19 Ιαν 2011

Λιβελογράφημα* (μέρος α)


Έχω σφυρίξει αδέλφια. Ήττα κατά κράτος λέμε! Η αυτοκρατορία των ηλιθίων μας έχει πάρει αμπάριζα και μας πάει πίπα - κώλο – εμπλοκή:

Από τη μία βγαίνουν οι μεν και λένε «όχι στα διόδια». Και ποιος θα φτιάξει και θα συντηρεί τους δρόμους ρε μαλακομπούκωμα, η θειά σου η Μαρίτσα από το Αρχιδιχώρι; Μαλάκα!

Η επανάσταση του Κωφίδη! Έπεται ο Βαμβακούλας και οι λοιποί ταγοί της ιδεολογίας «στην μπούτσαμ». Στης Στυλίδας την ολόμαυρη ράχη, εκεί που ο Γκλέτσος κάνει σώου για τριακόσιους και το Λεωνίδα μαζί. Ο βλαχοδήμαρχος σπάει τις μπάρες με μπουλντόζα και οι αυλικοί με ανοιχτό το στόμα χειροκροτούν την επανάσταση. Αν αύριο ο Ψωμιάδης μπουκάρει με τα σκουπιδιάρικα στα Σκόπια μην εκπλαγείτε, έτσι κι αλλιώς ο καθένας κάνει ό,τι του καυλώσει σ αυτόν τον τόπο.

Τόσα χρόνια για άγνωστο λόγο ήταν δωρεάν η διέλευση στην Εγνατία και τώρα που επιτέλους έβαλαν διόδια δεν θέλουν να τα πληρώνουν οι βλάχαροι. Γιατί ρε καραγκιόζη; Εγώ πρέπει να πληρώσω τον κωλόδρομο που χρησιμοποιείς; Τότε να μου πληρώνεις κι εσύ την Αττική οδό γιατί δε γουστάρω τον Μπόμπολα και είμαι και μαγκάκος ψευτοαθηναίος.

Πληρώνουμε λέει φόρους και τέλη κυκλοφορίας και το κράτος υποχρεούται να μου φτιάχνει δρόμους. Σωστά ηλίθιε. Θυμάσαι την παλαιά Εθνική οδό που έκανες τάμα για να φτάσεις μέχρι τη Λάρισα; Αυτή η οδός ήταν δημόσια και φτιάχτηκε με τους φόρους σου. Θέλεις δρόμο για να κινείς ασφαλώς το GTI σούπερ λούξ τούρμπο ιτζέκσιον tfsi γαμάτο κορεάτικο μπουρδέλο που αγόρασες με 673 δόσεις για να πουλήσεις μούρη στο γείτονα; Τότε να πληρώσεις για ιδιωτικό δρόμο και να πεις και του Κωφίδη να πάει να κουρευτεί γιατί μπούκλες μπορεί να έχει μόνο η Φουφού. Δεν το καταλαβαίνεις μυαλοφυγόδικε; Πήγαινε μια βόλτα μέχρι την Ιταλία να το καταλάβεις καλύτερα. Και μην τολμήσεις να αναφέρεις ξανά τα περί Γερμανίας και Ελβετίας βλάκα, γιατί αν σου δείξουν τι φόρους πληρώνουν εκεί θα πάς να κάνεις μασαζάκι οικειοθελώς στον Παπακωνσταντίνου μην και πιαστεί ο αυχένας του.

Οι Ελβετοί για παράδειγμα πανίβλακα Ελληναρά δέχτηκαν με δημοψήφισμα να χρεωθούν πάνω από 15 δισεκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτεί το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου μήκους 57 χλμ, ώστε η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών να μην επηρεάζει το οικοσύστημα στις Άλπεις και να μη σημειώνονται τροχαία δυστυχήματα με νταλίκες. 15 δις ευρώ από την τσέπη τους με έξτρα φορολόγηση, ευρωλιγούρη. Εσύ εδώ τι θα ψήφιζες; Αη στο διάολο που θέλεις να μου γίνεις και Ελβετός.

Από την άλλη, ψήφισες τον Σουφλιά βλάκα κρυφοδεξιέ και τώρα φωνάζεις. Ο κολλητός του Μπόμπολα λοιπόν σε υποχρεώνει με τη σύμβαση που υπέγραψε ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να πληρώνεις έξτρα διόδια στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης για να φτιαχτεί η… Ιονία οδός και να προπληρώνεις την Κορίνθου- Πατρών για να μαζέψουν λεφτά οι εργολάβοι να τη φτιάξουν! Πάει λοιπόν και το απλούστατο και δημοκρατικότατο «ο χρήστης να πληρώνει για το έργο» και πληρώνω εγώ για να πάω στις Ράχες διόδια για να οδηγάς εσύ σε κυριλέ δρόμο στην Άρτα! Λούσου τα τώρα και να προσέχεις πού τη βάζεις.

Ξύπνησαν με όλα αυτά τα επαναστατικά και οι συνασπισμένοι και έκαναν μια μεγάλη μάζωξη με όλες τις συνιστώσες σε ένα ταξί πολυμορφικό και αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αφήσουν τους απολίτι(στ)κους να τους πάρουν την ντεμέκ επαναστατική πελατεία των δήθεν και σάλπισαν την επανάσταση των ΜΜΜ. Δεν πληρώνουμε λέει εισιτήριο. Άντε πάλι… Είδαν χέρια υψωμένα όχι σε μούτζα δυστυχώς) οι ΚΝίτες και μπήκαν στο χωρό ουρλιάζοντας «εδώ και τώρα ανυπακοή» με τα ηχεία τσίτα να παίζουν Θεοδωράκη που τώρα στα στερνά το παίζει «σπίθας», ο φίλος του μικρού ήρωα…

Κάθε μαλακοκάβλης ό,τι του σηκωθεί. Γιατί δεν πληρώνεις εισιτήριο ρε γίγαντα; Είχες και στο χωράφι σου Μετρό να σε πηγαίνει τσάμπα; Ποιος θα πληρώσει το τετράωρο του οδηγού τρόλεϊ μαζί με το επίδομα που παίρνει για να ξαναβάλει τις «κεραίες» άμα βγούν; Ποιος θα δώσει το μισθό του Κουλουμπαρίτση ο οποίος κλαίει για τον φτωχό που δεν έχει να πληρώσει την αύξηση στα εισιτήρια, αλλά δε δίνει δεκάρα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που ταλαιπωρεί καθημερινά με τους οδηγούς που ξεκινάνε το δρομολόγιο όποτε τελειώσουν την πρέφα. Εγώ πάντως που έχω να μπώ σε λεωφορείο από τα δεκάξι μου που άρχισα να οδηγώ παράνομα παπί δε θέλω να δώσω μία. Το χρησιμοποιείς; Πληρώνεις. Απλά πράγματα.

Το Μετρό που παίρνω εγώ, το πληρώνω με χαρά και είναι και τσάμπα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχεις υπόψιν σου πόσο κοστίζει η διαδρομή στο Λονδίνο; Αν δεν πληρώσεις εσύ μαλάκα, εγώ θα έχω λιγότερα δρομολόγια, βρώμικους σταθμούς και χειρότερες υπηρεσίες. Αριστερέ του κώλου.

Δεν μπορούν λέει να ελέγξουν τους λαθρεπιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ γι αυτό μεγαλώνει το έλλειμμα. Και γιατί ρε μάστορες δεν κάνετε αυτό που γίνεται σε Αγγλία, Γερμανία και αλλού; Όλοι από μπροστά και πληρωμή στον οδηγό. Πληρώνεις, μπαίνεις. Δεν πληρώνεις, με τα πόδια. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, το έχουν κάνει άλλοι πρίν από εμάς και τσουλάει μια χαρά. Με εισιτήριο που θα πληρώνουν όλοι και με μάζεμα της σπατάλης που γίνεται στα υψηλά κλιμάκια, δ.σ. και συμπαραμαρτούντα, τότε θα μπορούμε να διεκδικήσουμε και δωρεάν επιβίβαση για τους ασθενέστερους. Ούτε αυτό το σκέφτηκα με Θεία επιφοίτηση. Το έχουν κάνει πολλοί πρίν από εμάς. Εμείς δεν το κάνουμε γιατί οι επαναστάτες του κώλου που προέκυψαν τελευταία τα θέλουν όλα τσάμπα διότι λέει μας το χρωστάνε «από τα κλεμμένα».

