22 Νοε 2009

Οι άριστοι


Κάτι τέτοια κάνουν οι Γιώργηδες κι εκεί που τους βρίζω όλη τη βδομάδα, χειροκροτώ με πάθος σήμερα: «Ο δήμαρχος Ιητών Νομού Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης».

Πριν απαντήσετε «στα παπάρια μας», να σας πω ανόητοι και αμαθείς ότι ο Πουσσαίος είναι μόνιμος Δήμαρχος Ίου από το 1991 μέχρι σήμερα. Οι συντοπίτες του τον τιμούν 18 συναπτά έτη με την ψήφο τους γιατί πήρε ένα νησί – ρημάδι με τουρισμό κάτι τελειωμένους μπεκρούλιακες αγγλογερμανούς και το μετέτρεψε σε στολίδι. Προέβαλλε και ανέδειξε τις φυσικές ομορφιές του νησιού του, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κοινοτικά κονδύλια για μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί με ΑΠΕ, βιολογικό καθαρισμό, ταχυδιυλιστήριο λιμνοδεξαμενής, φυσικό Αιολικό πάρκο, και δημιούργησε ένα δήμο – πρότυπο.

Δεν είναι γνωστός μου ή φίλος μου. Μόλις μια φορά τον έχω συναντήσει και συζητήσαμε για λίγο το 2005 και με εντυπωσίασε. Αν κάποιος μπορεί να μιλήσει για τουριστική ανάπτυξη, νομίζω ότι είναι αυτός…

Και λίγο βιογραφικό: «Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Παντρεμένος με την Γαλλίδα Claudine Sombret, παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας και εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως στέλεχος Ναυτιλιακών Εταιρειών. Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ίο, και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1991 εξελέγη Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Ίου Νομού Κυκλάδων. Το 1994 αναδεικνύει την Κοινότητα Ίου σε Δήμο Ιητών και στις δημοτικές εκλογές των ετών 1994, 1998, 2002, 2006 εκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος Ιητών. Σήμερα διανύει την 5η συνεχή θητεία του, έχοντας αναπτύξει σημαντικό έργο ως προς τις υποδομές του νησιού, την υγεία, τον πολιτισμό, την τουριστική αναβάθμιση και ανάδειξη της Ίου, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Είναι παράλληλα μελισσοκόμος – βιοκαλλιεργητής. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.»