2 Φεβ 2009

"Κόψτε το λαιμό σας"...


Άσχημα μαντάτα φέρνει ο 'Αγιος από την Ευρώπη Διαβάστε, αξίζει τον κόπο για να καταλάβουμε τι μας περιμένει:

Αποφασισμένες εμφανίζονται οι Βρυξέλλες να αφήσουν την Ελλάδα στη τύχη της, και ας οδηγηθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για…σωτηρία και τα περεταίρω!
Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι «δικό μας», αποτελεί προϊόν καλής πληροφόρησης μετά από συνομιλία που είχαμε με τον άνθρωπο που τις τελευταίες ώρες προσπάθησε να γεφυρώσει εικασίες με την πραγματική βούληση Γερμανών-Βρετανών και Γάλλων.
«Η παράσταση Σαρκοζί δεν βοηθάει αυτή την περίοδο», είπε ο «άνθρωπός» μας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που σκόπευε να αναλάβει, σύμφωνα με την γαλλική Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος για τη διεξαγωγή νέας συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, ώστε να βρεθεί τρόπος άσκησης αποτελεσματικών οικονομικών μέτρων εντός του χώρου του Ευρώ στις χώρες που επιβαρύνουν με την πολιτική τους τις υπόλοιπες και να προληφθούν κινήσεις των αγορών εις βάρος τους.
«Την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχει κανείς, εντός της νομισματικής ένωσης, που να θέλει ή να ανέχεται να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα της Ελλάδας, ούτε φυσικά οι Γάλλοι. Αυτό που μάλλον επιδιώκει ο Σαρκοζί, εκτός από τη δημιουργία εντυπώσεων είναι να αναλάβουν οι Βρυξέλλες τη κηδεμονία της Ελλάδας και της Ισπανίας, εκπονώντας αντί αυτών ένα οικονομικό πλάνο .
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, καθώς θα διέλυε τους θεσμούς λειτουργίας ολόκληρης της Ένωσης, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε πολλές παρεξηγήσεις με αβέβαιο το τελικό αποτέλεσμα», επισήμανε ο συνομιλητής μας.
«Η Ελλάδα είναι ένα κακό παράδειγμα, όχι μόνον στην Ευρωζώνη, αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ και έτσι (ως κακό παράδειγμα) αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί», είπε ο «άνθρωπός» μας.
Συμπέρασμα: Το πράγμα φαίνεται να εξελίσσεται οδυνηρά για τη χώρα μας. Τα ψέματα, οι λαθροχειρίες, ο εξευτελισμός κρατικών φορέων που βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, οι κρυφές συνεννοήσεις με επιτρόπους, τα καρφώματα - κυρίως από την πλευρά των νεοδημοκρατών – και άλλα που δεν …γράφονται οδήγησαν την Ελλάδα σε μια απολύτως αναξιόπιστη θέση και τους Έλληνες πολιτικούς κατευθείαν στο θέατρο σκιών αντάμα με τον Καραγκιόζη.
Από εδώ και πέρα οι πιέσεις ( οικονομικές, αλλά και πολιτικές) θα είναι –κυρίως- άτυπες μεν, αλλά πρωτοφανείς σε ένταση. Θα επιδιωχθεί να μεταφερθεί το βάρος ρητά στην Ελλάδα και έμμεσα στην Ιταλία, ενώ Ισπανία και Πορτογαλία θα αντιμετωπισθούν αλληλέγγυα και με κατανόηση.
Η εικόνα που σχηματίζεται είναι ότι σήμερα και στη αρχή μιας κρίσης που αιφνιδίασε την ΕΕ, δεν θα υπάρξει …κατανόηση από τους εταίρους μας, Το μήνυμα είναι σαφές: αν μπορείτε σωθείτε μόνοι σας, αν όχι βουλιάξτε μόνοι σας!
Φαίνεται ότι η παραβολή του ασώτου, αυτή τη φορά δεν …αναφέρεται σε εμάς.
Κάποιοι στη Κεντρική Ευρώπη έχουν εκνευριστεί με το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και αποφάσισαν να μας στείλουν να …πνιγούμε.
Ορκίζομαι ότι αυτό το αντιμετωπίζω για πρώτη φορά από το 1984, οπότε και ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά με τα θέματα της ΕΟΚ.