερες του Μότσαρτ και την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, η ιστορία, η τέχνη, η λογοτεχνία, το σινεμά και η μουσική της Ευρώπης είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων σε 23 γλώσσες. Η Europeana συγκεντρώνει «αντικείμενα» από 1.000 μουσεία, εθνικές βιβλιοθήκες, γκαλερί και αρχεία. Περιέχει σήμερα 3 εκατομμύρια αντικείμενα και φιλοδοξεί να απαριθεί 10 εκατ. ώς το 2010. Κι αυτό είναι μόνο μια αρχή, αφού ώς τώρα έχει ψηφιοποιηθεί μόλις το 1% των ευρωπαϊκών ιστορικών έργων και έργων τέχνης.

Στόχος της Europeana είναι να γίνει όχι απλώς μια βιβλιοθήκη, αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους του 21ου αιώνα, η οποία θα τους βοηθήσει να ανταγωνιστούν σε δημιουργικότητα με τους πιο εφευρετικούς προγόνους τους όπως τους αρχιτέκτονες της Αναγέννησης. Φανταστείτε και μόνο τι δυνατότητες προσφέρει στους σπουδαστές, στους λάτρεις των τεχνών ή τους ακαδημαϊκούς να έχουν πρόσβαση, να συνδυάζουν και να εξερευνούν επιγραμμικά τους πολιτιστικούς θησαυρούς των κρατών μελών.

Περισσότεροι από 1.000 πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη προσέφεραν υλικό στην Europeana. Διάφορα ευρωπαϊκά μουσεία, μεταξύ των οποίων του Λούβρου στο Παρίσι και του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, έχουν προσφέρει ψηφιοποιημένους πίνακες και αντικείμενα από τις συλλογές τους. Οι εθνικές υπηρεσίες αρχείων διέθεσαν σημαντικά εθνικά έγγραφα, ενώ το εθνικό ίδρυμα οπτικοακουστικών μέσων της Γαλλίας προσέφερε 80.000 εγγραφές εκπομπών του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων λήψεων των πεδίων μαχών της Γαλλίας το 1914. Οι εθνικές βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συνεισέφεραν έντυπο και χειρόγραφο υλικό, συμπεριλαμβανομένων ψηφιοποιημένων αντιτύπων των αξιόλογων βιβλίων που έφεραν νέες ιδέες στον κόσμο.

Η Europeana αποτελεί την απάντηση της Ευρώπης στους Αμερικάνικους κολοσσούς Google και Microsoft οι οποίοι επιχείρησαν με ιδιωτικοεπιχειρηματικά κριτήρια να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο αλλά έσπασαν τα μούτρα τους.

Το πόσο αγκαλιάστηκε από τους πολίτες το εγχείρημα φάνηκε από την πρώτη μέρα που βγήκε στο διαδίκτυο και το ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων επισκέψεων την ώρα(!) «γονάτισε» τους σέρβερς και ανάγκασε τους διαχειριστές του ιστοχώρου να τον κλείσουν προσωρινά μέχρι οι υπολογιστές να μπορούν να σηκώσουν τέτοια επισκεψιμότητα.

Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα δε βρήκα αν κανείς από την ελλάδα ασχολήθηκε με το εν λόγο σχέδιο, αν και στο υπουργείο πολιτισμού συνήθως είναι πολύ απασχολημένοι με τη διάθεση των κονδυλίων και το βόλεμα (γενικώς) ημετέρων ώστε να βρουν χρόνο για τέτοιες βλακείες...

Reblog this post [with Zemanta]

13 Νοε 2008

Ένας Ομπάμα στην Ευρώπη


«Είμαστε όλοι Αμερικάνοι», λένε οι Ευρωπαίοι ζηλεύοντας βαθιά την προοδευτική αλλαγή στην ηγεσία της υπερδύναμης. «Όλοι μας Αμερικάνοι», όπως μετά την 11η Σεπτεμβρίου που δήλωναν όλοι αλληλέγγυοι με τους Νεοϋορκέζους σκεπτόμενοι όμως οτι έπαθαν ό,τι τους άξιζε... Έτσι και τώρα χειροκροτεί η Ευρώπη την επιλογή Ομπάμα αλλά και τώρα το χειροκρότημα είναι υποκριτικό.

Η Ευρώπη, όσο και να θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε περί του αντιθέτου, φοβάται τις αλλαγές, τις καινοτομίες, το νέο, το ανεξέλεγκτο και για αυτό είναι από τον πόλεμο και μετά ουρά των ΗΠΑ στα πάντα. Από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι έχασαν τις αποικίες τους βούλιαξαν στο τέλμα του μικροαστισμού τους, και κάθε τι καινούριο

τους κάνει να κρύβονται φοβισμένοι πίσω από τελειωμένες ιδεοληψίες.

Ποτέ ένας Ευρωπαίος που σέβεται τον εαυτό του, την καταγωγή του, την κουλτούρα του και τον βαθιά ριζωμένο μέσα του φόβο του αστού, δεν θα επιτρέψει να ανέβει στην εξουσία όχι της χώρας του, αλλά ούτε της πολυκατοικίας του ένας μειονοτικός, ένας μετανάστης.

Δείτε το πρώτα από την πάντοτε... προοδευτική ελλαδάρα και τους σούπερ προοδευτικούς κατοίκους της. Υπάρχει ποτέ περίπτωση από το «δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ-Αλβανέ», να το γυρίσουμε και να ψηφίσουμε κάποιον αλλοδαπό για πρωθυπουργό; Εδώ φοβόμαστε να ξεφύγουμε από τις δυο-τρεις οικογένειες που μας κυβερνάνε από το 44 και μετά... Ούτε σε αποτυχημένο ανέκδοτο δε μπορείς να σκεφτείς να βάλεις στην κυβέρνηση Αλβανό, Βούλγαρο, Τούρκο, Πολωνό ή οποιονδήποτε άλλο μειονοτικό. Σκεφτείτε δε τις αντιδράσεις του προοδευτικού μας έθνους αν ένα κόμμα εξουσίας διάλεγε για αρχηγό του έναν αθίγγανο! Ε, ρε γέλια..

Κάπως έτσι όμως είναι τα πράγματα και για τους πιο... δυτικούς εταίρους μας.

Οι Γάλοι προτιμούν να μην πατήσουν σε μπιστρό για ένα χρόνο παρά να σου μιλήσουν αγγλικά, πόσο μάλλον να ψηφίσουν κάποιον από αυτούς που ο Σαρκοζί δυό χρόνια πριν αποκαλούσε «αληταράδες» στα γκέτο πέριξ του Παρισιού. Καλοί οι μετανάστες αλλά μόνο μέχρι την αρχηγία της Εθνικής αν είσαι ο Πλατινί. Κάτι είναι κι αυτό όμως.

Οι Ιταλοί βέβαια έχουν έγχρωμο βουλευτή, αλλά σίγουρα προτιμούν τις πορνοστάρ ή τις θυγατέρες από φασισταριά. Όπως και να΄χει όμως απέχουν πολύ από τη μέρα που ο νότος της καμόρα και ο βοράς του Μπερλουσκόνι θα ψηφίσουν πρωθυπουργό από τη μειονότητα. Άλλωστε για να φτάσει μέχρι εκεί θα πρέπει να γλιτώσει πρώτα το πνίξιμο στα νερά της Αδριατικής, σπόρ στο οποίο επιδίδεται με τους μετανάστες το ναυτικό και το λιμενικό σώμα των Ιταλών.

Για τη Βρετανία δε νομίζω οτι χρειάζεται να πούμε τίποτα. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας βάζει εμπόδια στην πολιτική ανέλιξη όχι μόνο των μεταναστών αλλά και των νέων. Ο Εγγλέζος που σέβεται την ιστορία του θα ψήφιζε έγχρωμο μόνο για να του σερβίρει σωστά το τσάι στη ζούγκλα.

