28 Απρ 2010

Όταν γεράσει ο άνθρωπος...

Από τον "πιτσιρίκο"

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ο κ. Θεοδωράκης παραδέχεται πως δεν διαθέτει ειδικές γνώσεις για το θέμα και -επειδή βαριέται να διαβάσει- κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει διεθνής συνωμοσία εναντίον της χώρας μας.

Το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θεωρείται αρκετό από τον κ. Θεοδωράκη για να πτωχεύσει η χώρα μας – του φαίνονται λίγα. Προφανώς, αυτό συμβαίνει επειδή ο ίδιος είναι πολύ πλούσιος.

Στη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα, αλλά ούτε και για τους Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους πολιτικούς. Για όλα ευθύνονται οι ΗΠΑ, φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, ο διεθνής αντιδραστικός Τύπος και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει τις αμφιβολίες του για τον αιφνίδιο θάνατο της Άννας Καλουτά στην τρυφερή ηλικία των 93 ετών. Σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, πίσω από τον θάνατο της Άννας Καλουτά πρέπει να βρίσκονται ξένες μυστικές υπηρεσίες, αφού την τελευταία φορά που την είδε ήταν μια χαρά στην υγεία της και έπαιζε και κουτσό.

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν παίρνει θέση στα πράγματα ο «πνευματικός κόσμος». «Πού είναι ο πνευματικός κόσμος;» ακούς κάθε φορά που συμβαίνει κάτι άσχημο στη χώρα – βέβαια, επί δυο δεκαετίες που την περνούσαμε τζάμι και ζούσαμε με δανεικά τον είχαμε χεσμένο τον πνευματικό κόσμο.

Ε λοιπόν παιδιά, σας έχω άσχημα νέα: δεν υπάρχει πια πνευματικός κόσμος. Υπάρχει μόνο υλικός κόσμος. Τους πνευματικούς ανθρώπους τους εξαγόρασαν, όπως μας εξαγόρασαν όλους.

Και παραδεχτείτε πως αναρωτιέστε «πού είναι ο πνευματικός κόσμος;», αλλά, αν σας ζητήσουν να πείτε ποιους εννοείτε και να κατονομάσετε μερικούς ανθρώπους του πνεύματος, θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ. Ο Μίκης Θεοδωράκης και πολύς μας είναι.

Ναι, η πτώχευση είναι συνωμοσία εναντίον του ελεύθερου λαού μας. Και την κοπελιά μου την λένε Αλτσχάιμερ.