29 Ιουν 2010

Άντε στην υγειά μας


Τον Σπύρο τον Παπαδόπουλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν είναι φίλος μου, γνωστός μου, γκόμενός μου, νταβάς μου, ή ότι άλλη μαλακία θα «σκεφτεί» ο κάθε μαλακοκάβλης που θα διαβάσει το κείμενο αυτό. Δεν με πληρώνει – δυστυχώς – για να γράφω υπέρ του, ούτε τα πίνουμε μαζί στα μπάρ. Δεν ξέρω αν ευσταθούν οι φήμες ότι ρουφάει το κατιτίς του, αλλά εγώ απέχω και από αυτές τις ηδονές. Τελειώσαμε με τα προκαταρκτικά; Πάμε στο δια ταύτα.

Με έχει κάνει πύραυλο το γεγονός ότι του την έχουν πέσει άσχημα όλα τα αγριολαμόγια της πιάτσας ότι τα παίρνει – λέει – χοντρά από την ΕΡΤ. Και ποιοι το λένε αυτό, ο ανύπαρκτος τυπάκος που υφίσταται μόνο για να γλύφει τον πλαστικό κώλο της Γιάννας, το άλλο νο1 αρπακτικό του διαδικτύου, εκτελεστής συμβολαίων και τηλεπαρουσιαστής σε κανάλι που βλέπει μόνο η γκόμενά του, και διάφοροι βλάκες που τα αναπαράγουν για να φάνε κανα κοκαλάκι από τα αρπακτικά, ή για να δείξουν ότι είναι «μέσα στο κόλπο» και αυτοί.

Η δύσμοιρη η ΕΡΤ με τους χιλιάδες κηφήνες και τους χρυσοπληρωμένους μάνατζερ και συμβούλους, δεν έχει και πολλά για να υπερηφανευτεί. Δυό – τρείς εκπομπές είναι όλες κι όλες. Οι υπόλοιπες είναι φάβες που δεν θα τις έπαιζε ούτε το 29 του Κουρή (το θυμάστε;) ή εκπομπές για να θησαυρίζουν στις πλάτες μας οι δημοσιογράφοι - κολλητοί της εκάστοτε εξουσίας όχι τόσο με τους μισθούς, όσο με την κομπίνα της παραγωγής. (Δεν επεκτείνομαι διότι θα ξεφύγω). Από όλο το μπουρδέλο αυτό λοιπόν, τί πείραξε τα τσουτσέκια της «ερευνητικής δημοσιογραφίας» (ή για τους μυημένους «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»…); Η ακριβή εκπομπή του Παπαδόπουλου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κοστολογήσω αν η εκπομπή είναι ακριβή ή όχι. Μπορώ όμως να αξιολογήσω μια οποιαδήποτε άσχετη μαλαπερδοχτυπούσα κοκόνα που αμείβεται με 7500 ευρουλάκια επειδή ήξερε το Σάββα και τον Αγγέλου, ή τον κάθε αποτυχημένο δεξιούλη που έπαιρνε τα άντερά του για εκπομπή που ουδείς έβλεπε, διότι έγλυφε νυχθημερόν τα αχαμνά του Ριρή. Ο Παπαδόπουλος παίρνει κάτι παραπάνω από αυτούς τους τιποτένιους, αλλά προσφέρει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν μπείς στο youtube και αναζητήσεις Ελληνικό τραγούδι, 8 στις 10 φορές θα δεις βίντεο από την εκπομπή του Παπαδόπουλου. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους σε τέσσερις τοίχους με μόνη συντροφιά το χαζοκούτι, περιμένουν πώς και πώς τον Παπαδόπουλο και την παρέα του να τους κάνουν συντροφιά και κάποιος να πει και σ αυτούς τους ξεχασμένους «στην υγειά μας». Αυτό που ξέρω είναι ότι Πάσχα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές κι Απόκριες το μόνο που μπορεί να παρακολουθήσει όποιος μένει σπίτι είναι η εκπομπή του Παπαδόπουλου γιατί οι άλλοι δείχνουν ψυγείο Βίσση, Κοκκίνου, Βανδή κι άλλα σκυλιά. Αυτό που ξέρω είναι ότι και ο γνωστός πανίβλακας που θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει Ευαγγελάτος προσπάθησε επί μακρόν να κάνει μια τέτοια εκπομπή και του έβγαινε συνεχώς παρακμιακό σκυλάδικο. Το δε κόστος της εκπομπής του ήταν υπερδιπλάσιο από αυτή της ΕΡΤ, ενώ για συγκρίσεις ποιότητας δε χρειάζεται να γίνει λόγος…

Ας αφήσουν λοιπόν τις μαλακίες όσοι έβγαλαν «συμβόλαιο εξόντωσης» για τον Παπαδόπουλο (διαφορετικά δεν θα είχαν πέσει οι ύαινες να τον ξεσκίσουν) και να κοιτάξουν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ με ανάλογες εκπομπές που να έχουν και απήχηση και να επιτελούν και τον κοινωνικό τους ρόλο.

Υ. Γ. Στη μνήμη της μανούλας μου που ήταν μεγάλη φαν του…