28 Φεβ 2009

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης εξομολογείται όσα του δίδαξε η ζωή


«Εγώ είμαι  υπέρ του ασύλου, να μη σε  εμποδίζει  δηλαδή κανείς  να αναπτύξεις  τις ιδέες σου.  Δεν συμμερίζομαι όμως την  άποψη ότι “το  άσυλο αφορά  όλη την κοινωνία” και όλες  τις πράξεις»  λέει ο Μιχάλης  Παπαγιαννάκης
Τα τελευταία χρόνια κάποια σαββατιάτικα μεσημέρια τον συναντούσα στο «Φίλιον», στις παρυφές του Κολωνακίου. Και βέβαια, στα βιβλιοπωλεία. Να «ανακατεύει» λογοτεχνία, πολιτική, ιστορία, οικολογία. Τώρα που το σκέφτομαι, γι΄ αυτό τον αγαπούσαμε τότε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Μας δίδασκε- αρχές της δεκαετίας του ΄80- για την ΕΟΚ, αλλά μας μιλούσε και για τον έρωτα. ΄Η «πηδούσε» από τη Μεσόγειο στην Κίνα με την άνεση του κοσμοπολίτη που δεν τον βαραίνουν τα σύνορα. Και ο λόγος του είχε πάντοτε μια απλότητα που σε γοήτευε. Ένας δάσκαλος της λογικής με απαντήσεις γεμάτες ερεθιστικά ερωτηματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.tanea.gr

27 Φεβ 2009

Κάποιος να ξυπνήσει την ΕΛΑΣ


Προς τους ηλίθιους τους μπάτσους:

Αν, λέμε ΑΝ τα πρεζάκια που λήστεψαν τον Αλαβάνο ενώ κοιμόταν στο σπιτάκι του, (το σπιτάκι που κάποια κωθώνια με στολή φυλάνε), τρόμαζαν με κάτι και ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ, τι θα γινόταν στην Ελλαδούλα πανίβλακες; Κόλαση θα γινόταν και τα παρακρατικά ποντίκια που έχουν στήσει τώρα χορό, θα έστηναν πάρτυ τρικούβερτο. Άντε να μαζέψεις μετά όλους τους μυαλοφυγόδικους, από "Δίκτυα" μέχρι "Ρεσάλτα" και από "Δελτία των 11" μέχρι τα παραθυρα αυτών στις 8.
Μερικές φορές πιστεύω οτι από καθαρή τύχη υπάρχει ακόμα αυτή η χώρα!..

Γράμμα στον Γιώργο

Τον Μπόνιο δεν τον γουστάρω και πολύ. Ούτε αυτόν, ούτε τα φιλαράκια του. Κάποιες φορές όμως "γράφει". Το παρακάτω κείμενο είναι από το http://kourdistoportocali.blogspot.com/

-Γιώργο,

Τώρα είναι η στιγμή. Να κατρακυλίσουν -αλληλοσυγκρουόμενα σαν μπάλες του μπιλιάρδου- τα κομμένα γαλάζια κεφάλια στην άσφαλτο της Βασιλίσσης Σοφίας.
Αρκετά με τα μαθήματα πιάνου. Μετά τον σπουδαίο Κώστα Γαβρά, σε παρακαλώ να καλέσεις στα νέα γραφεία του Πασόκ, τον Κουεντίν Ταραντίνο. Αυτός θα σου εξηγήσει ακριβώς τις επόμενες κινήσεις: Την ώρα που θα βγουν τα σπαθιά απο τα θηκάρια, την ώρα που θα κελαηδήσουν ξανά τα κουμπούρια.
Πόλεμο έχεις Γιώργο και μαζί σου οι Έλληνες πολίτες που αηδίασαν να τρώνε στη μάπα τα παπαγαλάκια της γαλάζιας προπαγάνδας. Παπαγαλάκια, τα οποία επιχειρούν να δώσουν το φιλί της ζωής στην ερμαφρόδιτη κυβέρνηση, ενώ οι πολίτες θέλουν να της δαγκώσουν τη γλώσσα και να την πετάξουν, ματωμένο ορεκτικό σε πεινασμένες οχιές.
Κατανοούμε την έμφυτη ευγένειά σου, κράτησέ την όμως για τα μαθήματα γιόγκας προς την Άντα, το καλοκαίρι στη Πάρο.
Τώρα είναι η ώρα του πιο βρώμικου πολέμου, καθώς η ετοιμοθάνατη γαλάζια δηλητηριώδης σαύρα, επιχειρεί τις τελευταίες δαγκωματιές της.
Ζήτησε Γιώργο, απο τους μπαρουτοκαπνισμένους Πασόκους, τους εκπαιδευμένους στο κομματικό Βιετνάμ, να σε μυήσουν στα σκοτεινά κόλπα, που έκαναν τον πατέρα σου θεριό ανήμερο.
Πέρνα πολλές ώρες με τον Λιβάνη, τον Απόστολο Κακλαμάνη κι άλλους παλαιότερους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ζήτησέ τους να σου διδάξουν το κόψιμο του λαρυγγιού, την αφαίρεση των γαλάζιων σκάλπ, γίνε φονικό ατσάλι αν θέλεις να υποτάξεις την εξουσία-επιλογή άλλη δεν έχεις.
Τις αβρότητες πρέπει να διαδεχθεί το αναβλύζων αίμα.
Διάλεξε αν θα είναι το δικό σου, η το δικό τους...

26 Φεβ 2009

Η nouvelle cuisine της Δεξιάς

Από το Βήμα και τον Βασίλη Μουλόπουλο

Πάρτε μια δόση από εγγόνια της 17Ν, αλευρώστε τα με ένα κουτί Καλάσνικοφ- κατά προτίμηση από αλβανικό σουπερμάρκετ-, προσθέστε τέσσερις πέντε γηραιούς αναρχικούς που εκπαιδεύουν τα εγγόνια και τους κουκουλοφόρους συνοδοιπόρους των εγγονιών. Αφού ανακατέψετε καλά, ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, ραντίστε το με ένα ποτήρι ΣΥΡΙΖΑ και με ένα φλιτζάνι ανεπρόκοπων μαρξιστών καθηγητών ΑΕ. Αλατοπιπερώστε καλά με Μαρκογιαννάκη, Καρατζαφέρη και με τους γνωστούς τηλεαστέρες - οι οποίοι ζητούν κατάργηση του ασύλου, του άρθρου 16 και των ατομικών δικαιωμάτων- και έχετε το μείγμα έτοιμο.

Φουρνίστε το στα τηλεοπτικά δελτία των 8 και σερβίρετέ το με γαρνιτούρα από αναλύσεις σοβαροφανών ταγών της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και το πιάτο της nouvelle cousine της Δεξιάς είναι έτοιμο. Ευκολοχώνευτο, το πιάτο πουλάει σε μια κοινωνία που η οικονομική κρίση την έχει κάνει ανασφαλή και φοβική.

Στόχος, να καταλυθεί η δημοκρατία εν ονόματι της υπεράσπισής της. Να φιμωθεί κάθε κόμμα, κίνημα, ομάδα, έκφραση αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων σαν ύποπτο για τρομοκρατία.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Οι κραυγές από τους κουκουλοφόρους των Μedia δεν είναι για τους κουκουλοφόρους των διαδηλώσεων.

Η τρομοκρατία είναι το άλλοθι. Οι κραυγές στρέφονται εναντίον της Αριστεράς. Αυτή κατηγορείται ότι με τις ιδέες της και με τις πράξεις της εκτρέφει τρομοκράτες. Η Αριστερά καλείται να απολογηθεί γιατί διαφωνεί με την παγκοσμιοποίηση, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την αναγκαιότητα της ανεργίας, τις συνταγές εξόδου από την οικονομική κρίση εις βάρος των εργαζομένων και τις συνταγές εξόδου από την πολιτική κρίση εις βάρος των πολιτών. Γιατί διαφωνεί με το σύστημα. Οχι, δεν είναι τυχαία η μανία του συστήματος και των οργανικών διανοουμένων του να επιβάλουν ακόμη και με παρακρατικές μεθόδους την εξημέρωση κοινωνικών ομάδων και χώρων. Μόνον έτσι θα σωθούν από την κατάρρευση του υπαρκτού καπιταλισμού. «Νόμος και τάξη» θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το σύνθημα της νέας εποχής για την Ελλάδα.

Οι ανελεύθερες αυτές κατευθύνσεις έχουν την πλήρη στήριξη των γκουρού της κοινωνίας των πολιτών, των σταυροφόρων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποδεικνύεται έτσι ότι όταν μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα εννοούν τα δικαιώματα της αγοράς και όχι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και των ιδεών· το δικαίωμα της αμφισβήτησης του συστήματος.

Και σε όποιον καλοπροαίρετα πιστεύει ότι τα λεγόμενα «μέτρα ασφαλείας» αφορούν τους άλλουςτους περίεργους, τους περιθωριακούς, τους ξένους, τους φτωχούς, τους αριστερούς- του (ξανα)θυμίζω πως όταν οι αρχές γκρεμίζονται, παύουν να ισχύουν για όλους: ανεξαρτήτως τάξης, πολιτικών πεποιθήσεων, επαγγέλματος, καταγωγής, χρώματος, θρησκεύματος.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Θαυμάστε δημοσιογραφία!


Η φωτογραφία είναι ο τίτλος από το
Χατζαρομπλόγκ



Θαυμάστε δημοσιογραφία!!!!

Ο τύπος πήρε καταθέσεις, έκανε ανακρίσεις, μελέτησε την δικογραφία και έβγαλε κατηγορηματική απόφαση: «Αλβανός ο δράστης της επίθεσης κατά της Κούνεβα». Μόνο την ποινή που του επιβάλλει δεν ανακοίνωσε. Μπορεί να το κάνει σε άλλη ανάρτηση του.

Προς το παρόν αρκείτε να αναρωτιέται αν «Εμπλέκεται η αλβανική μαφία» και γιατί «Κατάπιαν τη γλώσσα τους οι αντιρατσιστές».

Τώρα αν η Κωνσταντίνα Κούνεβα κατέθεσε στον ανακριτή ότι: «ο κατηγορούμενος δεν ταιριάζει με το πρόσωπο που μου έκλεισε το δρόμο», και αν σε βάρος του Αλβανού δεν προέκυψαν στοιχεία γ’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, αυτά είναι ψιλά γράμματα...

21 Φεβ 2009

Οι μαλάκες με τα κουμπούρια

Του Γιάννη Γερονικολού


Αι σιχτίρ πια με τις σέχτες και τις παπαριές. Δεν πρόλαβε η σέχτα των μεγαλοδημοσιογράφων να κηρύξει τον πόλεμο και να σου η σέχτα των ηλιθίων με τα κουμπούρια σήκωσε το γάντι και απάντησε.

Δεν μπορώ να μπω σε συγκρίσεις διότι όσο και να αντιπαθώ τη φάρα των μεγαλοπιασμένων «συναδέλφων» μου, τόσο πιο πολύ απεχθάνομαι τους κουμπουροφόρους. Πόσο μάλλον όταν είναι τελείως φελλοί σαν αυτούς τους καινούριους που μας προέκυψαν.

Τα παλικάρια δεν παίζονται! Απειλούν τον Χατζηνίκο για παράδειγμα, που τον φυλάνε λες και είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, τα ρίχνουν όμως και στους τεχνικούς που παίρνουν το βασικό και κουβαλάνε ολημερίς μια κάμερα στην πλάτη: «…τόσο ελεεινοί και τιποτένιοι που για λίγα φράγκα ξεπουλάνε τη συνείδηση τους και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μπόξ σε καμιά πορεία…».

Θαυμάστε επαναστάτες! Σάκοι του μποξ οι εργαζόμενοι. Μπράβο στους χασικλήδες με τα πιστόλια και τις απολίτικες, ανιστόρητες και ημιτελής αναλύσεις του κώλου.

Τα παιδάκια είναι για να ασχολούνται διάφοροι μυαλοφυγόδικοι τύπου «ρεσάλτο» και «δελτίο των 11» που βλέπουν τον… Σόρος (καινούρια αρρώστια αυτή στην νευρολογία) ακόμα και πίσω από ρεπορτάζ για την Καρέτα Καρέτα.

Καταλαβαίνω πως είναι πολύ άσχημο για αυτούς να συγκρίνονται με τους αδελφούς Ξηρούς και να βγαίνουν… τελευταίοι, αλλά έχουν ακόμα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα κουμπούρια για κυνήγι μπεκάτσας στα βουνά, το οποίο είναι και οικολογική ενασχόληση και κάνεις και γυμναστική, να αρχίσουν σιγά σιγά να κάνουν και λίγο σεξ γιατί τους έχει πειράξει πολύ η αγαμία και στην τελική να ανοίξουν κανα βιβλίο να διαβάσουν, πριν πλακωθούν πάλι να γράφουν μαλακίες σε cd για να δικαιολογήσουν τον φασισμό τους.

Μια άλλη καλή ενασχόληση είναι το μπλόκινγκ. Γράφεις ό,τι μαλακία θέλεις, ξεσπάς και ηρεμείς αντί να κάνεις σκοποβολή στα παρμπρίζ παρκαρισμένων αυτοκινήτων και να απειλείς λέγοντας: «Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ΄αφήσουν κι αίμα». Ατακούλες της πλάκας που δε γράφονται ούτε σε μονόστηλο από τον πιο αποτυχημένο ρεπόρτερ, πόσο μάλλον σε κάτι που θέλει να περάσει ως θέση «επαναστατών».

Θα μπορούσα, αν είχα και άλλο χρόνο για να σπαταλήσω, να τους προτείνω και άλλες εναλλακτικές αντικαταθλιπτικές δράσεις όπως την εκτροφή ερεθισμένων γυμνοσάλιαγκων ή την παρέα στις μονάχους-μονάχους. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, το επαναστιτιλίκι όμως ας το αφήσουν για τίποτα άλλους πιο διαβασμένους. Μερικά τουφέκια, κάμποσες σφαίρες και μυαλό- κουκούτσι δε φτάνουν για «επανάσταση». Δε φτάνουν ούτε καν για τσαμπουκά αν πέσουν πάνω σε τίποτα μπράβους. Για το μόνο που φτάνουν είναι για να «ξεβρακώσουν» την ανύπαρκτη αντιτρομοκρατική.

20 Φεβ 2009

Έχουμε πόλεμο;


Του Γιάννη Γερονικολού

Και ξαφνικά, ξύπνησαν οι φλώροι έβαλαν τα αμπέχονα και ζώστηκαν τις παλάσκες! «Είμαστε σε πόλεμο» κραύγασαν τα πλουμιστά γραβατοφορεμένα παπαγαλάκια και όπως όριζε το σχέδιο επιφυλακής και άμυνας μπήκαν γρήγορα στα χαρακώματα να αντιμετωπίσουν τον οχθρό.

Μωρέ μπράβο, είπα, και σκέφτηκα αμέσως να καταταγώ στα τάγματα της εμπροσθοφυλακής διότι ναι μεν κούτσαβλος πλην όμως… πατριώτης! Εκεί, λοιπόν, που έψηνα τους στρατολόγους να με δεχτούν με την πατερίτσα και ξεσκόνιζα τις γνώσεις μου με ένα παμπάλαιο λιγδιασμένο εγχειρίδιο χειρισμού του G3A4, έφτασε για έλεγχο ο Στρατηγός. Περίμενα να δω γαλόνια, αστέρια, μουστάκια και προσοχές και αντίκρισα τον… Χρυσοχοϊδη! «Excuse me σύντεκνε τι κάνει εδώ η χαρά της Scotland Yard;» ρώτησα έναν ταλαίπωρο φρουρό και η απάντηση με άφησε ξερό: «συντονίζει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας γιατί γίναμε Καμπούλ!».

Περί αυτού επρόκειτο και μοίρασαν τα φύλλα πορείας! Είμαστε σε πόλεμο με τους ανώμαλους ανοργασμικούς με τα όπλα και τις «σέχτες». Και γιατί δε λένε στο χαφιεδότσουρμο της Κατεχάκη να τους μαζέψει;

Τρόμαξαν λέει γιατί με το γκαζάκι-γίγαντας που δεν εξεράγει μπορούσε να γκρεμιστεί όλο το κτίριο της Citibank. «Τις ίδιες βόμβες φτιάχνουν και οι τρομοκράτες του IRA και της ETA» διέρρευσε μαζικά η αντιτρομοκρατική με κερασάκι στην τούρτα, για να ανατριχιάσουμε, ότι ίδιας κατηγορίας και υλικών βόμβα είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες το ΄95 στην Οκλαχόμα και το 2002 στην Ινδία. Αν υποψιαστώ ότι οι χλεχλέδες έλληνες παρακρατικοί έχουν πάρε δώσε με σοβαρές οργανώσεις, με αμερικάνους της ΚουΚλουξΚλάν και με Πακιστανούς ισλαμιστές, θα πάω εθελοντής τρόφιμος στο Γκουαντάναμο.

Τι λέτε μωρέ; Ούτε η Πετρούλα του Μαλέλη δεν τα χάβει πια αυτά. Με το που ζορίσανε τα πράγματα και το ζωνάρι των εργαζόμενων θέλει άλλο ένα σετάκι τρύπες για να αντιμετωπίσει τα μέτρα για την κρίση, με το που κατάλαβαν οι κάθε χρώματος κυβερνώντες ότι ο Δεκέμβρης μπορεί εύκολα να γίνει Μάρτης, Μάης, ή οποιοσδήποτε άλλος μήνας κοινωνικής αφύπνισης, «γεννήθηκαν» οι αιμοβόρες «αγώνες», οι άτακτες «σέχτες» και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα.

«Φαίνεται ότι στη χώρα υπάρχει αντάρτικο πόλεων» δήλωσε ο Χρυσοχοϊδης, ενώ ο άλλος πρώην υπουργός υποκλοπών και real estate ζήτησε «να κληθούν στην Ελλάδα ειδικοί στο θέμα». Την ίδια ώρα άρχισε να στήνεται ξανά το γνωστό δίκτυο μεγαλόσχημων παπαγάλων που θα αναλάβουν να… «επικοινωνήσουν» το όλο θέμα όπως πολύ αριστοτεχνικά είχε γίνει το 2002. Η αρχή γίνεται με τα «πολεμικά» πρωτοσέλιδα ντιζαϊνάτων γιαλαντζί εφημερίδων, τις κραυγές αγωνίας περί «τρομαγμένης ΕΛΑΣ» από «σοβαρές» φυλλάδες και τις… «πληροφορίες» ότι η αντιτρομοκρατική «φοβάται ακόμα και χτύπημα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», από πρακτορίσκους «αποκαλυπτικούς» μπλόγκερ. Τι θα δούμε στην πορεία δεν γνωρίζω, αλλά ελπίζω να μείνουν μόνο στα σενάρια τρομολαγνίας και να μην το χοντρύνουν…

Οκτώ χρόνια μετά τον Μπους εφευρίσκουν ξανά το: «Είμαστε σε πόλεμο». Το γιατί το είδαμε τόσα χρόνια από τις ΗΠΑ και είναι απλό: Στον πόλεμο δεν χωρούν ευαισθησίες, δικαιώματα, νόμοι και δικαιοσύνη. Στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Στον πόλεμο όμως ακόμα και οι νικητές μαζεύουν σακούλες με πτώματα. Γι αυτό ας αφήσουν τις κραυγές και το στήσιμο μηχανισμών και ας κοιτάξουν να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Να μαζέψουν αυτούς τους γελοίους που αυτοαποκαλούνται «επαναστάτες» και φτιάχνονται πυροβολώντας παιδάκια με στολές, πούλμαν και τζιπάκια, πριν την πληρώσουμε όλοι άδικα.

Το εξειδικευμένο θέμα και ο ανειδίκευτος Πρωθυπουργός

Υπάρχει ένα θεματάκι πολύ εξειδικευμένο… τόσο εξειδικευμένο που αποτελεί τη χειρότερη μάστιγα για κάθε κοινωνικό κράτος και τη μεγαλύτερη απειλή για κάθε πολίτη σε ολόκληρο το κόσμο.

Είναι τόσο εξειδικευμένο το άτιμο που οι πάντες ασχολούνται με αυτό, κυβερνήσεις κερδίζουν και χάνουν εκλογές εξαιτίας του, επιστήμονες το αντιμετωπίζουν από δεκάδες όψεις, οικογένειες διαλύονται και κοινωνίες χάνουν τη συνοχή τους και παραδίδονται στον ψυχίατρο, στον δικαστή και στον αστυνόμο.

Το εξειδικευμένο αυτό προβληματάκι χρησιμοποιείται στη χώρα μας για να σπεκουλάρουν κυβερνήσεις, οι οποίες του αλλάζουν τα νούμερα κατά το δοκούν και τα φώτα κατά το συμφέρον τους, μετατρέποντας το σε κομματική ύλη και στοιχείο του πελατειακού φαινομένου.

Από την πολύ εξειδίκευση το προβληματάκι αυτό κλείνει σπίτια και καταστρέφει δημιουργικές προσωπικότητες, όταν δεν τις εξευτελίζει μετατρέποντάς τις σε ζήτουλες στα κομματικά γραφεία και επαίτες στην αγορά για λίγα παλιοευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα της ανεργίας, επειδή θεωρεί το θέμα της ανεργίας "εξειδικευμένο" και αντ' αυτού θα παρίστατο η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Τρελάθηκε ο Αλαβάνος και παραλίγο να πάθει αποπληξία ο άνθρωπος. Το μόνο που πρόλαβε να αρθρώσει μόλις συνήλθε από την απάντηση για την κοπάνα του Καραμανλή από το πιο ευαίσθητο θέμα της πολιτικής ατζέντας διεθνώς, ήταν: "Μα είναι εξειδικευμένο το θέμα της ανεργίας; Εξειδικευμένο θέμα ότι στη Μακεδονία απολύονται εργαζόμενοι με SMS; Εξειδικευμένο το θέμα της απόλυσης εγκύων γυναικών και η ασυδοσία της εργοδοσίας;"

Όχι δεν είναι ακριβώς εξειδικευμένο εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής διατεινόμενος ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο όρος "εξειδικευμένο θέμα" στον οποίο ανέτρεξε ο κ. Αλαβάνος, αλλά εξήγησε στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα είναι της "αποκλειστικής αρμοδιότητας" της υπουργού, υπενθυμίζοντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απουσιάσει.

Ώστε η ανεργία κατά τη δεύτερη κυβερνητική εκδοχή – που είναι χειρότερη από την πρώτη – αποτελεί "αποκλειστική αρμοδιότητα" της Φάνης.

Έτσι είπαν και δεν ντράπηκαν!

http://grbloopers.blogspot.com/

19 Φεβ 2009

Η Κούνεβα, οι τράπεζες και εμείς


από την tsaousa

Ο Σύριζα θέλει να συμπεριλάβει την Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Ευρωψηφοδέλτιο του.
Κάτι που υποθέτω θα το ήθελε και το ΠΑ.ΣΟΚ, ίσως και το ΚΚΕ, μέχρι Ν.Δ και ΛΑΟΣ μπορώ να πω.

Προτείνω να πλειοδοτήσετε ιδεολόγοι μου και όποιος της δώσει τα περισσότερα να την πάρει.
Αλλά μην αγχώνεστε, γιατί μόνο ένας θα την αποκτήσει.
Οι υπόλοιποι, βρείτε άλλο θύμα να εκμεταλλευτείτε.

Τελικά της ήρθε περκέτι το βιτριόλι της Κούνεβα.
Χώρια που ένα σωρό κόσμος μάζεψε λεφτά γι αυτήν.
Όσα δεν έβγαλε τόσα χρόνια με τη δουλειά της, θα τα βγάλει τώρα.
Έτσι είναι. Σε αυτή τη χώρα για να βγάλεις κάνα φράγκο, πρέπει ή να πέσεις θύμα δολοφονικής επίθεσης, ή να είσαι ο δολοφόνος.

Κι εκεί που ψάχνεις τρόπους να μαλακώσουν οι πέτρες στο μαγείρεμα, ακούς τον Αλμούνια να ζητάει σκληρή λιτότητα.
Τι λες ρε μαλάκα;
Να βάλουμε και δακτύλιο στο στομάχι μας να μην παίρνει πολύ φαί.
Πώς κλείνουν τα σαλόνια σε κάτι σπίτια και τα ανοίγουν μόνο στους γάμους;
Έτσι.

Τέτοιες αηδίες ακούω στις ειδήσεις και ζαλίζομαι.
Και καπάκι σου λένε πως θέλουν οι τράπεζες με τα 28 δις να στηρίξουν τις επενδύσεις τους στο εξωτερικό.
Θα ζούμε εμείς με αντίδωρα για να στηρίξουν οι τράπεζες τις επενδύσεις τους.

Και γιατί δεν επενδύουν πάνω μας;

Θέλουν τα λεφτά μας στα χέρια τους για να τα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θέλουν την Κούνεβα στο ψηφοδέλτιο τους για να την κάνουν ό,τι γουστάρουν. Τους υπόλοιπους, δεν μας θέλει κανείς.

Διαπίστωση: Ο μεγαλύτερος Έλληνας, είμαστε εμείς. Το σκέφτηκε αυτό ο ΣΚΑΪ;

17 Φεβ 2009

Τι είναι Τόλμη;

Tι είναι Τόλμη;




Bungee-Jumping???? ---> ΟΧΙ



.

.

.

.


.

.




SKYDIVING???? ----> ΟΧΙ

.

.


.



.

.

Speed-Skiing???? ----> ΟΧΙ
.

.

.


.


.

..

.

Αυτο ειναι Τόλμη!!!!

16 Φεβ 2009

Πάρτε στην προστασία σας ένα ορφανό από την Γάζα

By Factorx |


_________________________________________________________________________________________
Τις εικόνες της αποστολής του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Γάζα εκθέτουν οι φωτογράφοι Σπύρος Τσακίρης και Περικλής Αντωνίου (φωτογραφία), στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο : «Γάζα, γη που αιμορραγεί», από 17 έως 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο).Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 19.30.

Η έκθεση συνδέεται με το νέο πρόγραμμα «οικονομικής υιοθεσίας» ορφανών από την Γάζα. Με το πρόγραμμα αυτό όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει για ένα χρόνο με ένα ορισμένο ποσό ένα συγκεκριμένο ορφανό παιδί. Τα πλήρη στοιχεία του παιδιού (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, οικογενειακή κατάσταση) είναι εκ των προτέρων γνωστά και στη διάθεση του δωρητή.

Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3816886 (Μαρία Σιάμπου) & 6948 481505 (Περικλής Αντωνίου)

http://www.karavani.gr/greek/index.html

15 Φεβ 2009

Επιχείρημα για όσκαρ μαλακίας

Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει τελείως, έχει χαζέψει ή εμείς δεν τον είχαμε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια. Θαυμάστε επιχείρημα του Δημάρχου της Αθήνας για το μακέλεμα των δέντρων. Είπε σε συνέντευξή του στο Έθνος:

"Ξέρετε πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) απορροφά ένα δέντρο σ' έναν χρόνο; Οσο εκπέμπει ένα αυτοκίνητο σε μία ημέρα. Ξέρετε πόσο πολλαπλάσιο διοξείδιο εκπέμπει ένα αυτοκίνητο που ψάχνει να παρκάρει; Ακόμα περισσότερο από όσο όταν κινείται κανονικά. Ξέρετε, κ. Σαραντάκο, πόσοι επιπλέον ρύποι παράγονται από την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου που προκαλεί ένα αυτοκίνητο που ψάχνοντας να παρκάρει δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και συνωστισμό ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής;"

Δε νομίζω οτι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια...

14 Φεβ 2009

Μπάτσοι! Ούτε μια μολότωφ δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν!!!!!


Τι θα μπορούσε να κάνει μια παρέα γιαλατζι-κουκουλοφόρων, με κολλημένο πάνω τους το σύνθημα "Οχι άλλο πλιάτσικα?" (και με φωτο του καλλιτέχνη!) στις 12.30 το βράδυ, στον περιφερειακό της Καστέλλας μια αποκριάτικη νύχτα, που όλοι γύρναγαν στο δρόμο ντυμένοι κολομπίνες?
Και ο ένας κουκουλοφόρος να αδειάζει τρεις Amstel κι ένα Μύθο στα πεζοδρόμια για να τις κάνει ...μολότωφ με πετσετούλα κουζίνας (sic) για φυτίλι? Πάντως σίγουρα, όχι τρομοκρατική επίθεση!
Λέτε εσεις τώρα..

Γιατί το περιπολικό , μία που σταμάτησε, και μία που μας είχε για προσαγωγή! Στραβωμένο το "όργανο" ρωτάει "τι κάνετε κει?"
"Σε φτιάχνουμε, μεγάλε" είναι η σωστή απάντηση, αλλά δεν τη λες!
Τελικα, μετά από σαφή, λιτή και περιεκτική περιγραφή της κατασκευής μιας αληθινής μολότωφ (να μάθουνε και τίποτα οι έρμοι οι λιμανόμπατσοι) και καταλήγοντας πως ... ουδεμία σχέση έχει με το δικό μας project, απήλθαν εμφανώς δυσαρεστημένοι, αφού τσέκαραν δις το πάρτυ που βάραγε λίγο πιο κει σε ρυθμούς Αλκη Στέα και πατρινού καρναβαλιού (οι μολότωφ κατέληξαν στον dj!) και που ήταν ο τελικός προορισμός της μικρής μας σέχτας!!!!

13 Φεβ 2009

Λευκός θόρυβος: "Οι βετεράνοι των λεωφορείων"

Λευκός θόρυβος: "Οι βετεράνοι των λεωφορείων"

Άψογος! Διαβάστε το, αξίζει.

Ζητούνται πολιτικοί


Του Γιάννη Γερονικολού

Τη βρήκαν πάλι τη λύση οι σοφοί κυβερνήτες της Ευρώπης. Για να βγούμε από την κρίση θα… σταματήσουμε να δουλεύουμε! Άψογο και μεγαλοφυές, αν δεν υπήρχε και μια μικρή επισήμανση. Ότι θα σταματήσουμε και να αμειβόμαστε. Σα να λέμε δηλαδή ότι θα βγούμε από την κρίση μόνο όταν εξαθλιώσουμε απόλυτα τους εργαζόμενους! Η πολιτική μεγαλοφυΐα σε όλο της το μεγαλείο.


Οι τύποι δεν παλεύονται με τίποτα. Είναι απολύτως φελλοί και όχι μόνο δε ντρέπονται να αμολάνε τη μια μαλακία μετά την άλλη, αλλά θεωρούν καθήκον τους να την υποστηρίξουν κιόλας. Έτσι μετά από ώριμη σκέψη απεφάνθησαν ότι αν τους εργαζόμενους των 700 ευρώ τους μετατρέψουν με «προσωρινή ανεργία» σε εργαζόμενους των 300 ευρώ, η πολυεθνική Nokia για παράδειγμα δεν θα φουντάρει λόγω της κρίσης και δε θα «χρειαστεί» να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Και μετά ποιος θα έχει χρήματα ώστε να αγοράζει τα προϊόντα της ρε πολιτικά κωθώνια;


Όλο το οικοδόμημα του καπιταλισμού είναι στηριγμένο πάνω στην κατανάλωση αλλά η φιλελεύθερη σέχτα της ΕΕ πάνω στον πανικό της κενότητάς της και στην προσπάθεια να ευχαριστήσει τα αφεντικά της μετατράπηκε σε Τσε Γκεβάρα, Μπακούνιν και.. Παπαρήγα μαζί και επιθυμεί την κατάρρευση του συστήματος. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι κανείς από αυτούς στους οποίους η Ευρώπη έχει εμπιστευτεί το μέλλον της δεν έχει τις εναλλακτικές απαντήσεις – σωστές ή λάθος – των παραπάνω. Απλά πιάνονται από τα μαλλιά τους για να μην πνιγούν και πορεύονται χωρίς πυξίδα στην καταιγίδα, κάτι που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγιο.


Η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα με πρόφαση την οικονομική κρίση δεν είναι λύση. Δεν θα είναι ούτε καν μια ανάσα για τη θανάσιμα λαβωμένη αγορά. Τουναντίον, θα είναι η χαριστική βολή για την οικονομία αλλά και την ίδια την ενωμένη ευρώπη, η οποία ήδη – και επισήμως – έχει μπει σε τροχιά ύφεσης με πρώτη και καλύτερη την «ατμομηχανή της» τη Γερμανία. Αν πάνω στην ύφεση αυτή οι σοφοί καπετανέοι ρίξουν το καράβι και στα νερά του στασιμοπληθωρισμού, τότε η καταστροφή είναι βέβαιη.


Δε λέω τίποτα το καινούριο, το πρωτοφανές ή το ρηξικέλευθο. Πρωτοετής φοιτητής οικονομικών ή απλά ενημερωμένος πολίτης τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί επιμένουν στη λάθος πορεία οι ηγέτες της ΕΕ; Η μόνη αιτία – πέρα από την ιδεολογική ηλιθιότητα – που μπορώ να σκεφτώ, είναι ότι απλά εμμένουν στην πεπατημένη μην έχοντας άλλη εναλλακτική χωρίς να παραδεχθούν ότι έσφαλαν, ότι έκαναν λάθος, ότι εν τέλει έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Αντ αυτού, προτιμούν να χώσουν το κεφάλι στην άμμο και να πετάξουν ένα πακτωλό χρημάτων στους τραπεζίτες οι οποίοι αν και υπαίτιοι της κρίσης καλούνται τώρα να τη διαχειριστούν!


Εδώ που φτάσαμε λύσεις δε μπορούν να δώσουν ούτε οι λογιστές, ούτε οι οικονομολόγοι, ούτε οι χαρισματικοί τίποτα με την ευφράδεια λόγου και τη φωτογένεια. Μόνο η πολιτική μπορεί να ισορροπήσει το μπαταρισμένο καράβι, να δώσει νέα πορεία και ελπίδες στους εργαζόμενους, στους επιχειρηματίες, σε όλους τους πολίτες. Μόνο η πραγματική πολιτική μπορεί να δώσει νόημα σε νέες θυσίες, αλλιώς η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει πολύ άσχημα και σύντομα «ο Δεκέμβρης της Αθήνας» που και αυτός ο ίδιος ο Σαρκοζί τρέμει, θα μοιάζει μια χαρούμενη σχολική εκδρομή…