30 Ιαν 2009

Ο Ερντογάν


Από τον "Άγιο" και το http://grbloopers.blogspot.com

Χρόνια τώρα προβληματίζομαι για την περίπτωση Ερντογάν.
Τον βλέπω να κινείται σε τεντωμένο σχοινί και να καταφέρνει πάντα να φτάνει στην άκρη.
Παρατηρώ ένα μοναδικό διπλωμάτη να απαρνείται την διπλωματία και να ισχυρίζεται ότι κάνει μόνον πολιτική.
Διέκρινα έναν όμηρο-πολιτικό του καθεστώτος στη γείτονα να διαπραγματεύεται με μοναδικό τρόπο με το κεμαλικό κατεστημένο, ακόμη και με το ίδιο το παρακράτος και από υποχείριό τους να καταλήγει ηγέτης τους.
Απόρησα παρακολουθώντας έναν πολιτικό που αντιμετώπισε, καταρχήν, σχεδόν όλος ο κόσμος με δυσπιστία και περιφρόνηση, να κερδίζει μέρα με την ημέρα με την προσωπικότητα και την μοναδική διπλωματική του δεινότητα, τον σεβασμό και την εκτίμηση των διεθνών κέντρων διαμόρφωσης - και χειραγώγησης – της διεθνούς πολιτικής.

Ήταν βέβαιο πλέον ότι ένας μεγάλος πολιτικός είχε ανέλθει στην εξουσία, στη Τουρκία. Ήταν σίγουρο ότι ο Ερντογάν ήρθε για να γράψει ιστορία και όχι απλώς να αναφερθεί σε μια αράδα της.
Αυτός ο ηγέτης που τον τελευταίο καιρό έδειχνε σημάδια κόπωσης αναγεννήθηκε στο Νταβός, αναδεικνύοντας την ταυτότητα της Τουρκίας ως μεγάλης περιφερικής δύναμης που είναι αποφασισμένη να τραβήξει τον δικό της δρόμο στις διεθνείς σχέσεις, υπηρετώντας αταλάντευτα αποκλειστικά τα ιδιαίτερα συμφέροντα της, διαπραγματευόμενη μάλιστα στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες δυνάμεις.
Η σύγκρουση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και η φράση του: «Σκοτώσατε ανθρώπους…το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά πως να δολοφονεί βρέφη», ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, εάν μάλιστα συνδυαστεί με τον δραστήριο ρόλο του τις ημέρες της μεγάλης επίθεσης των Ισραηλινών και της επιμονής του να κληθεί και η Χαμάς στην πολιτική διαδικασία για μόνιμη ειρήνευση και διευθέτηση του παλαιστινιακού.

«Για μένα το Νταβός τελείωσε», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και τα …βρόντηξε από το πάνελ στο οποίο συμμετείχε, επειδή ο συντονιστής της συζήτησης δεν του έδωσε το λόγο έπειτα από τοποθέτηση του ισραηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες, αφήνοντας τους πάντες άναυδους.
Στη Γάζα, η Χαμάς χαιρέτισε την οργισμένη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο «διπλωματικές πηγές», μετέδωσε ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα στις 7 Φεβρουαρίου.
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, έσπευσε να δώσει το χέρι στον Ερντογάν, καθώς ο δεύτερος αποχωρούσε οργισμένος από το πάνελ γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τον Πέρες και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.
Μετά από αυτά ήταν φυσιολογικό χιλιάδες Τούρκοι να συγκεντρωθούν έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, επιφυλάσσοντας υποδοχή ήρωα στον πρωθυπουργό και να αναρτήσουν πανό που έγραφε: «Καλωσόρισες κατακτητή του Νταβός».
Μόνον που οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ότι ο Ερντογάν «κατέκτησε» κάτι πολύ σημαντικότερο από το Νταβός. Μια περίοπτη θέση για τον ίδιο και την Τουρκία στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην κρισιμότερη γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά περιοχή του πλανήτη μας.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της ειρήνης, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία είναι η εγγύηση της ειρήνης στην περιοχή» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός προς κάθε αποδέκτη…και έστειλε «χαιρετίσματα» στον σεμνοταπεινιάρη κουμπάρο του.

Τι να τα κάνουμε τα δέντρα;


Δεν ξέρω τι τους έπιασε όλους με τη Δημαρχάρα μας και τα κωλόδεντρα στην Πατησίων. Πρώτα απ όλα, τι δουλειά έχουν τα δέντρα σε μια οδό όπως η Πατησίων. Μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και να μαζεύουν διάφορα τρομαχτικά όντα όπως περιστέρια και άλλα πετούμενα που το μόνο που κάνουν είναι να αμολάνε κουτσουλιές πάνω στα φρεσκοπλυμένα μας αυτοκίνητα. Εκτός αυτού μαζεύονται κάμπιες, μυρμήγκια, τζιτζίκια το καλοκαίρι, γάτες και άλλα ζώα και ζωύφια τα οποία αν μας άρεσαν θα καθόμασταν στα χωριά μας να βόσκουμε γίδια, δε θα ερχόμασταν στην Αθήνα να γίνουμε Ευρωπαίοι. Άσε που έτσι καταπολεμάμε και αρρώστιες όπως αλλεργικό άσθμα και ρινίτιδες. Αν δεν υπάρχουν δέντρα πώς να υπάρξει αλλεργία. Τσάμπα θήτευσε βρε ζώα στο Υγείας ο Νικήτας;

Λύσσαξαν οι προβοκάτορες λέγοντας ότι έστειλε ο άρχοντας των Αθηνών τα ΜΑΤ να προστατεύσουν το ξήλωμα των αληθινών δέντρων, ενώ τα Χριστούγεννα τα είχε βάλει να κάνουν διπλοσκοπιές μην τυχόν πειραχτεί το ψεύτικο έκτρωμα στο Σύνταγμα. Μα φυσικά και αυτό θα έπρεπε να κάνει ανόητοι μικρόνοες ψευτοοικολόγοι! Τα ψεύτικα δέντρα κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά των φορολογουμένων, δεν είναι για να τα καίνε τα κωλόπαιδα. Μπορούν κάλλιστα να πάνε να κάψουνε το Πεδίο του Άρεως, το Λυκαβηττό, τον Εθνικό κήπο, ή ό,τι έχει απομείνει από τα βουνά γύρω από την πόλη για να ξεσκάσουν κι αυτά, όχι όμως να πειράζουν τα ψεύτικα δεντράκια που είναι πρώτη μούρη.

Ο Δήμαρχος ρε κωθώνια έχει όραμα, έχει προοπτική για την πόλη, έχει σχέδιο και ιδέες, δεν είναι σαν όλους εσάς όπου φυσά ο άνεμος και όπου σας δείχνουν οι διάφοροι «προοδευτικοί». Δε σας αρέσει πώς έχει γίνει η οδός Βωβού – γνωστή και ως Κηφισίας -, ή ο τρόπος που έχουν διαχειριστεί δήμαρχοι και κυβερνήσεις το κτήμα Θών, τα Ολυμπιακά ακίνητα και τις εγκαταστάσεις, το αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα «αντισταθμιστικά» από το Μετρό και την Αττική Οδό, την προστασία των Εθνικών δρυμών, τις λίμνες, τα ποτάμια, τις θάλασσες, τα νησιά μας, τα βουνά και τα χωριά μας; Είναι καλύτερος δηλαδή ο κουφός που ένα πράγμα του ζητάνε οι εργολάβοι δέκα τους χαρίζει αυτός; Ε, λοιπόν όχι! Ο Νικήτας είναι πιο μπροστά και θα το αποδείξει με συμπαραστάτη όποιου μεγαλοκατασκευαστή θέλει να χτίσει κάτι γι αυτή την πόλη και τους κατοίκους της, είτε πρόκειται για γκαράζ στην Πατησίων, είτε για γήπεδο και mall στον Ελαιώνα. Τσιμέντο και γυαλί να ναι και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε. Λίγο Πρετεντέρη που είναι και φωτισμένος άνθρωπος δε διαβάζετε, λιγούρια;

