17 Ιουν 2009

Η χώρα του… Μανώλη


Μα είμαστε σοβαροί; Κάναμε μείζον θέμα για τη χώρα την παραίτηση Μανώλη; Μα, θέμα ο Μανώλης; Τότε γιατί να μην κάνουμε και τον φίλο μου τον Παντελή που είναι και καλό παιδί, λέει και πετυχημένες ατάκες, είναι και μονίμως καψούρης; Κι αυτός ΝΔ ψηφίζει!

Μας έπιασε η ζέστη ως έθνος, χώρα, πολίτες και δημοσιογράφους. Για τους πολιτικούς δε λέω γιατί είναι στην κοσμάρα τους χρόνια τώρα. Πως είναι οι έγκλειστοι στο Δαφνί… Έτσι κάπως. «Καιγόμαστε» τους λες «βρέχει» σου απαντάνε. Και καπάκι από Ναπολέοντες μετατρέπονται σε φοβισμένα παιδάκια: «γιατί κ. υφυπουργέ», ρωτάς, η μαμά μου δε με αφήνει να μιλάω με αγνώστους, σου απαντούν! Μιλήστε τότε με τους Αυτιάδες μόνο και με όσους καταφέρατε να διορίσετε στο Δημόσιο, τελειωμένοι πολιτικάντηδες.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, το γεγονός ότι ακόμα και οι «τρομοκράτες» που βγάζει αυτή η χώρα είναι για τα μπάζα. Πήγαν τέσσερις νταγλαράδες οπλισμένοι σαν ράμπο και γάζωσαν τον μπατσούλη που έκανε βάρδια μέσα στο αυτοκίνητο. Και τι περιμένουν τώρα αυτοί οι τελειωμένοι, να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε την επανάσταση; Η «σέχτα των ηλιθίων» το μόνο που μπορεί να κάνει με τέτοιες δολοφονίες είναι να «νομιμοποιήσει» την αστυνομική αυθαιρεσία και να έχουν άλλοθι κάποιοι αυριανοί εκτελεστές ενός άλλου Αλέξανδρου όταν τον ξαπλώσουν αναίτια στο χώμα με μια σφαίρα στο κεφάλι. «Με κοίταξε περίεργα» θα λένε και θα καθαρίζουν.

Ακόμα κι αν διαφωνώ με την πρακτική, μπορώ να αντιληφθώ τι ήθελε να πει η 17Ν όταν εκτελούσε πράκτορες της CIA ή έριχνε ρουκέτα στο ΙΧ του Βαρδινογιάννη. Αυτοί οι ηλίθιοι τι θέλουν να πουν όταν δολοφονούν εν ψυχρό έναν απλό εργαζόμενο; Άντε και καθαρίζουν αύριο όλους τους αστυνομικούς. Τι θα αλλάξει στο σύστημα; Ποια είναι η επανάσταση που προτείνουν; Οι τύποι είναι απλά τρελοί. Είναι χειρότεροι και από τους νονούς που σκοτώνουν για τον έλεγχο της νύχτας. Αν είναι σκληρό και απάνθρωπο να αφαιρείς μια ζωή για το χρήμα, αν το κάνεις από… χόμπι τι είναι;

Αλλά στην ελλάδα του Μανώλη όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και να οδηγηθεί στο εδώλιο μια δασκάλα διότι έδειξε… υπερβάλλοντα ζήλο! Πήρε πρωτοβουλίες που η ίδια η πολιτεία έπρεπε να πάρει, έκανε το σχολειό της πρωτοπόρο σε προγράμματα ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και αντί επαίνου αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις διότι παραχώρησε αίθουσες του σχολείου, εκτός ωραρίου, για να διδάσκονται παιδιά μεταναστών τη μητρική τους γλώσσα. Ποιος τη μήνυσε; Ο νύν διευθυντής του 132ου Δημοτικού σχολείου της Γκράβας, ο οποίος την αντικατέστησε! Με εκπαιδευτικούς σαν αυτόν τον «κύριο» τι διάολο θα διδαχθούν τα παιδιά μας; Με διάφορους «μουτζαχεντίν», «ιεροεξεταστές», αλλά και… «ιερολοχίτες» τύπου Βορίδη θα πάνε μπροστά τα σχολειά μας;

Αλλά, βέβαια, στην κυβέρνηση έχουν σπουδαιότερα θέματα να ασχοληθούν όπως τον Μανώλη, το νέο pro evolution ή την αέναη αποκρυπτογράφηση του εκλογικού μηνύματος. Είναι απλό παλικάρια: Τον πούλο! Δεν είστε ικανοί τίποτα. Τον πούλο γρήγορα μπας και μείνει τίποτα όρθιο.

Η φωτό από το http://www.flickr.com/photos/ruthhb