4 Μαρ 2009

Κρίσεις στην Αστυνομία

Δεν είμαι ειδικός, ούτε γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στην ΕΛΑΣ, ούτε καν το αστυνομικό δελτίο δεν παρακολουθώ καλά-καλά από τότε που δεν είμαι στον ίδιο χώρο με τον Σπυρόπουλο. Όμως πραγματικά μου φάνηκε όχι απλά περίεργο, αλλά ανήκουστο να παραμένει στη θέση του ο αρχηγός της αστυνομίας και να επιβραβεύεται με προβιβασμό ο Αττικάρχης με όλο αυτό το μπάχαλο που έγινε τους τελευταίους μήνες.

Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάνει κάποιοι να παίξουν πρέφα στον καφενέ του χωριού τους αντί να διοικούν(;) την αστυνομία; Είχαμε την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ένστολο ράμπο και την πλήρη διάλυση της Τάξης τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας –και όχι μόνο- με τους «κουκουλοφόρους» να βάζουν φωτιές, τους μαθητές να τρώνε άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ, τους παρακρατικούς και τους Χρυσαυγίτες να κάνουν πάρτι στη φλεγόμενη ζώνη και την αστυνομία από φοβισμένη και απούσα έως εκδικητική και βάναυση αναλόγως των περιστάσεων. Γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου μπάχαλου που έβγαλε στην επιφάνεια την ανυπαρξία επιχειρησιακών σχεδίων από τους καθ ύλην αρμόδιους, τους επικεφαλής αστυνομικούς.

Το δε γκρέμισμα της όποιας αξιοπιστίας της αστυνομίας, δεν ήταν τόσο η πλήρης ανικανότητα των δυνάμεων καταστολής να αντιμετωπίσουν τους «μπαχαλάκηδες», όσο η προθυμία τους να ξεσπάσουν στα 15χρονα και η συνεργασία τους – πιστοποιημένη με βίντεο και φωτογραφίες - με σκίνχεντς και παρακρατικούς. Η δε Κρατική Ασφάλεια έδωσε ρεσιτάλ ανυπαρξίας μη γνωρίζοντας(;) ούτε την προέλευση, ούτε τον τρόπο συντονισμού, ούτε τη δράση και τη μαζικότητα της νέας γενιάς «κουκουλοφόρων».

Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και η απόλυτη σφαλιάρα στην αντιτρομοκρατική με τους παλαβούς και τις «σέχτες» με τα κουμπούρια και τις βόμβες-μαμούθ και έδεσε το γλυκό. Αλωνίζουνε οι θεόμουρλοι στην Αθήνα και η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί ακόμα τη Ρομέρο και τον Σερίφη. Απόλυτη επιτυχία!

Και εκεί που είχε μείνει το επιχείρημα ότι ο Τσιατούρας είναι «του πεζοδρομίου» και έχει φάει με το κουτάλι το έγκλημα, να΄ σου και το πάρτι των ποινικών με τις απαγωγές, τις δολοφονίες και την δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό. Ε, σώνει ρε θείο, τι άλλο πρέπει να γίνει για να πάει στο σπιτάκι του κάποιος;

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι Σπίνοι γίνονται… αετοί και αντιπρόεδροι σε νοσοκομεία, δηλώνω ξανά και ευθαρσώς ότι ουδεμία σχέση έχω με οιοδήποτε ένστολο και κανένα έννομο ή παράνομο συμφέρον έχω από τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Όπως λέω όμως για τον εαυτό μου πως το ότι ξέρω πώς να βγάλω μια εφημερίδα δεν με κάνει καλό ρεπόρτερ, έτσι πιστεύω και για τον Στρατηγό: το οτι μπορεί να εξιχνιάσει γρήγορα μια πολλαπλή δολοφονία στο Αγρίνιο, δεν τον κάνει καλό Αρχηγό της αστυνομίας.

Μακάρι να κάνω λάθος και τώρα που φύγανε από πάνω του διάφορα πολιτικά βαρίδια να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Αλλιώς θα έχουν δίκιο οι… συνομωσιολόγοι που λένε ότι κάποιοι επιβραβεύτηκαν επειδή πήγε καλά το σχέδιο «μπαχαλοποίησης» που έβγαλε στην επιφάνεια τα βαθύτερα συντηρητικά ανακλαστικά της Ελληνικής κοινωνίας που ζητά περισσότερη Τάξη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για διεκδικήσεις και αγώνες…