Ο Νικήτας είναι άξιος συνεχιστής του Εθνάρχη. Αντιπαροχή και πολυκατοικίες αντί για μονοκατοικίες και νεοκλασικά ο Μεγάλος, γκαράζ και πολυκαταστήματα αντί για πάρκα και ελεύθερους χώρους ο Δήμαρχος. Τέλος τα ψέματα. Το όραμα για την Αθήνα του μέλλοντος παίρνει σάρκα και οστά μετά από τόσα χρόνια που το μόνο που προστέθηκε ήταν μερικές δεκάδες χιλιομέτρων κάγκελα, εικοσιεπτά αλλαγές προοπτικής της Ομόνοιας και 250 αργόμισθοι στον 9,84…

Ο Δήμαρχος αυτός θα αφήσει έργο. Θα τσιμεντώσει ό,τι δεν πρόλαβαν ή δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι.

Γ.Γ.

η φωτό είναι από το http://elaionas.wordpress.com

Μαζέψτε τον


Μα καλά, είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και να κάνουν τσάρκες ανά τα κανάλια διάφοροι τύποι σαν τον Καρατζαφέρη – τον πρεσβύτερο -;
Ο άνθρωπος – λέμε τώρα... – είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Είναι κανονικότατα για δέσιμο και δεν κάνει και καμιά προσπάθεια να το κρύψει άλλωστε. Δεν γνωρίζω από που πήρε την εντολή για την «απόβαση» στη βραχονησίδα, ή αν ήταν αποκύημα των γνωστών συσκέψεων με μια κάβα για παρέα, αλλά για μια ακόμα φορά απέδειξε οτι μπροστά στην κονόμα του δεν τον σταματάει τίποτα. Αυτός ο τύπος ο αγαπητικός της Ράνιας, που της γλώσσας της τις αρετές όλος ο Ταύρος είχε τούμπανο και ο παππούς κρυφό καμάρι, είναι ακόμα μέλος της ΕΣΗΕΑ γαμώ την ΣομπολοΤριμοπαρέα τους γαμώ; Ο εκδότης του κώλου, ο ρεπόρτερ της μούφας που δεν ξέρει ούτε μονόστηλο να συντάξει το ραμολί... Ας τον μαζέψει κάποιος να ησυχάσουμε. Ας τον επιχορηγήσουν να βγάζει τη Σφήνα των ΚΑΠΗ στο Αιγινήτειο στην τελική. Δημοσιογράφο μόνο να μην τον λένε. Δεν φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι.

27 Ιαν 2009

Δημοκρατικά!..



Πρώτον, απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα στα... εξωτερικά. Δεύτερον, απολογούμαι για την οφθαλμοφανή έλλειψη εγκεφάλου - με την ανάλογη ουσία βέβαια - αλλά και την πλήρη απουσία... skills(!!!) δημιουργικής γραφής η οποία θα μου ήταν απαραίτητη ώστε να επικοινωνήσω μέσω email με τους "δημοκρατικούς".

Βέβαια, ζητώ την επιείκεια του δικαστηρίου διότι ναι μεν τα... skills τα μαζεύεις σκοτώνοντας δράκους, με τον εγκέφαλο όμως τι να κάνεις;... ό,τι του έλαχε του καθενός! άλλοι με λοβοτομή, άλλοι με τους "δημοκρατικούς" κι άλλοι κολλημένοι στην παλιά εποχή των ξεκάθαρων θέσεων, γραμμών και απόψεων. Η ζωή είναι άδικη, όπως προσπαθώ να πω στην 8χρονη κόρη μου.

Επί της διαδικασίας, δε, που μου προτείνει ο αγαπητός αναγνώστης – σε άψογα greeklish τα οποία με κάνουν να βγάζω φλύκταινες – έχω να πω οτι οποιαδήποτε άποψη μπορώ να έχω για τον επαγγελματικό μου χώρο θα τη συζητήσω και θα θέσω τις απόψεις μου με τους συναδέλφους μου, αντί να αρχίσω να στέλνω mail και να παίρνω τηλέφωνα στα κόμματα. Πόσο μάλλον όταν τα κόμματα αυτά έχουν το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» ως πυλώνα των θέσεών τους.

Επίσης, για να μη μπερδευόμαστε, δικό μου είναι το blog, ό,τι μου γουστάρει θα γράφω και σε όποιον θέλω θα τα χώνω, πόσο μάλλον όταν του δίνω ελεύθερο βήμα να απαντήσει. Αν με κάνει «τούρμπο» ο κάθε μαλακοκάβλης (αχ! Μου άρεσε αυτό...) με αυτά που λέει, δε θα ζητήσω την άδεια κανενός για να του τα χώσω, ούτε αντί για καντήλια θα ανοίξουμε «ουσιαστικό διάλογο» για το πώς η καλή χρήση του συντακτικού από τα παιδάκια με τα μαρκούτσια θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη θλιβερή κατάντια στο χώρο του Τύπου όπου τα μισά ρεπορτάζ είναι πληρωμένα και τα άλλα μισά κατευθυνόμενα.

Δε μπορώ να καταλάβω πώς θα κάνεις λιγότερο κάθαρμα τον Ψυχάρη αν πιστοποιήσεις οτι οι «δημοσιογράφοι» του Στάρ ξέρουν Ελληνικά. Και δεν είμαι αρκούντως πιστοποιημένος για να αντιληφθώ με ποιόν τρόπο «...η λειτουργική απαγόρευση διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών και ανθυγιεινών τροφών στις ζώνες παιδικής τηλεθέασης, η ενίσχυση μετάδοσης εκπομπών υγιεινής διατροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα.» θα περιορίσει το φαινόμενο Κουρήδων, Τράγκηδων, Καρατζαφέρηδων, και της καινούριας γενιάς απατεώνων που έχει προκύψει την τελευταία 15ετία. Είμαι, δε, απολύτως κάφρος, γκρινιάρης, άδειος επιχειρημάτων, μίζερος και ακατάλληλος για γραφιάς όταν αδυνατώ να κατανοήσω γιατί τα πτυχία του καταπληκτικού στη γραφή του Πρετεντέρη τον κάνουν λιγότερο μαλάκα, γλύφτη και κατευθυνόμενο.

Παραδείγματα τέλος γιατί θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο μπας και καταλάβουν οι «δημοκρατικοί» τι εννοούμε εμείς τα φασιστάκια.

Αγαπητέ μου ανώνυμε δημοκρατικέ, αν ήθελα να γράφω mail, να τηλεφωνώ, να γράφω μπροσούρες και να συμβουλεύω κόμματα και αποκόμματα, θα το είχα κάνει και θα το είχα εκμεταλλευτεί, δε θα περίμενα το κυριλέ ΛΑΟΣ για να αρχίσω. Προτιμώ την ελευθερία του λόγου και των απόψεών μου, τα οποία μπορεί να μην προσφέρουν τίποτα όπως λες, μπορεί πάλι και να κάνουν κάποιους να σκέφτονται πώς ο πρώην διευθυντής της Γιάννας μπερδεύτηκε με κάποιους από το «κόμμα» του Παπαθεμελή όπως και με τίνος χρήματα και τι επιδιώξεις η ψευτοκουλτουρέ αστική ελίτ βγήκε από τις μουχλιασμένες λέσχες και ψάχνει ερείσματα σε μια κοινωνία την οποία μέχρι χθες αγνοούσε και σνόμπαρε.

20 Ιαν 2009

Ήρθαν κι άλλοι να μας σώσουν...


Θέλω κι εγώ ν΄αγιάσω και δε μ αφήνουν οι ηλίθιοι. Ένα βαρέλι ντεπονάκια κατέβασα πάλι σήμερα αλλά εις μάτην. Δεν μας έφταναν όλα τα βλήματα που έχουμε στα κόμματα, προστίθενται και νέα με σκοπό να "μας σώσουν".
Ευχαριστούμε δεξιούληδες, δε θέλουμε άλλη βοήθεια από τη φάρα σας. Άντε για κανα μπρίτζ και καμιά Τραβιάτα και αφήστε σε άλλους την παραγωγή πολιτικής. Μαζευτήκανε λοιπόν μερικοί τύποι ΄που θέλουν να σώσουν την ελλάδα, και έκαναν νέο κόμμα τους "Δημοκρατικούς" (τόσο δημοκρατικοί, όσο οι ομότιτλοι Κλίντον για παράδειγμα).

Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω τις γενικές γραμμές των θέσεών τους που με έκανε "τούρμπο" για το απόλυτο τίποτα που έρχονται να μας πούνε. Δε μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστο το χωρίο για τα ΜΜΕ. Δεδομένου, δε του γεγονότος ότι την παρουσίαση του νέου κόμματος που θα κατέβει στις ευρωεκλογές έκανε ο πρώην διευθυντής του ΕΤ, η οργή μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη διότι κάποιοι πιστεύουν οτι ένας τέτοιος άνθρωπος θα ξέρει και από εφημερίδες.

Μιλάνε λοιπόν για
" σειρά μέτρων, όπως η ενθάρρυνση της καθιέρωσης πιστοποιητικού γλωσσικής επάρκειας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, μέσω έγκυρου μηχανισμού" και εξαντλούν τον προβληματισμό τους με προτάσεις όπως αυτή για " ενίσχυση μετάδοσης εκπομπών υγιεινής διατροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης". Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν για ένα τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα.
Βέβαια, κάτι τέτοιοι πανίβλακες σαν τον πρώην δ/ντη της Γιάννας που έκανε τη γλάστρα στον Κοτρώτσο και την έχει δει και καλά κουλτουριάρης επειδή του είχε μιλήσει δυο - τρεις φορές ο Λαμπράκης, είναι αυτοί που έφτασαν στην απαξία τα έντυπα. Θέλει και κόμμα ο μπάμιας.
Έχεις δει ρε τελευταίε δικηγόρε που κάνεις και το διευθυντή εντύπων πόσα πτυχία, μεταπτυχιακά και ντοκτορά από Αγγλία, Γαλλία και Αμερική έχουν όλα τα 25χρονα που σου χτυπάνε την πόρτα στο πλουμιστό σου γραφείο για μια δουλίτσα με υποαπασχόληση και 400 ευρώ, ε λιγούρη, έχεις δει; ή μήπως εκεί στο ΔΟΛ και στη Γιάννα οι διευθυντάδες και οι αρχισυντάκτες είχαν τίποτα παραπάνω από απολυτήριο Λυκείου και - βαριά - κανα χαρτί από νομική;
Αι στο διάολο που αυτό που σας "τάραξε" για τα ΜΜΕ ήταν η... πιστοποίηση, βλάκες!


το site του νέου κόμματος http://www.dimokratikoi.gr/ για να δείτε και τις υπόλοιπες θέσεις τους

19 Ιαν 2009

Αχτύπητος ο "πιτσιρίκος"

"Στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, ίσως σε πολλούς να έχει προκαλέσει απορία η επιμονή των ΜΜΕ να ασχολούνται διαρκώς με τους μέχρι τώρα γάμους ενός ανθρώπου του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Προφανώς, οι δημοσιογράφοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τον εφοπλιστή τον έκλεψε κάποια που ήθελε να τον παντρευτεί."

18 Ιαν 2009

Ο βιολιστής του Μετρό


Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία ήθελε να απαντήσει η έρευνα της εφημερίδας washington post με το ακόλουθο πείραμα:


Κάποιο κρύο πρωινό του Ιανουαρίου, ένας άντρας κάθισε σε ένα κεντρικό σταθμό του μετρό και ξεκίνησε να παίζει το βιολί του. Έπαιξε για περίπου 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 45 λεπτών, δεδομένου ότι ήταν ώρα αιχμής, πέρασαν από μπροστά του αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πηγαίνοντας στη δουλειά τους.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της μουσικής, ένας μεσήλικος κύριος παρατήρησε ότι υπήρχε ένας μουσικός που έπαιζε βιολί, τον κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα και συνέχισε το βιαστικό του βηματισμό. Ένα λεπτό αργότερα, ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολάριο, από μια κυρία που το πέταξε στο καπέλο του καθώς περνούσε από μπροστά του χωρίς να σταματήσει καθόλου. Λίγο αργότερα, κάποιος ακούμπησε στον τοίχο και τον άκουσε για λίγο, αλλά μετά κοίταξε το ρολόι του και έφυγε βιαστικός. Πιο πολύ από όλους τους περαστικούς, ασχολήθηκε μαζί του ένα τρίχρονο αγόρι που ήθελε να σταματήσει για να ακούσει, αλλά η μητέρα του τον τράβηξε για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Το παιδί κοιτούσε συνεχώς προς τα πίσω καθώς απομακρυνόταν. Το ίδιο επαναλήφθηκε και με άλλα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι – χωρίς καμία εξαίρεση – τα τράβαγαν για να συνεχίσουν το δρόμο τους.
Στα 45 λεπτά μουσικής, συνολικά σταμάτησαν για να ακούσουν – έστω και για λίγο – μόνο 6 άνθρωποι. Περίπου 20 άνθρωποι έριξαν λεφτά στο καπέλο καθώς συνέχιζαν να περπατούν, χωρίς να ελαττώσουν την ταχύτητα του βηματισμού τους. Η συνολική είσπραξη ήταν 32 δολάρια. Όταν η μουσική σταμάτησε και υπήρξε σιωπή, κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δε χειροκρότησε, ούτε υπήρξε κανενός άλλου είδους αναγνώριση.
Αυτό που δεν ήξερε κανείς ήταν ότι ο συγκεκριμένος βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου, και έπαιζε με ένα βιολί Stradivarius αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Antonio Stradivari το 1713. Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Joshua Bell έπαιξε σε ένα κατάμεστο θέατρο της Βοστώνης και η τιμή ενός κάτω-του-μετρίου εισιτηρίου ήταν 100 δολάρια. Ο Bell αμείβεται με περίπου 1000 δολάρια το λεπτό!
Το συγκεκριμένο πείραμα, δηλαδή το να παίξει ο Joshua Bell στο σταθμό του μετρό incognito, οργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post, ως μέρος μιας κοινωνικής μελέτης περί του τι εκλαμβάνουμε ως σημαντικό, τι μας αρέσει, και σε τι δίνουμε προτεραιότητα.

- Η μεταφρασμένη περίληψη του πρωτότυπου "εκλάπη" από το blog "kosmonews" το οποίο και δημοσίευσε πρώτο το θέμα
- όλο το θέμα και σχετικό video στη σελίδα της washington post

16 Ιαν 2009

Οι πιστολάδες με τα Καλάσνικοφ


Του Γιάννη Γερονικολού


Από επαγγελματική διαστροφή προσπάθησα να διαβάσω την προκήρυξη των πιστολάδων με τα Καλάσνικοφ. Δε θα προχωρήσω σε «αναλύσεις» περισπούδαστες, πρώτον επειδή δε δύναμαι και δεύτερον επειδή πιστεύω οτι αυτοί οι τύποι δεν έχουν καμιά σχέση με επαναστάτες. Είναι απλώς πιστολάδες αισχίστου είδους, κάτι σαν τους νονούς της νύχτας στο λιγότερο σοβαρό τους δηλαδή... Όσο για τις έντεκα σελίδες με τις ασυναρτησίες, τι να πει κανείς... Κάτι καλό θα είχαν πιεί τα παλληκάρια Οποιοσδήποτε ποινικός του Κορυδαλλού που σέβεται τον εαυτό του θα είχε καλύτερο συντακτικό και σίγουρα καλύτερη ροή στη σκέψη.

Τίθεται λοιπόν ξανά το ερώτημα που είχαμε όλοι μετά τη απόπειρα εκτέλεσης των αστυνομικών: Τι είναι αυτοί οι τύποι; Από πού εμφανίστηκαν ξαφνικά; Ποιός τους εξοπλίζει και τι παιχνίδι παίζουν;

Πραγματικά, ποτέ δεν ήμουν λάτρης των θεωριών συνωμοσίας. Πιστεύω στην απλή «Ντάσιελ Χάμετ» σκέψη του: «αυτός που φαίνεται ένοχος, αυτός συνήθως είναι ο ένοχος»... Αυτοί όμως οι καραγκιόζηδες κατάφεραν να με μπερδέψουν για λίγο διότι «επαναστάτες» διψασμένους για αίμα δεν είχαμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Δεν επιθυμώ να αθωώσω τα κουμπούρια της 17Ν, αλλά άλλο είναι να εκτελείς το Μάλιο κι άλλο το ένστολο παιδάκι που βρέθηκε τυχαία μπροστά σου. Λυπάμαι επίσης που θα διαφωνήσω με τους λαϊκούς ινστρούχτορες των «δελτίων ειδήσεων» και διαφόρους άλλους τύπους που «βγήκαν από τα ρούχα τους» με την τοποθέτηση του Ψαριανού, αλλά και εγώ πιστεύω πως κάποιες ενέργειες της 17Ν – σωστά ή όχι - πολύ τις ευχαριστήθηκε ο κόσμος.

Πώς λοιπόν από τις «επιλεκτικές» δολοφονίες και χτυπήματα των οργανώσεων φτάσαμε στις πρακτικές «όποιον πάρει ο χάρος» των καθαρμάτων του «επαναστατικού αγώνα»; Οι ειδικοί συνομωσιολόγοι δεξιά(ς) και αριστερά(ς) μιλούν για μυστικές υπηρεσίες που αποπροσανατολίζουν το λαό ή δίνουν «μηνύματα» στην κυβέρνηση, βλέπουν μυστικό δάκτυλο Ρώσων, Αμερικάνων ή... Ζαϊρινών και συνδέουν τα χτυπήματα με τις γεωστρατηγικές επιλογές υπερδυνάμεων και εχθρών της πατρίδας και του Έθνους.

Εγώ πάλι, πιστεύω πως οι μυστικές υπηρεσίες, δικές μας ή ξένων χωρών, θα χρησιμοποιούσαν κάποιους που θα ήξεραν - αν μη τι άλλο – να αντιγράψουν μια προκήρυξη ή τουλάχιστον να ξέρουν να πυροβολούν. Δυό γεμιστήρες για έναν τραυματισμό πάει πολύ. Πόσο «γιωτάδες» ήταν στο στρατό τα παλλικάρια;

Βέβαια, για να πούμε και του τρομοκράτη το δίκιο, όταν βγαίνουν οι διάφοροι κουκουλοφόροι και ασφαλίτες και καίνε τη μισή Αθήνα τι να κάνει ο έρμος ο «ένοπλος επαναστάτης» για να τον πάρουν στα σοβαρά; Με γκαζάκια, στρακαστρούκες, και ρουκέτες σε τζάμια πρεσβειών δε σώζεται το κύρος τους. Έτσι, γιούρια με τα Καλάσνικοφ και όλο και κάποιος Αλβανός θα βρεθεί να τους δείξει τη χρήση του. (σ.σ. δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι Αλβανοί ξέρουν από ΑΚ-47 και έχουν και μεγάλο στόκ).

Όταν ο «εκτελεστικός βραχίονας» μιας οργάνωσης – μύθος σαν τη 17Ν, ήταν οι losers οι Ξηροί και οι άλλοι απίθανοι τύποι και ο... καθοδηγητής τους τσακωνόταν για το χρώμα της βίλας του στους Λειψούς, τι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε όταν συλληφθούν αυτοί οι τενεκέδες που θα έλεγε και ο γίγαντας Γιαννόπουλος;

Ευτυχώς για όλους μας, φαίνεται οτι κάθε λαός πέρα από την κυβέρνηση, την αστυνομία, τους δημοσιογράφους κοκ, έχει και τους τρομοκράτες που του αξίζουν...

Απολύει πάλι η Γιάννα


Από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθαν οι απολύσεις. Άλλες δύο σήμερα στο μαγαζί της Γιάννας. Όλα τα φτωχά εκδοτάκια μοιράζουν από μερικές -πολλές- χιλιάδες ευρώ στους διευθυντάδες που τα χουν κάνει σκατά, εμπλέκονται οι ίδιοι ενεργά στην έκδοση με αποτέλεσμα να κάνουν σούπα την όποια δυναμική των εφημερίδων και μετά τους φταίνε τα παιδάκια που βγάζουν όλη τη δουλειά για το βασικό μισθό.
Ένας σελιδοποιός και η υπεύθυνη υποδοχής της ύλης την πλήρωσαν σήμερα για την κατρακύλα του ΕΤ!.. Πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και μετά από λίγο τους κάλεσαν από το γραφείο προσωπικού και τους παρέδωσαν το χαρτί απόλυσης...
Βέβαια, επειδή η κυρία θέλει να δείχνει large πήραν και κάτι ψιλά παραπάνω από την κανονική αποζημίωση.
Γύρω στις 4 το απόγευμα κάλεσε ο Κοτρώτσος την εκπρόσωπο των εργαζομένων για ενημέρωση και υποστήριξε οτι δεν γνώριζε τίποτα (όπως ο Σόμπολος). Θα επανέλθουμε αν υπάρχουν νεότερα.

update: τρίτωσε το κακό. Άλλη μια απόλυση από το ατελιέ λίγο πριν κλείσει το λογιστήριο...

Άρχισε το "γλέντι"


Πανικός στο Έθνος και στην πιάτσα. Ο εκδότης της εφημερίδας Φώτης Μπόμπολας ενημέρωσε την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ Πόπη Χριστοδουλίδου ότι επίκεινται 100 απολύσεις!
"οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής έχουν μεγάλο πρόβλημα. Μπαίνουμε μέσα 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα από τις δυο αυτές εκδόσεις! Έχω δυο επιλογές : Ή να κλείσω το καθημερινό Έθνος ή να διώξω ΤΩΡΑ 80-100 δημοσιογράφους" είπε ο εθνικός εργολάβος που δεν έχει αφήσει από Εθνικό δρόμο και Μ ετρό ως τις πλατείες των χωριών.
Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να κληθεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και να ζητηθεί απεργία διαρκείας.
Να σημειώσουμε οτι ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πάνος Σόμπολος, εργάζεται στο Έθνος και το Έθνος της Κυριακής και τόνισε οτι παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφηκαν, δεν είχε υπόψιν του τις κινήσεις της επιχείρησης.
Όσο για την ΕΣΗΕΑ τηρεί υπό... κατάληψη από μερικούς συναδέλφους και κάτι άλλους απερίγραπτους τύπους οι οποίοι επιδίδονται σε συγραφή μπροσούρων και ανακοινώσεων περί επανάστασης και άλλων δαιμονίων, πλην βεβαίως αυτών που συμβαίνουν στα "μαγαζιά" του Τύπου. Δεν είναι καιρός τώρα που σφίγγουν τα πράγματα να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε να κάνουν πουθενά αλλού τους επαναστάτες και τους... ¨αδέσμευτους" δημοσιογργάφους;
Άντε, γιατί μετά έχουμε να ξυπνήσουμε και το ΔΣ γαμώ την τύχη μας γαμώ!

15 Ιαν 2009

Εικόνες από τη Γάζα

Γύρισε μόλις από τη Γάζα. Ακόμα προσπαθεί να βγάλει από πάνω του το αίμα και την οσμή του θανάτου. Όσο για τις εικόνες... δε θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη του όπως λέει:

"Ποτέ δεν θα ξεχάσω το αίμα, τον πόνο, την οργή και την απελπισία.... Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την κτηνωδία που είδα και βίωσα.."

Χωρίς άλλα περιττά λόγια από εμάς, διαβάστε τη διήγηση από τον Αλέκο Στάμου και το http://alekos.blogspot.com

14 Ιαν 2009

Έτσι μπράβο...


Επειδή πολλά έχουμε χώσει στο ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του για τη μη ανάληψη πρωτοβουλιών κατά τη σφαγή στην Παλαιστίνη, διαβάστε και μια είδηση που είναι προς τιμήν τους από τα παραπολιτικά της Ελευθεροτυπίας:

Από χθες το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου είναι γραμμένο στο νοσοκομείο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Δόθηκε σε μια πτέρυγα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκεί και βοηθάει τους τραυματίες Παλαιστινίους ομάδα γιατρών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Αρη Μουσιώνη και με τη συμμετοχή του συναδέλφου του Ηλία Καρανίκα. Η ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί, παρέδωσε νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό".


Απλά, μπράβο. Με τη "διεθνή" όμως τι γίνεται Πρόεδρε;

πηγη:http://parapolitiki.blogspot.com/

ANemos: Θέλεις και λόγια; Ε; Πες μου...

ANemos: Θέλεις και λόγια; Ε; Πες μου...

Ένα "κλίκ" και αφήστε τον ΑΝemo να σας οδηγήσει στην κόλαση και τη φρίκη του πολέμου και της απώλειας.

13 Ιαν 2009

[Δρόμοι]

Ρούσσος Βρανάς στα Νέα

Ξεχνάμε...
.. πως ο Εβραίος που ήταν κάποτε ο περιπλανώμενος έχει γίνει πια ο αφέντης. Αν θέλουμε να αναζητήσουμε σήμερα τον περιπλανώμενο, θα τον βρούμε στα μάτια ενός Παλαιστινίου που κοιτάζει το τείχος με τα ηλεκτροφόρα σύρματα ή στα μάτια μιας Παλαιστίνιας που κοιτάζει το γκρεμισμένο της σπίτι και το ξεριζωμένο της λιόφυτο.

Ξεχνάμε...
... εκείνο που είχε πει στις 17 Νοεμβρίου 1948 ο Ααρών Τσίζλινγκ, υπουργός Γεωργίας του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, ύστερα από τις μαζικές σφαγές αθώων Παλαιστινίων: «Τώρα που οι Εβραίοι συμπεριφέρθηκαν κι αυτοί σαν ναζί, νιώθω την ψυχή μου σπαραγμένη».

Να θυμόμαστε...
... τον Εφραίμ Κατζίρ, κατοπινό πρόεδρο του Ισραήλ, που το 1948 βρήκε ένα χημικό δηλητήριο για να τυφλώσει τους Παλαιστινίους και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πρότεινε τη χρήση του. Να θυμόμαστε τον Αριέλ Σαρόν, που το 1953 καταδικάστηκε ως τρομοκράτης με το ψήφισμα 101 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επειδή έκλεινε στα σπίτια τους ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων, σφράγιζε τις πόρτες κι ύστερα τους ανατίναζε. Να θυμόμαστε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Άμπα Ίμπαν, που το 1981 είπε στον Μεναχέμ Μπέγκιν: «Έχει σχηματιστεί στον κόσμο η εικόνα ενός Ισραήλ που υποβάλλει με αγριότητα άμαχους πληθυσμούς στη φρίκη του θανάτου και του τρόμου, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει καθεστώτα των οποίων ούτε εγώ ούτε εσείς θα τολμούσαμε να προφέρουμε το όνομά τους». Να θυμόμαστε το ψήφισμα Α/RΕS/37/123 του ΟΗΕ, που τον Δεκέμβριο του 1982 χαρακτήρισε «πράξη γενοκτονίας» τη σφαγή 3.000 Παλαιστινίων (μέσα σε 48 ώρες) στη Σάμπρα και Σατίλα με «προσωπική ευθύνη» του Αριέλ Σαρόν. Να θυμόμαστε τους 17.500 νεκρούς, κυρίως αμάχους, που άφησε πίσω της η ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο το 1982. Να θυμόμαστε τη σφαγή της Κανά, κοντά στην έδρα του ΟΗΕ, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 50 παιδιά. Να θυμόμαστε τα λόγια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Νοτιοαφρικανού Τζον Ντάγκαρντ, που τον Φεβρουάριο του 2007 έγραφε πως η ισραηλινή κατοχή είναι ένα ρατσιστικό απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων και πως το Ισραήλ θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Να θυμόμαστε τα λόγια του Εβραίου διανοούμενου Νόρμαν Φινκελστάιν, που οι γονείς του έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος: «Αν οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να κατηγορούνται πως είναι ναζί, δεν έχουν παρά να πάψουν να φέρονται σαν ναζί».

Να θυμόμαστε...
... τέλος τον Μπεν Γκουριόν, τον πατέρα του κράτους του Ισραήλ, που άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές αυτή τη γραφή: «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τρομοκρατία, τις δολοφονίες, τους εκφοβισμούς, την κατάσχεση περιουσιών, για να εκκαθαρίσουμε τη Γαλιλαία από τον αραβικό πληθυσμό της». Είναι λόγια που γράφτηκαν 50 χρόνια πριν ο πρώτος πύραυλος Κάσαμ της Χαμάς εκτοξευτεί εναντίον της ισραηλινής πολίχνης Σντερότ.

12 Ιαν 2009

Το Ισραήλ πειραματίζεται σε νέα δολοφονικά όπλα


Η καταγγελία, που αποκρύπτουν τα διεθνή ΜΜΕ, γίνεται από τον έγκυρο επιστημονικό οργανισμό «New Weapons Research Committee» και μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Στη Λωρίδα της Γάζας επαναλαμβάνεται αυτό που συνέβη στο Λίβανο το 2006, όταν στη σύγκρουση με την Hezbollah το εβραϊκό κράτος χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο, το εκρηκτικό Dense inert metal explosive (Dime) και θερμοβαρικά εκρηκτικά – 3 τύπων -, τα οποία αναγνωρίζονται από τα χαρακτηριστικά των τραυμάτων που προκαλούν. Επίσης τις βόμβες διασποράς και βλήματα ουρανίου, που έχουν αφήσει μέχρι τώρα την ραδιενεργό παρουσία τους στους κέδρους της χώρας…».

Ο νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, που τώρα προσφέρει υπηρεσίες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας Shifa, επισημαίνει:

«Πολλοί φθάνουν με ακρωτηριασμένα τα άκρα, με αποκομμένα τα δύο πόδια τους. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για τραύματα βομβών Dense inert metal explosive (Dime)…Δεν είμαι σε θέση να πω αν οι ισραηλινοί χρησιμοποιούν όπλα λευκού φωσφόρου ή απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά σίγουρα “πειραματίζονται” πάνω στον πληθυσμό της Γάζας με νέα όπλα Dime. Πρόκειται για εκρηκτικά μεγάλης και ελεγχόμενης ισχύος, που προκαλούν ακρωτηριασμούς σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο έκρηξης. Δεν διαθέτουμε ένα εργαστήριο ώστε ν’ αναλύσουμε τα δείγματα, αλλά μιλώ για τα πτώματα και τους τραυματίες που γεμίζουν αυτό το νοσοκομείο. Υπάρχουν κορμιά κομματιασμένα και τραύματα που σίγουρα δεν προκαλούνται από συμβατικά όπλα. Φθάνουν κορμιά απανθρακωμένα και με διαλυμένα τα εντόσθια…Στους περισσότερους τραυματισμένους, είμαστε αναγκασμένοι να πραγματοποιούμε χειρουργικούς ακρωτηριασμούς. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, είναι εναντίον κάθε διεθνούς δικαίου. Ακούω για τη Χαμάς, αλλά τα μάτια μου βλέπουν μόνον συστηματικούς βομβαρδισμούς εναντίον του πληθυσμού, με όπλα απαγορευμένα από τη διεθνή κοινότητα».

http://www.newweapons.org/
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

9 Ιαν 2009

Το Ισραήλ και η τρομοκρατία


Του Γιάννη Γερονικολού


Βόμβες ουρανίου, βόμβες φωσφόρου, βόμβες διασποράς, βόμβες «έξυπνες»... Τόσο έξυπνες που μοιάζουν να κοιμίζουν συνειδήσεις, να βουλώνουν στόματα, να πληρώνουν γραφιάδες, πολιτικούς, διανοούμενους, κράτη ολόκληρα και γείτονες λαούς για να μη μιλούν, να μην ακούν και να μη βλέπουν. Το κράτος – σερίφης της Μέσης Ανατολής, έγινε εύκολα κράτος – τρομοκράτης και όπως κάθε φασιστικό κράτος που σέβεται τον εαυτό του προχωρά σε εθνοκάθαρση αφανίζοντας τους Παλαιστίνιους.

Δεν έφτανε στα λυσσασμένα για φρέσκο αίμα σκυλιά του πολέμου ο περιορισμός των Παλαιστινίων στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη, τη Γάζα. Δεν τους έφτανε που κατάφεραν για πολλοστή φορά να τους στρέψουν τον έναν απέναντι στον άλλο, με τη Χαμάς να βγάζει το μάτι της Φατάχ και τούμπαλιν, λες και έχουν κάτι να μοιράσουν, οι ηλίθιοι, πέρα από τα λιγοστά κουρέλια και τα ατέλειωτα μνήματα. Όχι, δεν τους έφτανε! Το Ισραήλ θέλει τον πλήρη αφανισμό τους, την απόλυτη εξολόθρευση, το Ολοκαύτωμα!

Ολοκαύτωμα. Μια λέξη - ταμπού για τη Δύση. Μια λέξη που στοιχειώνει την Ευρώπη. Ένα ιστορικό γεγονός που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Μια πραγματικότητα που τη ζούμε σήμερα σε απ ευθείας συνδέσεις από τα Νταχάου της Παλαιστίνης με θύτες τα παιδιά όσων τότε επέζησαν. Και αν τότε η Δύση έλεγε «δεν ήξερα», σήμερα ποιά είναι η δικαιολογία; Οι στρακαστρούκες της Χαμάς;

Για πολύ λιγότερα από 1000 νεκρούς σε 10 ημέρες, οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί (άντε, οι Ευρωπαίοι) ισοπέδωσαν τη Σερβία και άλλαξαν το χάρτη των Βαλκανίων. Σήμερα αυτοί οι ίδιοι οι «υπερασπιστές του δικαίου» όχι μόνο δεν ψελλίζουν ούτε λέξη για τις σφαγές, αλλά παίρνουν και το μέρος του Ισραήλ επειδή απειλείται λέει από τους Άραβες τρομοκράτες.

Κάπου εδώ μπερδεύονται οι όροι και ο πολιτισμένος κόσμος καλείται να απαντήσει στο ερώτημα: δεν είναι τρομοκράτης αυτός που βομβαρδίζει εν γνώση των αποτελεσμάτων σχολεία και νοσοκομεία σε καταυλισμούς του ΟΗΕ με τη δικαιολογία οτι κρύβονται εκεί οι... αντίπαλοι τρομοκράτες; Δεν είναι τρομοκράτες όσοι λένε οτι δεν ευθύνονται για τη σφαγή των αμάχων διότι «τα γυναικόπαιδα τα χρησιμοποιεί ως ασπίδα ο εχθρός», άρα τα μακελεύουμε χωρίς τύψεις; Δεν είναι τρομοκράτες όσοι επιτίθενται με ό,τι πιο σύγχρονα μέσα διαθέτει το οπλοστάσιο τους και με «χειρουργικής ακρίβειας» χτυπήματα δολοφονούν μικρά παιδιά και σκοτώνουν την αθωότητα σε όσα επιζήσουν;

«…Η παιδική ηλικία τελειώνει οριστικά, όταν βλέπεις το πρόσωπο της μητέρας σου να παγώνει, τα μάτια της να νεκρώνουν. Όταν τη βλέπεις ηττημένη μπροστά στην απειλή που πλησιάζει. Όταν δεν πιστεύει ότι μπορεί να σε σώσει…», γράφει ο ο Ντέιβ Έγκερς στο βιβλίο του «Τότε που σκοτείνιασε ο ουρανός». Αυτό που δε γράφει – γιατί αναφέρεται σε άλλο πόλεμο – είναι οτι μετά από μερικές δεκαετίες ίδιων εικόνων γεννιούνται παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά. Γεννιούνται αυτοί που η Δύση αποκαλεί τρομοκράτες...

Όταν το Ισραήλ προχωράει ανενόχλητο σε νέα εγκλήματα πολέμου, μας κάνει όλους συνενόχους στη θηριωδία και βάφει όλων μας τα χέρια με αίμα διότι όχι μόνο δεν αντιδρούμε, αλλά και το καλύπτουμε όταν οι κυβερνήσεις μας, οι πολιτικοί μας, ακόμα και η εκκλησία μας, κρατούν ίσες αποστάσεις, ή δέχονται τα ψεύδη και την προπαγάνδα του. Όπως γράφει λοιπόν στον Independent και ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής Ρόμπερτ Φίσκ «...όταν ένας Άραβας ενεργήσει με ασυγκράτητη οργή και εκτονώσει τον εμπρηστικό, τυφλό θυμό του στη Δύση, εμείς θα ρωτήσουμε: «Γιατί μας μισούν;». Ας μην πούμε, όμως, ότι δεν ξέρουμε την απάντηση.»...

8 Ιαν 2009

Σεμνά και μετρητά


Τρία ψωροεκατομμυριάκια ευρώ για ένα διαμερισματάκι στο Κολωνάκι για την υπουργάρα μας! Μπορεί να μην ξέρουν να κυβερνάνε, αλλά από real estate πάνε περίφημα. Λίγα χρονάκια ακόμα να μας καθόντουσαν στο σβέρκο και θα έδιναν μαθήματα και στο Βωβό!
Α, ρε μάσα που έχει πέσει... Πού τα βρήκες ρε γλιμούτσα τα φράγκα; Από το καθηγητιλίκι;


Το δημοσίευμα αριστερά είναι από το Έθνος

Πέθανε το αφεντικό της, αλλά αυτή το περιμένει, έξω απ' το νοσοκομείο...

11 μήνες έξω απ' το Ιατρικό...
Ένα όμορφο θηλυκό Collie, μια κούκλα, δείχνει στους ανθρώπους, για άλλη μια φορά, πως ένα σκυλί μπορεί να αγαπάει πιο πολύ και να είναι πιο πιστό απ' αυτούς. Το αφεντικό της, πριν από 11 μήνες, άρρωστο στο Ιατρικό. Του το πήγαν μερικές φορές και όταν ο άνθρωπος "έφυγε" , το σκυλί γύρισε εκεί και περιμένει... Το λυπούνται κάποιοι...

υπάλληλοι του Ιατρικού, του δίνουν λίγο φαγητό. Ένας απ' αυτούς, το πήρε μια μέρα στο σπίτι του. Το σκυλί, όμως, έφυγε πάλι και γύρισε εκεί, στο Ιατρικό, να περιμένει. Πάνε 6 μήνες, κοντεύει χρόνος κι αυτό ακόμη εκεί. Περιμένει...

από το http://nonews-news.blogspot.com

5 Ιαν 2009

Είναι εμπειρία να είσαι Παλαιστίνιος..


απόσπασμα από κείμενο του Πάνου Χαρίτου από τα σύνορα Ισραήλ - Γάζας

...Πίσω στο μέτωπο των συνόρων με τη Γάζα, το Ισραήλ επιχειρεί πλέον να πείσει, ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών του. Η στρατιωτική μηχανή του αφού πέρασε από ψυχαναλυτές για να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη στον πόλεμο του Λιβάνου, γυάλισε τις μπότες της και επέστρεψε δριμύτερη. Παρατάχθηκε απέναντι σε έναν εχθρό υποδεέστερο τεχνολογικά και δοκίμασε κάθε πιθανό συνδυασμό των οπλικών συστημάτων που διαθέτει. Η Χαμάς ίσως και να γονατίσει. Η σημερινή ηγεσία ίσως και να εξαφανιστεί. Ακόμα και επαναφορά της Φατάχ στο προσκήνιο είναι πιθανή. Όμως το μόνο που δεν συνυπολογίστηκε σε αυτήν την επιχείρηση, είναι βλέμμα και οι μνήμες που θα κουβαλούν τα σημερινά παιδιά της Γάζας μεγαλώνοντας.
Το πεδίο βολής της Γάζας, έχει αποδείξει ότι αντέχει. Το ίδιο και το πεινασμένο στομάχι των εξαθλιωμένων κατοίκων της. Στο νοσοκομείο της Γάζας ένας γιατρός, ο Νιντάλ διανύει το τρίτο εικοσιτετράωρο άυπνος. Μου περιγράφει στο τηλέφωνο τις συνθήκες, τις ελλείψεις, τον αριθμό των τραυματιών, τα σπασμένα τζάμια από τις εκρήξεις και το κρύο τις νύχτες. "Είναι εμπειρία να είσαι γιατρός στη Γάζα" σχολιάζω ακούγοντάς τον. Χρειάστηκαν μόλις μερικά κλάσματα του δευτερόλεπτου για να μου απαντήσει και εκεί οι λέξεις χάθηκαν. "Είναι εμπειρία να είσαι παλαιστίνιος θέλεις να πεις".

4 Ιαν 2009

«Grecia vive, la lucha sigue - sigue”


«ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ Ελλάδα,
δέξου τον σεβασμό μας…»

Η εξέγερση της οργής στην Ελλάδα «φώλιασε»
στην καρδιά του Subcomandante Marcos και των Zapatistas.

2 Γενάρη, Σαν Κριστόμπαλ, Τσιάπας, Μεξικό.
Με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην εξεγερμένη Ελλάδα, που το διάβασε στα ελληνικά, ξεκίνησε την ομιλία του ο Subcomandante Marcos , την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ της Οργής της Αξιοπρέπειας στο Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας.

«Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς οι ζαπατίστας, οι πιο μικροί, από αυτή την γωνιά του κόσμου σε χαιρετάμε. Δέξου τον σεβασμό μας και τον θαυμασμό μας για αυτό που κάνεις και σκέφτεσαι. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Σε ευχαριστούμε».

Μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα «Grecia vive, la lucha sigue» (Η Ελλάδα ζει, ο αγώνας συνεχίζεται) οι μκρές ζαπατίστας, Τονίτα και Λουπίτα, παρέδωσαν, εκ μέρους της Κομαντάντσιας του EZLN στους έλληνες και τις ελληνίδες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ της Οργής της Αξιοπρέπειας, έναν πίνακα που συμβολίζει τον αγώνα για την αυτονομία τους ριζωμένο στην γη που ανέκτησαν το 1994, δώρο για την εξεγερμένη νεολαία της Ελλάδας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Οργής της Αξιοπρέπειας ξεκίνησε στις 26 Δεκέμβρη στην Πόλη του Μεξικού με την συμμετοχή 280 οργανώσεων και συλλογικοτήτων από 26 χώρες του κόσμου. Την 1η Γενάρη το Φεστιβάλ μεταφέρθηκε στην Τσιάπας, στην ζαπατιστική επικράτεια του Καρακόλ του Οβεντίκ όπου και γιορτάστηκαν στην αλλαγή του χρόνου τα 25 χρόνια ζωής του ΕZLN, τα 15 χρόνια από την εξέγερση του 1994 και τα 5 χρόνια από την ίδρυση των Καρακόλ και των αυτόνομων ζαπατιστικών κυβερνήσεων.

Συμμετοχές

Προσκεκλημένοι από τον EZLN, άνοιξαν την συζήτηση: «Άλλος δρόμος, άλλη πολιτική» το MDT του Σολάνο από το κίνημα των πικετέρος της Αργεντινής, το YA BASTA από Ιταλία, η CGT από Ισπανία, η ομάδα ΑΛΑΝΑ από Ελλάδα, ο σύντροφος Ούγκο Μπλάνκο από την Συνομοσπονδία Αγροτών του Περού, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας από το Παρίσι, το Κίνημα για την Δικαιοσύνη στην Γειτονιά (Movimiento para Justicia en el Barrio) από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, οι πολιτικές οργανώσεις Unios και Unopi από το Μεξικό και ο EZLN (Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελεύθερωση).

Και βίντεο για τις μέρες του Αλέξη

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη…. Η οργή βαδίζει στους δρόμους της Ελλάδας... Η οργή δημιουργεί και οργανώνεται…..»
Όλες οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν, συνεργάστηκαν για ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την εξέγερση στην Ελλάδα και για τρεις μεγάλες εκθέσεις φωτογραφίας (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), η ομάδα FARMA, η ομάδα ΑΛΑΝΑ (Αλληλεγγύη, Αντίσταση, Αξιοπρέπεια)…στις Αμερικές των κινημάτων, ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυου και Εναλλακτικού Εμπορίου Ο ΣΠΟΡΟΣ, η κατάληψη Πραποπούλου και η ομάδα UFU (University Free Undergroud)

Πηγή:
http://athens.indymedia.org/

more
http://www.ezln.org.mx:8000/
www.europazapatista.org/

3 Ιαν 2009

Τί ξέρει ο "Άγιος" ;

Τί θέλει να πει ο ποιητής; Από το http://grbloopers.blogspot.com


"Με το σημείωμα αυτό θέλω πολύ σοβαρά να επισημάνω σε όλους, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις, να συνέλθουν γρήγορα από την πρωτοχρονιάτικη ευφορία και να παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις των επόμενων ωρών του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, για την εγκυρότητα των οποίων δεν διατηρούμε ίχνος αμφιβολίας, το ζήτημα αυτών των ωρών δεν είναι κανενός είδους ανασχηματισμός, αλλά μια κίνηση σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο για την ανύψωση του καταβαραθρωμένου κύρους του Κ. Καραμανλή.

