26 Φεβ 2010

Γερμανοί


Γράφει ο Γιάννης Γερονικολός

Όσο οι Γερμαναράδες το πήγαιναν πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά κτλ μας είχαν στριμώξει στα σχοινιά, το ξύλο έπεφτε ανελέητο και το μόνο που είχαμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε να χτυπήσει το καμπανάκι για τη λήξη του γύρου ώστε να βάλουμε λίγο πάγο στις πληγές. Το «Στέρν» έγραφε αυτά που λέμε όλοι και μας εξοργίζουν για τη χώρα μας και το «Focus» μας πείραζε με αμφιλεγόμενης αισθητικής (εγώ πάντως ως εξώφυλλο το βρήκα εξαίρετο) φωτοσοπιές.

Οι Γερμαναραίοι είχαν βρεί καινούριο φταίχτη για την φτώχεια που τους έχουν οδηγήσει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η αδυναμία πολιτικής άμυνας απέναντι στην παντοκρατορία των «αγορών» και η δογματική προσήλωση της Μέρκελ και της Μπούτεσμπανκ στα νούμερα του πληθωρισμού. Εκεί ακριβώς ήταν που πήραν αέρα και ξέφυγαν από τις τακτικές του οργανωμένου στρατεύματος πιστεύοντας ότι μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και εκεί που είναι το προνομιακό σημείο των ατάκτων: κάτω από τη μέση!..

Μοιραίο λάθος! Ή αλλιώς… πού πας ρε Καραμήτρο τσοπαναραίε μπυρολάτρη; Πας να κάνεις χαβαλέ σε ποιους; Σε αυτούς που το ανήγαγαν σε επιστήμη; Σε αυτούς που πρώτα μαθαίνουν να προκαλούν και μετά να μιλάνε; Σε αυτούς που κάνουν τρείς ώρες να πιούν ένα καφέ γιατί δεν προλαβαίνουν σε λιγότερη ώρα να «θάψουν» τους φίλους που λείπουν;

Πήγαν και έγραψαν οι ανόητοι ένα πόνημα με τον τίτλο «Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες;» στον διαδικτυακό τόπο του Focus με «εξυπνάδες» τύπου: «Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α' Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά». Τέτοια καφρίλα ο ανόητος, αγράμματος ξανθομπούμπουρας, και μετά ντρεπόμαστε εμείς για τον κάθε Χίο. Από τη στιγμή που έγινε το μοιραίο λάθος και υπήρξε αλλαγή «γηπέδου», τους ευχαριστούμε για το δώρο και εκεί που τους χρωστάγαμε, πάμε τώρα να τους πάρουμε και το βόδι.

Δε θα περίμενα ποτέ από έναν Γερμαναρά που μεγάλωσε σε μια ανήλιαγη γκρίζα πόλη μπροστά στην οποία το νεκροταφείο στα Φιλιατρά έχει περισσότερη ζωή, να λέει ότι μπορεί να καταλάβει τους Έλληνες. Για την ακρίβεια, θα ένιωθα μεγάλη έκπληξη αν έλεγε ότι μπορεί να καταλάβει τίποτα παραπάνω από τις πινακίδες της αούτομπακν.

Τι να περιμένει όμως κανείς από ανθρώπους που πίνουν νερό με λεμόνι ή με… μπουρμπουλήθρες, που μεθάνε με μπύρα, καταναλώνουν λίτρα νερωμένου κρύου τσαγιού και ξεδιψάνε με σταφυλάδα(!) ή λεμονάδα η οποία έχει τόση σχέση με τα λεμόνια όση το κονιάκ. Από ανθρώπους που τρώνε με χρονόμετρο και δοσομετρητή φαγητά που (με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις λουκάνικων) δεν τα δίνεις ούτε στο σκύλο σου. Φαίνεται αδιανόητο στο βλαχαδερό που έγραψε τον λίβελο στο Focus ότι στις ταβέρνες βάζουμε τα φαγητά στη μέση του τραπεζιού και τσιμπάμε όλοι από τα πιάτα. Λογικό! Τι να φάει έτσι στην πατρίδα του η γλιμούτσα, την πράσινη σούπα ή το τυρί που βρωμοκοπάει ποδαρίλα πάνω σε παξιμάδι; Άσε που είναι τόσο τσιγκούνηδες που προτιμούνε να σε πυροβολήσουν (χαρά τους) παρά να σε κεράσουν μια μπύρα, οπότε σαφώς τους φαίνεται απίστευτο για τη μοιρασιά στο λογαριασμό να μη μετράμε τις μπουκιές αλλά τα «κεφάλια».

Είναι δε, τόσο καθυστερημένοι που τους δείχνουν όλα τα έργα μεταγλωττισμένα, τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Έχετε δει το «die hard» στα Γερμανικά; Ανεπανάληπτη εμπειρία. Κάποια κανάλια μάλιστα ,που προφανώς απευθύνονται σε λοβοτομημένους της κραταιάς κάποτε Στάζι ή των Εθνικοδημοκρατών του ΝPD, μόλις τελειώσει μια ταινία την ξαναδείχνουν καπάκι (σοβαρά μιλάω) για όποιον δεν την κατάλαβε!

Όσο για τα τοπωνύμια και τη γλώσσα, πάει πολύ να μιλάνε αυτοί που συνεννοούνται σχεδόν μόνο με σύμφωνα και για να πεις σε ταξιτζή το δρόμο που θέλεις να σε πάει πρέπει να του μιλάς ένα δίλεπτο. Μια υπέροχη μελωδική γλώσσα, με άναρθρες κραυγές και λέξεις με τα τριάντα κολλητά σύμφωνα που άπλα είναι αδύνατον να προφέρεις. Ας προσμετρήσουμε επίσης ότι οι σκηνοθέτες για να μην ξενερώνουν οι θεατές στις Γερμανικές «ερωτικές» ταινίες απαγόρευσαν εντελώς τις ομιλίες…

Οι Γερμανοί είναι ένας πραγματικά περίεργος λαός. Ενώ είναι επιεικώς αχρείοι, φωνακλάδες, κακόγουστοι, ανάγωγοι, άφιλοι, ασπρουλιάρηδες και φασιστάκια από κούνια με απωθημένα από τις αξύριστες γκόμενές τους, θεωρούν ότι επειδή μπορεί κάποιος να τους μαντρώσει μέσα σ ένα εργοστάσιο να σφίγγουν βίδες και να φτιάχνουν καλές τοστιέρες, είναι λαός… «uber alles». Σκατά είναι. Ανθρωπάκια καλά προγραμματισμένα και καλοκουρδισμένα που αν βρούν έναν Χίτλερ να τους πει ότι οι Έλληνες κάνουν καλή καύση με λίγους ρίπους, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας πετάνε στο τζάκι τους τις κρύες νύχτες του Βαυαρικού χειμώνα, με τα παιδιά μας για προσάναμμα.

«Germanischer Führerstaat» στην Ευρώπη;.. Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε.