3 Οκτ 2009

Γιατί ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ


Κράτησα τη ζωή μου

στο αριστερό σου χέρι. . .

Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ (Μυθιστόρημα)



Του Κώστα Γερονικολού

Σε λίγες ώρες εκατομμύρια Έλληνες θα αποφασίσουν, με την ψήφο τους, ποιά θα είναι η πορεία της χώρας, αλλά και η δική τους τύχη, από την ερχόμενη Δευτέρα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν τηρηθούν οι Συνταγματικές επιταγές. Οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι μόνο δύο κι ας εκφράζουν διαφορετικές απόψεις τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, καθώς κι αυτό του ακροδεξιού αμοραλισμού.

Με απλά λόγια είτε θα συνεχιστεί ο πολιτικός, ηθικός και οικονομικός κατήφορος, στον οποίο μας σπρώχνει έξι χρόνια τώρα η "νέα διακυβέρνηση" της Δεξιάς, υπό τον Κώστα Καραμανλή είτε θα προσπαθήσουμε να βγούμε από το τέλμα της εθνικής μιζέριας, υπερψηφίζοντας το όραμα που μας προσφέρει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτή την τόσο κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και για την ίδια τη ζωή του κάθε πολίτη και των παιδιών του, ερχόμαστε να ζητήσουμε από τον κάθε δημοκράτη να αφήσει πίσω κάθε προκατάληψη, πικρία, παράπονο, μικροσυμφέρον και να δώσει την ψήφο του στην ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα στην οποία θα ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του παιδιού και της μάνας του.

Μια Ελλάδα που θα βγεί από τον εργασιακό Μεσαίωνα, στον οποίο έχει καταδικάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων τα τελευταία έξι χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μια Ελλάδα που θα βγει από την απομόνωση και θα υψώσει το ανάστημα της στα διεθνή φόρα. Θα προασπίσει με κάθε μέσον τα εθνικά της δίκαια και κάθε σπιθαμή του εδάφους της.

Μια Ελλάδα που θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη και θα εμποδίσει τη φαλκίδευση των ατομικών του ελευθεριών από τους κάθε λογής ηλεκτρονικούς "μεγάλους αδελφούς", που ήδη το κράτος της Δεξιάς έχει στήσει, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα περισσότερα άλλα αστικά κέντρα.

Γι αυτά και πολλά άλλα, σας καλούμε να ψηφίσετε, όπως κι εμείς, το ΠΑΣΟΚ.

Καλά θα πείτε και με το δίκιο σας, την προτροπή αυτή, που δεν απέχει και πολύ από τα όσα μας λένε από τα μπαλκόνια οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, μας την απευθύνουν κάποια κομματόσκυλα, κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία κάποιου μπλόγκ και ψαρεύοντας στα θολά νερά.

Όχι, δεν είναι έτσι. Πρώτον το άρθρο υπογράφεται και ο καθένας μπορεί εύκολα να πληροφορηθεί το ποιόν του συντάκτη του, το παρελθόν και το παρόν του. Κι αυτός σας επιβεβαιώνει, ότι τόσο ό ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι σύντροφοι του, που σας απευθύνουν αυτή την προεκλογική έκκληση, δεν είναι οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ούτε έχουν την οποιαδήποτε σχέση με υποψηφίους του Κινήματος και πολύ περισσότερο δεν αποσκοπούν σε ιδιοτελή οφέλη από τη διαφαινόμενη εκλογική επικράτηση του.

Τότε, θ' αναρωτηθείτε, τι σας κόφτει και βγαίνετε να μας πείσετε να δώσουμε την ψήφο μας στο ΠΑΣΟΚ?

Ευτυχώς, αγαπητοί φίλοι, υπάρχουν ακόμα σ' αυτή τη χώρα, που τα τελευταία χρόνια έχει καθαγιασθεί το ΕΓΩ και θεοποιηθεί η ιδιοτέλεια, άνθρωποι που γαλουχήθηκαν ακόμα και να θυσιάζονται για το γενικό συμφέρον και να αγωνίζονται όχι για τον εαυτό τους, αλλά για το κοινωνικό σύνολο. Έτσι έκρινε ο καθένας από τη σκοπιά του και όλοι μαζί, σαν σύνολο, ότι πρέπει να "μιλήσουμε", γιατί μας έχουν φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι του κακού. Η χώρα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κινδυνεύουν να χάσουν το μέλλον τους. Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Ελλάδας, στα 1828, η επόμενη γενιά θα ζήσει κάτω από χειρότερες συνθήκες απ αυτές των πατεράδων τους. Κανείς δεν γνωρίζει αν τα παιδιά μας θα φτάσουν να πάρουν σύνταξη, πριν πεθάνουν και αν το ύψος της θα τους επιτρέπει μια αξιοπρεπή επιβίωση. Τα Νοσοκομεία έχουν διαλυθεί και αν δεν διαθέτεις γερό κομπόδεμα, παίρνεις την άγουσα για την Αχερουσία. Η ανασφάλεια έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς η κομματικοποίηση και η αναρρίχηση στις ηγετικές θέσεις της ΕΛΑΣ κομματικών εγκαθέτων έχει διαλύσει τα Σώματα Ασφάλειας. Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Κουμπάροι και άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του ίδιου του πρωθυπουργού έχουν επιπέσει και ροκανίζουν, όχι μόνο τη δημόσια περιουσία, αλλά κι αυτά ακόμα τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δεν πάει άλλο. Διώξτε τους, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.