15 Ιουλ 2009

Γιατί επιστρατεύουν την ΕΥΠ



Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχεδόν πανηγυρίζουν οι αστικές φυλλάδες για τη «στροφή της Υπηρεσίας –σ.σ της ΕΥΠ- στο εσωτερικό της χώρας», όπως αναφέρει το «Βήμα», γιατί μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ήταν «"φυσικό" επακόλουθο να επιστρατευθεί η ΕΥΠ για να καλύψει κενά και αδυναμίες», όπως τονίζει η «Καθημερινή».

Και ποια είναι η σημερινή πολιτικοκοινωνική κατάσταση; Μια ανεργία να χτυπάει κόκκινο, οι τοκόγλυφοι-τραπεζίτες βραχνάς στον λαιμό χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, η σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία χωρίς καμιά ουσιαστική προοπτική.
Οι συνταξιούχοι, μετά την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων δεν γνωρίζουν μέχρι πότε θα παίρνουν την σύνταξη τους, οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά.

Μπορεί να μην υπάρχει μαζικό ταξικό εργατικό κίνημα (δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε τους λόγους), οι πλουτοκράτες όμως και τα κόμματα που τους υπηρετούν δεν αισθάνονται και τόσο ασφαλείς.
Εξάλλου καθημερινά βλέπουν το φως αναλύσεις αστών διανοουμένων (υπήρξε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών) που δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται, δυσλειτουργεί, διαθέτει δηλαδή όλο και μικρότερη λαϊκή νομιμοποίηση.

Και στην τελική ανάλυση μπορεί τα επονομαζόμενα αριστερά κοινοβουλευτική κόμματα να έχουν εγκλωβίσει πλατιές εργατικές μάζες στην παραλυτική λογική των λαϊκών αγώνων στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι δράσεις θα εξελιχθούν συνέπεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.

Τι απομένει σαν αντίδραση στους ρυθμιστές της αστικής δικτατορίας; Να θωρακίσουν τους μηχανισμούς του Κράτους τους για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη λαϊκή αντίδραση, εντείνοντας ταυτόχρονα το ήδη γενικευμένο κλίμα καταστολής.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η στράτευση της ΕΥΠ στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού». Τώρα βρήκαν πρόσχημα την καταπολέμηση της ποινικής παραβατικότητας και έχοντας απώτερο στόχο την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος προσπαθούν να κάνουν μέρος της καθημερινότητας μας τον βρόμικο ΚΥΠατζίδικο μηχανισμό.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατέθεσε «πονηρά» στη Βουλή σχετική τροπολογία όπου, με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια, δίνεται η εξουσία στην Αστυνομία να επεξεργάζεται το υλικό από τις χαφιεδοκάμερες, το οποίο θα διατηρεί για όσο χρονικό διάστημα κρίνουν αναγκαίο οι εισαγγελικές αρχές και φυσικά κανείς δεν ξέρει πώς θα εκμεταλλευτούν αυτό το υλικό οι ασφαλίτες.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο της Δεξιάς. Κάποτε επικαλούμενοι την καταπολέμηση της ζωοκλοπής είχαν φτιάξει νόμο που τον εκμεταλλεύτηκαν για να γεμίσουν τα ξερονήσια με εξόριστους κομμουνιστές. Τώρα ακολουθούν την ίδια τακτική … εκσυγχρονισμένα.

Με άλλη τροπολογία ιδρύεται τράπεζα γενετικού υλικού (DNA), στο αρχηγείο της μπασκηναρίας όπου θα φακελώνονται ακόμη και αυτοί για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τέλεσαν πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών. Ένα καθολικό σύγχρονο φακέλωμα δηλαδή. Αν αναφέρουμε και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προηγήθηκαν, τρομονόμοι κλπ μπορεί χωρίς υπερβολή να μιλάμε ότι βιώνουμε εποχές χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Το ότι δεν υπάρχει λαϊκό κίνημα να αντισταθεί σ’ όλα αυτά είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία……