20 Φεβ 2009

Το εξειδικευμένο θέμα και ο ανειδίκευτος Πρωθυπουργός

Υπάρχει ένα θεματάκι πολύ εξειδικευμένο… τόσο εξειδικευμένο που αποτελεί τη χειρότερη μάστιγα για κάθε κοινωνικό κράτος και τη μεγαλύτερη απειλή για κάθε πολίτη σε ολόκληρο το κόσμο.

Είναι τόσο εξειδικευμένο το άτιμο που οι πάντες ασχολούνται με αυτό, κυβερνήσεις κερδίζουν και χάνουν εκλογές εξαιτίας του, επιστήμονες το αντιμετωπίζουν από δεκάδες όψεις, οικογένειες διαλύονται και κοινωνίες χάνουν τη συνοχή τους και παραδίδονται στον ψυχίατρο, στον δικαστή και στον αστυνόμο.

Το εξειδικευμένο αυτό προβληματάκι χρησιμοποιείται στη χώρα μας για να σπεκουλάρουν κυβερνήσεις, οι οποίες του αλλάζουν τα νούμερα κατά το δοκούν και τα φώτα κατά το συμφέρον τους, μετατρέποντας το σε κομματική ύλη και στοιχείο του πελατειακού φαινομένου.

Από την πολύ εξειδίκευση το προβληματάκι αυτό κλείνει σπίτια και καταστρέφει δημιουργικές προσωπικότητες, όταν δεν τις εξευτελίζει μετατρέποντάς τις σε ζήτουλες στα κομματικά γραφεία και επαίτες στην αγορά για λίγα παλιοευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα της ανεργίας, επειδή θεωρεί το θέμα της ανεργίας "εξειδικευμένο" και αντ' αυτού θα παρίστατο η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Τρελάθηκε ο Αλαβάνος και παραλίγο να πάθει αποπληξία ο άνθρωπος. Το μόνο που πρόλαβε να αρθρώσει μόλις συνήλθε από την απάντηση για την κοπάνα του Καραμανλή από το πιο ευαίσθητο θέμα της πολιτικής ατζέντας διεθνώς, ήταν: "Μα είναι εξειδικευμένο το θέμα της ανεργίας; Εξειδικευμένο θέμα ότι στη Μακεδονία απολύονται εργαζόμενοι με SMS; Εξειδικευμένο το θέμα της απόλυσης εγκύων γυναικών και η ασυδοσία της εργοδοσίας;"

Όχι δεν είναι ακριβώς εξειδικευμένο εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής διατεινόμενος ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο όρος "εξειδικευμένο θέμα" στον οποίο ανέτρεξε ο κ. Αλαβάνος, αλλά εξήγησε στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα είναι της "αποκλειστικής αρμοδιότητας" της υπουργού, υπενθυμίζοντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απουσιάσει.

Ώστε η ανεργία κατά τη δεύτερη κυβερνητική εκδοχή – που είναι χειρότερη από την πρώτη – αποτελεί "αποκλειστική αρμοδιότητα" της Φάνης.

Έτσι είπαν και δεν ντράπηκαν!

http://grbloopers.blogspot.com/