11 Οκτ 2009

παραπολιτικά

Μερικά εξαιρετικά σχόλια από τον «Βηματοδότη»

Η δυσκολία της προσαρμογής ορισμένων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στις ελληνικές πολιτικές παραδόσεις συνεχίζεται. Μου λένε ότι φωτογράφος που συνεργάζεται με το υπουργείο Πολιτισμού πλησίασε τον κ. Παύλο Γερουλάνο και του έδωσε ένα CD με τις φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης- παραλαβής με τον κ. Α.Σαμαρά. «Ευχαριστώ πολύ» είπε ο υπουργός Πολιτισμού, «τι χρωστάω;». Ενημερώνω τον Παύλο ότι στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται σε έναν υπουργό εκτός από το να πληρώνει.

***
Την Πέμπτη το βράδυ ο κ. Κ. Καραμανλής συνέφαγε στο «18» με το ζεύγος Ι. Αγγέλου και τον κ. Ευ.Αντώναρο. Πληροφοριοδότης μου που βρισκόταν σε διπλανό τραπέζι μού μεταφέρει δύο πληροφορίες. Πρώτον, ο πρώην πρωθυπουργός ήπιε τσίπουρο. Δεύτερον, εκθείασε τις ικανότητες του κ. Αντώναρου λέγοντας ότι δεν περίμενε ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος θα σήκωνε τέτοιο βάρος στους ώμους του. Η επιστημονική κοινότητα ερίζει σχετικά με το αν και σε ποιον βαθμό το δεύτερο ήταν αποτέλεσμα του πρώτου.

***
«Ναι, πήρα δύο φίκους» ήταν η δήλωση-«βόμβα» του κ. Ι. Παπαθανασίου στον «City 99,5». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας ομολόγησε ότι συνδέθηκε με τους φίκους του υπουργικού γραφείου του και ρώτησε με τόλμη: «Γιατί να μπορώ
να συνδεθώ με ένα προσωπικό
αντικείμενο και να μη μπορώ
να συνδεθώ με ένα φυτό;». Φανταστείτε σε ποια κατάσταση βρισκόταν η οικονομία ώστε έφθασε ο κ. Παπαθανασίου να λέει τον πόνο του στους φίκους.

***

O κ. Δ. Αβραμόπουλος δεν άφησε μόνο τους φίκους, τους υπολογιστές και τους φακέλους, αλλά ακόμη και τις γραμματείς του στην κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Οι γραμματείς του πρώην υπουργού κατέφθασαν την επομένη της τελετής παράδοσης- παραλαβής για να εκπαιδεύσουν τις διαδόχους τους στον χειρισμό του υπερσύγχρονου τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο επίσης άφησε ο Δημήτρης στη Μαριλίζα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα νέα είναι ότι της άφησε και το ΕΣΥ.