22 Ιουν 2009

Πώς να βουλιάξετε μια «Ναυαρχίδα»


Εβδομηντακάτι εκατομμύρια ευρώ!

Ένα τάνκερ χρήμα και οι άχρηστοι Κοτρώτσηδες, οι άσσοι του γλειψίματος, τα μηδενικά της δημοσιογραφίας το μόνο που κατάφεραν είναι να βουλιάξουν αύτανδρο το καράβι αφού πρώτα είχαν σώσει το ροδαλό παχουλό τους κωλαράκι.

Πόσο ξευτίλας, άσχετος και τελειωμένος πρέπει να είσαι για να καταφέρεις να κλείσεις μια εφημερίδα – και με τέτοιο μπάτζετ και με τέτοιο στελεχικό δυναμικό. Πόσο βλάκας πρέπει να είσαι για να σπαταλήσεις τόσο χρήμα βγάζοντας κάτι τόσο ελεεινό. Πόσο
Κοτρώτσος πρέπει να είσαι για να ασχολείσαι μόνο με την εσωτερική ίντριγκα ενώ το καράβι βουλιάζει. Πόσο Ζαχαράτος πρέπει να είσαι για να εμπλέκεσαι στα ρεπορτάζ αντί να πας να βρεις καμιά ρεκλάμα, αδελφάρα.

Αλλά έτσι είναι. Η… «ντριμ τίμ» των Ολυμπιακών της Γιάννας τα πήγε πολύ καλά όταν πλήρωνε όλα τα λαμόγια των ΜΜΕ για να μην γράφουν κατά της κυρίας το 2004. Τότε όμως το χρήμα ήταν δικό μας. Ήταν από το ταμείο του κράτους. Όταν τα λιγούρια την έπεσαν στο ταμείο του Θόδωρου το πράγμα άλλαξε…

Είπε ο άνθρωπος να της δώσει κανα φράγκο να παίζει ανάμεσα στις πλαστικές, αλλά αυτή το παράκανε. Παραλίγο να του στοιχίσει το «super desk» (άλλα τοις οι βλάχαροι) του ΕΤ, όσο ένα καράβι. Έκανε πλούσιους κάτι τελειωμένους γλύφτες της Γιάννας και τον Κωστόπουλο που βρήκε μαλάκα να του φορτώσει πεθαμένα έντυπα. Αν έβαζε ένα παιδάκι από το ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας επι κεφαλής, καλύτερα αποτελέσματα θα είχε. Με όλους αυτούς τους άσχετους που μάζεψε να τη… διευθύνουν κλαίει η πιάτσα σήμερα.

Ελπίζω μετά από τέτοια σφαγή και τόσους συναδέλφους αναίτια άνεργους, να κατάλαβαν διάφοροι ηλίθιοι του χώρου ότι η εφημερίδα δεν είναι το λούσο της και το ισπανικό της περιτύλιγμα. Την αγάπη του κόσμου – και την κυκλοφορία ή την δύναμη παρέμβασης - δεν στη δίνει το βραβείο ενός καλού σχεδιασμού, αλλά μιας καλής δημοσιογραφίας. Οι κολώνες που κρατάνε το οικοδόμημα είναι οι δημοσιογράφοι και όχι οι… creative, οι «δήθεν» των super desk και τα δώρα που μας εξεφτελίζουν όλους.

Κρίμα. Κρίμα για όλα τα παιδιά που έφτυσαν αίμα, αλλά έχασαν τη δουλειά τους.

Υ.Γ.
ΕΣΗΕΑ; Ποια ΕΣΗΕΑ;… Ανύπαρκτη, τιποτένια, αδύναμη, ανήμπορη, πίσω από την εποχή, χωρίς δύναμη, τσαγανό τσαμπουκά και υπόληψη. Τι 24ωρη ρε ζώα; Τώρα ή κάνουμε το κλείσιμο του ΕΤ αρχή και ευκαιρία να αλλάξουμε τους κανόνες ή μας παίρνει όλους η μπάλας και μας τελειώνουν.