Οι δε Γερμανοί θεωρούν μεγάλη πρόοδο το γεγονός οτι ψήφισαν τη Μέρκελ και μέχρι εκεί εξαντλείται το θέμα. Είναι οι μόνοι με τόσους μετανάστες βουλευτές αλλά μάλλον οφείλεται στη διαρκή ανάγκη τους να εξοβελίσουν τα φαντάσματα του Άουσβιτς.

Για τους Αυστριακούς δε χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω από το όνομα Χίτλερ, οι Ελβετοί το μόνο μαύρο που γνωρίζουν είναι η πικρή σοκολάτα και τα λουράκια στα ρολόγια, ενώ οι «κάτω χώρες» έχουν παράδοση στο μαύρο, αλλά αυτό δεν το ψηφίζεις το καπνίζεις...

Ο Μπούς παραπέμπεται για προδoσία!


Φοβεροί τύποι Αμερικάνοι της οργάνωσης "yes man". Διαβάστε τι έκαναν τα παλικάρια και ψάρωσαν όλη τη Νέα Υόρκη!..
Από "Τα Νέα" online:

Αποκάλυψη από τους «New York Times»

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, κατηγορούμενος για προδοσία, όπως αποκαλύπτει στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα New York Times. Ωστόσο, η είδηση-βόμβα, εκτός από τους αναγνώστες, αναστάτωσε τα δημοσιογραφικά γραφεία της εφημερίδας. Και τούτο επειδή η έκδοση κυκλοφόρησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και μάλιστα σε 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ οι υπεύθυνοι αλλά και οι συντάκτες της εφημερίδας γνώριζαν πολύ καλά ότι η αρθρογραφία που περιελάμβανε δεν είχε απασχολήσει ποτέ τα δημοσιογραφικά τους γραφεία!

Η αλήθεια είναι ότι και οι νεοϋορκέζοι διαπίστωσαν, μετά την αρχική τους έκπληξη, ότι οι τίτλοι της εφημερίδας ήταν πολύ κραυγαλέοι για να είναι αληθινοί. Πράγματι, αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για πλαστή έκδοση η οποία είχε ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την πραγματική και περιείχε τις καθιερωμένες θεματικές ενότητες των New York Times: διεθνή, οικονομικές ειδήσεις, άρθρα, εσωτερικές ειδήσεις, ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη και διορθώσεις. Το πλαστό έντυπο είχε 14 σελίδες, έφερε ημερομηνία 4 Ιουλίου 2009 (ημερομηνία-επέτειος της Ημέρας της Ανεξαρτησίας) και μοιράστηκε δωρεάν στους κεντρικούς σταθμούς του μετρό. Στην «έκτακτη έκδοση» υπήρχαν αρκετές διαφημίσεις και μια ανακοίνωση για ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη.

Η φάρσα αποκαλύφθηκε από την οργάνωση «Yes Men» η οποία σχεδίασε το εγχείρημα, τύπωσε και διένειμε την εφημερίδα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια περίπλοκη επιχείρηση, που διήρκησε έξι μήνες, 1.2 εκατομμύρια φύλλα τυπώθηκαν σε έξι διαφορετικά τυπογραφεία και διανεμήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, όπου χιλιάδες εθελοντές προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν».

Μία από τις συντάκτριες της εφημερίδας σημείωσε σε δελτίο Τύπου την ανάγκη να διασφαλιστεί πως «ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι δημοκρατικοί θα κάνουν αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε» καταλήγοντας: «μετά από οκτώ ή ίσως 28 κολασμένα χρόνια έχουμε ανάγκη να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Παράδεισο».
Reblog this post [with Zemanta]

Σχολεία ρατσιστών


Σχολεία αρνούνται να εγγράψουν μαθητές επειδή πάσχουν απο διαβήτη!

