5 Δεκ 2009

Κρεσέντο παλιανθρωπιάς στο Κοινοβούλιο


Κρεσέντο παλιανθρωπιάς στο Κοινοβούλιο.

Οταν ειρωνεύεται κανείς μια καθαρίστρια, μία κυρία 50 ετών που αγωνίζεται να βγάλει το ψωμί της, ότι δεν είναι και τόσο φτωχή επειδή διαθέτει αυτοκίνητο

-το οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, αγόρασε δεύτερο χέρι με 110.000 χιλιόμετρα στο ενεργητικό του και το χρωστάει ακόμα- τότε διαπράττει παλιανθρωπιά.

Οταν περιπαίζει την προσπάθεια της κοινωνίας να εξιλεωθεί για τα καθάρματα που βιτριόλισαν την κυρία Κούνεβα με ένα τριάρι -προτείνοντας μια «γκαρσονιέρα» (και πολύ τής είναι), τότε διαπράττει παλιανθρωπιά.

Οταν βλέπει τη «σωτηρία της πατρίδας» στην περικοπή και το πάγωμα των μισθών για τους εργαζόμενους, προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους οι Τράπεζες και οι Δυνατοί, τότε εκτός από ακροδεξιά δημαγωγία, διαπράττει και παλιανθρωπιά.

Οταν δηλώνει μέσα στο Κοινοβούλιο ότι ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει «κόκκινο φωτάκι» στην πόρτα του, τότε διαπράττει παλιανθρωπιά.

Ο κ. Καρατζαφέρης!

Κατάφερε να αποδείξει μέσα σε τρεις μέρες σε όσους ακόμα εθελοτυφλούν ότι δεν μπορεί να 'ναι κανείς φασίστας, χωρίς να μετέρχεται παλιανθρωπιές...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 5.ΧΙΙ.2009 stathis@enet.gr