21 Οκτ 2009

Στη φυλακή οι κλέφτες…


Γέλιο στο σκόρπιο στράτευμα

σφοδρό γεννοβολιέται κι

η περιπαίχτρα σάλπιγγα

μεσουρανίς πετιέται . . .

ΔΙΟΝ. ΣΟΛΩΜΟΣ (Ελεύθεροι Πολιορκημένοι)


Του Κώστα Γερονικολού

Σαν τα σαλιγκάρια, μετά τα πρωτοβρόχια, άρχισαν να βγάζουν τα κεφάλια τους, για να μην πω τα κέρατα τους, οι Ηρόστρατοι της συντηρητικής παράταξης, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εμπρησμό της εθνικής μας οικονομίας και την υπερχρέωση κι αυτών ακόμα των δισέγγονων μας, με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη.

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική, θα προκαλούσαν την σκωπτική διάθεση μας η τοποθέτηση της κόρης του Εφιάλτη, του έμμισθου υπαλλήλου των Εμποροβιομηχάνων και τελευταίου υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή, του ουτιδανού δημαρχίσκου και νεκροθάφτη του ΕΣΥ και του πατριδοκάπηλου πολιτευτή της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν πεδίον δόξης λαμπρόν, "καταγγέλλοντας" την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι υπεύθυνη για το έλλειμμα του 12, 5%, που . . . αυτοί και η κυβέρνηση τους δημιούργησαν.

Ακόμα και το θράσος θα κοκκίνιζε, μπροστά στην ιταμότητα και τον πολιτικό καιροσκοπισμό τους. Κι αν η διάλυση κάθε μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, με την ανυπαρξία επίσημων τοποθετήσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γύρω από την τρέχουσα πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, δεν νομιμοποιούνται τα επί μέρους στελέχη της να πυροβολούν ό, τι κινείται, για να φανούν αρεστοί στους κομματικούς ψηφοφόρους, που θα προσέλθουν να επιλέξουν τη νέα ηγεσία του κόμματος.

"Τώρα το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει για τον προεκλογικό του λαικισμό", δήλωσε, χαιρέκακα η θυγατέρα του Δρακουμέλ, μετά το μαστίγωμα που έφαγε από τους μαύρους ιεροεξεταστές της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πληρώνοντας τις αμαρτίες των άλλων.

Βέβαια η κυρία Ντόρα ξεχνάει να μας πει και να πληροφορήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι ήταν μέλος της κυβερνητικής Επιτροπής στην κυβέρνηση Καραμανλή και είχε, από τη θέση της πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας της χώρας, που πήγαν τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια, σε Ευρώ, που χάθηκαν σε μια πορεία ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2009, μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Ακόμα η κυρία Ντόρα, που προαλείφεται για επόμενη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύει πως οι ευθύνες της για το μεγάλο φαγοπότι θα περιορισθούν στις πολιτικές ευθύνες, που μπορεί να "αποδώσει" κάποια στιγμή στον Καραμανλή και το Σουφλιά και δεν θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες, για όλους αυτούς που "ήξεραν" και συμμετείχαν.

Τώρα σε ότι αφορά τους δύο "δύστυχους αποστάτες" του Νεοδημοκρατικού χώρου, που το Μητσοτακέικο χρησιμοποιεί για να δώσει δημοκρατική νομιμότητα στην εκλογή της θυγατέρας, καλό θα είναι να περιοριστούν στο ρόλο των κομπάρσων της παράστασης, όπως τους πρέπει και να αποφεύγουν τις Δονκιχωτικές επιθέσεις, κατά ανεμόμυλων, γιατί και Πάντσοι ήταν στην προηγούμενη διακυβέρνηση, αφού για τις καρπαζιές τους είχε ο "πυργοδεσπότης" του Μαξίμου και καμιά συμμετοχή δεν είχαν στη διαχείριση των "χαμένων δισεκατομμυρίων".

Αντί ο φίλος μου ο Αντώνης Σαμαράς να προσπαθεί να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, πάνω σε καταστάσεις και γεγονότα που δεν γνωρίζει, ας κοιτάξει να δει που πήγαν τα τόσα δισεκατομμύρια κι εκεί να αρθρώσει λόγο κι αν έχει τα απαραίτητα όργανα να βγει να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας τους κλέφτες και διεκδικώντας την πολιτική και ηθική κάθαρση της παράταξης του. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Τα χαρτιά είναι σημαδεμένα, αφού του την έχουν στημένη και οι Μητσοτακικοί, αλλά και οι Καραμανλικοί.

Τώρα για τον ανύπαρκτο, ουτιδανό, κατά Πάγκαλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τι να πούμε. Ο άνθρωπος προέρχεται από το πουθενά και , ασφαλώς θα καταλήξει στο πουθενά. Κάποια στιγμή τον πήρα ο Μητσοτάκης από το πουθενά και λόγω συγκυριών τον έκανε Δήμαρχο Αθηναίων. Τι ήταν στην προηγούμενη ζωή, κατώτερος υπάλληλος του διπλωματικού σώματος, που ο θείος του, βετεράνος δεξιός πολιτικός συντάκτης, τον βόλεψε στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου. Με την αλάνθαστη πολιτική της Κίρκης το Μητσοτακέικο τον οδήγησε στην αποστασία και τον έκανε επώνυμο. Πιστεύει κανείς ότι το Μητσοτακέικο δεν τον κρατάει κάπου. Θα προσκυνήσει κι αυτός τη Ντόρα. Στο δεύτερο γύρο. . . . Το ξέρει κι αντί να τηρεί κάποια αιδήμονα σιγή, γιατί κάποια δισεκατομμύρια σέρνει στις πλάτες του, με ντίλ φαρμακευτικών εταιριών και άλλων προμηθευτών του ΕΣΥ, βγαίνει με θράσος χιλίων καρδιναλίων, να καταγγείλει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας, για τα . . . ελλείμματα. Αιδώς αχρείοι. Οι φυλακές είναι κοντά. . .

Τώρα με το μεγαλομπακάλη, που όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στις αρχές του χρόνου, όταν ο χαλίφης έφαγε τον κολλητό του Αλογοσκούφη κάτω από τις πιέσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που εκπροσωπούν οι κολλητοί του Μίχαλος, Δασκαλόπουλος και άλλοι μεγαλοκαρχαρίες του μεγάλου και ανεξέλεγκτου κεφαλαίου, τα πράγματα διαφέρουν. Ο άνθρωπος, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες της καταβαράθρωσης της εθνικής μας οικονομίας, έχει και ποινικές ευθύνες. Πρέπει, επιτέλους, να εξηγήσει που πήγαν τα 30 και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ, που διαχειρίστηκε και στην πορεία του χρόνου, ως άλλος μάγος, εξαφάνισε.

Πως το έλλειμμα, επί των ημερών του, από το 3, 7%, εκτινάχθηκε στο 12, 5%, ίσως και παραπάνω.

Που πήγαν τα λεφτά, έλεγε προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου και το επαναλαμβάνει και σήμερα , σαν υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας. Προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει και που κατέληξαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια, αλλά απαιτούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις διακηρύξεις της για διαφάνεια στη διαχείριση του εθνικού πλούτου και να μην περιοριστεί, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, σε αόριστες καταγγελίες, αλλά να στείλει τους κλέφτες του δημόσιου χρήματος στη φυλακή.

Έτσι και μόνο έτσι θα στείλει το μήνυμα της στην κοινωνία. Όλα τα άλλα θα είναι ημίμετρα και θα ευνοήσουν την επανάληψη του κακού.

photο: flickr, Ryan Brady