10 Νοε 2009

Γραμματείς


Έχουν λυσσάξει όλοι τους, δεξιοί, αριστεροί, φίλοι και εχθροί, με τη διαδικασία επιλογής των Γραμματέων και των λοιπών κυβερνητικών στελεχών. Λοιδορούν, φωνάζουν, βρίζουν και γαυγίζουν, τη μια γιατί τους έπιασε ο πόνος για την αργοπορία και την άλλη γιατί διαφωνούν με τις τοποθετήσεις, λες και κάποιος τους ρώτησε.

Ρε καραμήτρο, κανείς δεν είπε ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ θα στελεχωθεί με ανθρώπους από το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν είπε ότι η επιλογή δε θα είναι ΚΑΙ υποκειμενική. Συνεργάτη θέλει ο υπουργός, όχι να προσλάβει κηπουρό για τον Εθνικό κήπο, βλάκα.

Αυτό που έκανε ο Γιώργος είναι να κόψει την όρεξη στις στρατιές από πράσινες βδέλλες και στους αποτυχημένους πολιτευτές που θεωρούσαν εκ των ων ουκ άνευ την εμπλοκή τους στην κρατική μηχανή. Αξιωματικά σχεδόν, όπως ο ανύπαρκτος πανίβλακας γλύφτης του Μπένυ από τη Λάρσα…

Δε μπορώ να καταλάβω λοιπόν τι θέλουν να πούν τόσο οι δεξιοφυλάδες, όσο και οι… «αντικειμενικές» πατσαβούρες του «προοδευτικού –μη χέσω – χώρου» που σχολιάζουν τις επιλογές των γραμματέων. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ενώ μπορεί ο ΓΑΠ να διορίσει γενικό γραμματέα στο υπουργείο οικονομικών τον προσωπικό του γυμναστή, χωρίς επί τις ουσίας ουδείς να έχει τις κοχόνες να του πει οτιδήποτε, εν τούτοις δεν το κάνει αλλά ψάχνει ανθρώπους με βαριά βιογραφικά. Το ότι μέσα σε όλες αυτές τις επιλογές θα υπάρξουν και κάποιες φόλες είναι μαθηματικά βέβαιο, όπως βέβαιο –ξαναλέω- είναι ότι αυτοί που θα προκριθούν πρέπει να είναι όχι μόνο άριστοι αλλά και αρεστοί στους υπουργούς με τους οποίους θα συνεργαστούν, αλλιώς δουλειά δε γίνεται. Γκέγκε ηλίθιοι πρασινοφασίστες και δεξιούληδες;

Στο "δια ταύτα" τώρα, το σημείωμα μου προέκυψε όταν διάβασα ένα λιβελογράφημα του αχαρακτήριστου Κωνσταντάρα -ο τύπος είναι ο βασιλιάς των φελλών - για την Δραγώνα που τοποθετήθηκε σε ειδική γραμματεία στο παιδείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ τη χαρακτηρίζει... αγράμματη (για δείξε εσύ το βιογραφικό σου μαλακοπίτουρα) αλλά και επικίνδυνη για τα παιδιά διότι ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων.

Το σύντομο βιογραφικό της Δραγώνα - την οποία ουδόλως γνωρίζω - είναι το εξής: είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συν διηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Σα να λέμε, είχε μπαμπά τον Κωνσταντάρα ε;

Γ. Γ.