Οι πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεσή μας δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε κανέναν.
Αυτό όμως που μας επιτρέπεται να πούμε είναι ότι ο κ. Καραμανλής έχει συζητήσει με τουλάχιστον έναν ξένο παράγοντα για την «εξαγωγή» της εσωτερικής κρίσης που πλήττει την κυβέρνησή του και γενικότερα το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Τέτοιες κινήσεις δεν είναι άγνωστες στην πολιτική, αλλά κρίνουμε ότι στην περίπτωσή μας και σε αυτή την φάση θα αποτελούσαν κοινό τυχοδιωκτισμό, με αμφίβολα οφέλη για τον ίδιο και τη ΝΔ σε αυτή την συγκυρία.
Τίποτε άλλο και ευχόμαστε ολόψυχα τίποτα απ’ όσα μάθαμε να μη συμβεί τελικά.

Ο κ. Καραμανλής μπορεί να αποδείχθηκε «λίγος» για τους καιρούς μας και κάτω του μετρίου κυβερνήτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για να ανατρέψει τις εις βάρος του εντυπώσεις θα πρέπει να δοκιμάσει το ρόλο του «μεγάλου παίχτη».
Οι μεγάλοι παίχτες στην πολιτική, εκτός από αντίστοιχη ιδιοσυγκρασία, διέθεταν και αξιόλογα επιτελεία και έμπιστους συμμάχους και υποστηριχτές.
Με το συμπάθιο, αλλά δεν νομίζω ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις συντρέχουν στην περίπτωση του πρωθυπουργού μας.

Αυτά και εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω."

Το deponaki λέει: Μήπως δεν είναι τόσο "τυχαία" η κάθοδος των Ρώσων στο Αιγαίο και η - στα καλά καθούμενα - ολοένα και αυξανόμενη ένταση με τους Τούρκους; Μήπως ο Κωστάκης νομίζει οτι παίζει το crisis στο pc και μας μπλέξει με τα σκατά;

Video - σόκ

Όχι, ο πόλεμος δεν είναι video game. Τα φρικιαστικά αποτελέσματα μιας Ισραηλινής επίθεσης σε αμάχους όπως καταγράφηκαν σε βίντεο-σοκ. Αν αντέχει το στομάχι σας: http://prezatv.blogspot.com/2009/01/video_03.html

2 Ιαν 2009

Μπουγάτσα με στουπί...



Του Γιάννη Γερονικολού


Είναι πολύ εκνευριστικό να προσπαθείς να γράψεις κάτι αισιόδοξο για το νέο χρόνο και αντ αυτού να κοιτάζεις επί μισάωρο σα χάνος τη λευκή σελίδα και τον κένσορα που αναβοσβήνει προσπαθώντας να σε αποκοιμίσει. Διότι, η πρόθεση μεν καλή, η ειδησεογραφία, δε, κάκιστη.

Αισιόδοξοι για το 2009 μπορεί να είναι μόνο οι νικητές του τζόκερ και του Κρατικού λαχείου, κάποιοι απολύτως καμμένοι γαύροι που το μόνο που διαβάζουν είναι ο «πρωταθλητής» - τα ρεπορτάζ του οποίου θεωρούν απολύτως αντικειμενικά - και όσοι παρακολουθούν την εκπομπή τής Πάνια, για τη διανοητική κατάσταση των οποίων υπάρχουν πιο ειδικοί για να δώσουν λύσεις. Οι υπόλοιποι άνθρωποι καταλαβαίνουν οτι άσπρη μέρα δε θα δούμε το νέο χρόνο, όσο και να χιονίσει.

Η εσωτερική κατάσταση είναι άθλια όσο ποτέ σε όλα τα επίπεδα και οι πολιτικοί μας ταγοί φαντάζουν τόσο λίγοι, τώρα στα δύσκολα, όσο ο Παναιτωλικός μέσα στο γήπεδο της Μπάρτσα.

Παπαγάλοι κάθε μπάτζετ και κάθε Μέσου «ενημέρωσης» προσπαθούν να μας πείσουν οτι όλα τα προβλήματά μας εξαντλούνται στο περίφημο «μπλοκάκι» του πρωθυπουργού στο οποίο, λέει, γράφει και σβήνει ονόματα για τον ανασχηματισμό. Ποτέ βέβαια δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να με νοιάζει αν θα είναι ο Πάκης ή ο Αρούλης υπερυπουργός και αν ο Σουφλιάς με τον Αλογοσκούφη και τον Μεϊμαράκη παίξουν στη μπιρίμπα τη μοιρασιά των υπουργείων. Από πότε οι υπουργοί από διαχειριστές της κυβερνητικής πολιτικής έγιναν αυτοί που παράγουν και χαράσσουν την πολιτική; Αν είναι έτσι, να μην ψηφίζουμε κόμμα αλλά υπουργικό συμβούλιο, και τότε θα έχουν δίκιο όσοι από την ΝΔ την πέφτουν στον Αλογοσκούφη λες και η πολιτική που ασκεί του υπαγορεύεται από τη γυναίκα του και όχι από τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Εδώ ο κόσμος καίγεται – και δυστυχώς δεν είναι σχήμα λόγου – και εδώ μαλώνουμε για το κωλόδεντρο ενός ακόμα ανύπαρκτου δημάρχου Αθηναίων, για το αν οι σφαίρες πάνε ευθεία ή στρίβουν κατά το δοκούν, για τον Τσίπρα(!), για τα χρυσόβουλα, τα... Ρουσόβουλα, και το αν ο Ψυχάρης υποστηρίζει Γιώργο ή Βενιζέλο (τον τρέμουν όλοι τόσο πολύ, που κανείς δεν του είπε ακόμα οτι έχασε ο Μπένι πριν ενάμιση χρόνο).

Κατά τα άλλα η χώρα δανείζεται με επιτόκια Ζιμπάμπουε, οι ευρωπαίοι μουτζώνονται μεταξύ τους που μας έχουν στη ζώνη του ευρώ, η οικονομική κρίση έρχεται να ξεσπάσει πάνω μας όπως ο Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη και η άμυνα απέναντι σε όλα αυτά είναι χειρότερη από της ΑΕΚ όταν λείπει ο Κυργιάκος. Το φάσμα της ανεργίας στοιχειώνει κάθε ελληνική οικογένεια, επιχειρήσεις ετοιμάζονται για λουκέτο, το κράτος δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ζητάμε 50 δις ρευστό από τη διεθνή αγορά και προτιμούν να τα παίξουν στο στοίχημα και οι πολιτικοί μας, τώρα που πραγματικά τους χρειαζόμαστε, δεν έχουν ούτε μια πρόταση ν αρθρώσουν πέρα από τα συνήθη ευχολόγια.

Μα αυτό που ήταν το πιο τραγικό των ημερών είναι η πλήρης απουσία της χώρας από τις αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Μέση Ανατολή. Μούγκα επί της ουσίας από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που εξίσωσαν θύματα και θύτες για μια ακόμη φορά συρόμενες στο άρμα των ΗΠΑ – πού είναι, αλήθεια, ο μαυρούκος που θα έκανε τη διαφορά; - και της ανύπαρκτης ΕΕ. Οποία ξεφτίλα, δε, να λείπει η ελλάδα για πρώτη φορά από ευρωπαϊκή ειρηνευτική διπλωματική αποστολή στη Μέση Ανατολή, περιοχή επιρροής μας υποτίθεται, και να κάνει παιχνίδι η... Τσεχία! Όταν οι νεοφώτιστοι σε ακυρώνουν μέσα στην έδρα σου και εσύ πίνεις τσίπουρα στο Καρπενήσι, τότε δικαίως θα πάθεις ό,τι σου πρέπει.

«Ω καιροί - ω ήθη» που θα έλεγε και ο Κικέρων, ή «χορτάστε τους μπουγάτσα με στουπί» που λέει ο Τζιμάκος... Με όποιον από τους δυό και να ΄στε καλή χρονιά να έχουμε.