Να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα αμέσως για να γνωρίζουμε όλοι που στέλνουμε τα παιδιά μας

όπως γράφει η Απογευματινή:

Δόθηκε εντολή να ερευνηθεί το πρωτοφανές ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την άρνηση κάποιων ιδιωτικών σχολείων να εγγράψουν παιδιά που πάσχουν απο νεανικό διαβήτη.

Ο υπουργός έδωσε την εντολή στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Δημ. Πλατή, ο οποίος θα κινήσει και όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ζητηθούν ευθύνες και να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες και ρατσιστικές αυτές συμπεριφορές.

Τι πάει να πει "να ζητηθούν ευθύνες" για μια καθαρά ρατσιστική πρακτική. Ή λουκέτο ή τεράστιο πρόστιμο και διαπόμπευση για τα γουρούνια.

Μετά την κατακραυγή έκαναν πίσω


Μείωση των επιτοκίων κατά 1% στις πιστωτικές κάρτες ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, ακυρώνοντας παράλληλα και την αύξηση 0,40% στα επιτόκια του πλαστικού χρήματος που είχε προαναγγελθεί.
Η κίνηση αυτή της Εθνικής αποτελεί ακόμη ένα βήμα πίσω για τους τραπεζίτες που αναγκάζονται μετά την κατακραυγή να μειώσουν τα υπερβολικά επιτόκια που χρεώνουν τους πελάτες τους σε καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

12 Νοε 2008

Όλοι μαζί μπορούμε!


Τις τελευταίες μέρες οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας λαμβάνουν επιστολές από την Τράπεζα, με τις οποίες τους ενημερώνει ότι τροποποιεί μονομερώς τους όρους της σύμβασης και όσοι δεν συμφωνούν με αυτούς μπορούν να καταγγείλουν την σύμβαση, αφού προηγουμένως εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Με αυτή την παράνομη μονομερή τροποποίηση και αυθαιρεσία, η Εθνική Τράπεζα αρνείται να μειώσει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει, καθώς οι σχετικές συμβάσεις έχουν ως επιτόκιο αναφοράς αποκλειστικά το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα μάλιστα, όχι μόνο δεν μείωσε, ως όφειλε, τα επιτόκια, αλλά και τα αύξησε. Με την νέα διατύπωση όχι μόνο δεν απαλείφονται περαιτέρω οι καταχρηστικοί όροι, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζονται και εδραιώνονται

Οι καταναλωτές απαντούν μαζικά στις αυθαιρεσίες των τραπεζών με απόσυρση των συναλλαγών τους από την Εθνική Τράπεζα και διακοπή των πιστωτικών καρτών! Καλούμε τους πολίτες να απαντήσουν στις παρανομίες της Εθνικής Τράπεζας.
* Να αποσύρουν τις καταθέσεις * Να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για συναλλαγές * Να μεταφέρουν τα υπόλοιπά τους από κάρτες και δάνεια σε άλλες τράπεζες με ευνοϊκότερους όρους * Να ακυρώσουν πάγιες εντολές * Να μην αποστέλλουν εμβάσματα μέσω της Εθνικής

Σωστός ο μαυρούλης, ζήλεψε τον Γιώργο


Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να δημιουργήσει και την πρώτη on-line προεδρία. Το επιτελείο του καλεί ήδη τους πολίτες να στείλουν τις ιδέες τους διαδικτυακά, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://www.change.gov/newsroom/ συμμετέχοντας έτσι και στην κατάρτιση των νέων νόμων.

περισσότερα στο
http://www.antinews.gr/?p=4215

Αυτό το είχαμε πάρει χαμπάρι;

http://ecology-salonika.org/lib/?p=2871

το νέο αίμα στη δημοσιογραφία

http://www.youtube.com/watch?v=4S8Zu59pMxQ