Ποια κλεμμένα ρε μπούφο, που βλάκας γεννήθηκες, βλάκας θε να πεθάνεις, ζώο; Πόσοι πολιτικοί κλέψανε; Δέκα, είκοσι; Εκατό; Όλοι; Όσους και να βάλεις ότι πήρανε από τρεις βίλες, δυό κότερα και πέντε κούτες μετρητό σε πεντακοσάρικα δε φτάνουν ούτε για τα ρέστα από το λογαριασμό από τον πακτωλό των χρημάτων που έφαγαν οι αγρότες, οι συνεταιρισμοί, οι επιχειρηματίες με τις ψεύτικες επενδύσεις και τις επιδοτήσεις που παντελονιάστηκαν, οι υπάλληλοι με τα επιδόματα για να ξαναψηφίσουν το χέρι που τους τάισε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τους φόρους που ποτέ δεν απέδωσαν. Ναι ρε βλάκα, «μαζί τα φάγαμε» γιατί έτρεχες να αγοράσεις ότι σου έλεγε ο Κωστόπουλος στο Νίτρο χρεώνοντας την κάρτα σου και ρίχνοντας τα ψίχουλα που είχες στο λογαριασμό στο χρηματιστήριο για να πιάσεις κι εσύ ξαπλώστρα στην Ψαρρού και τώρα σου φταίνε άλλοι που κοντεύεις να βρεθείς στην ψυρού. «Μαζί τα φάγαμε» γιατί πίστεψες ότι οι αστοί σου απλώνουν κόκκινο χαλί να μπείς στο σαλόνι τους όταν σε άφησαν να αγοράσεις φτηνή BMW και ακριβή μεζονέτα στα Γλυκά Νερά με όσα θα σου κόστιζε τριώροφο στο Βερολίνο, άχρηστε και τώρα «πέφτεις από τα σύννεφα» που δε σου κρατάνε το χεράκι αλλά σε απολύουν.

Ηλίθιο, απολίτικο άτομο που σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου και τρέφεσαι με ότι σου χώνουν πανεύκολα στο ακατέργαστο μυαλό σου οι προφήτες του λαϊκισμού, τα εθνικοπατριδολάγνα κόμματα, κομμάτια, μπλόγκ και οι αυτιάδες των πρωινάδικων. Ανόητε μηδενιστή που δε σκέφτηκες ποτέ κάτι μακρύτερα από την οσμή της πειναλέας πορδής σου, δε γίνεται έτσι η επανάσταση. Έτσι θα βγαίνουν οι Πάγκαλοι με περίσσιο θράσος να λένε «μαζί τα φάγαμε» κι εγώ θα τους χειροκροτώ και θα σε οικτίρω.

Επανάσταση για την Ελλάδα του αύριο είναι το πληρώνω, εκλέγω και απαιτώ. Πληρώνω τους φόρους μου, τα διόδια, τα εισιτήρια, τα τέλη και τις ΔΕΚΟ και απαιτώ σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους, συγκοινωνίες και υπηρεσίες τουλάχιστον στο βαθμό που τα έχουν και οι άλλοι εταίροι που πληρώνουν τα ανάλογα. Πληρώνω, ψηφίζω και απαιτώ ένα νέο κράτος πιο έντιμο και πιο φιλικό προς τον πολίτη και εκλέγω αυτούς που μπορούν να το πραγματοποιήσουν ή δείχνουν ότι το προσπαθούν κι όχι αυτούς που με αριστερή σημαία είναι πιο συντηρητικοί από τους Μορμόνους της Γιούτα.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται πρώτα απ όλα Πολίτες. Συνειδητοποιημένοι, πολιτικοποιημένοι, διαβασμένοι Πολίτες με αίσθημα ευθύνης και ενδιαφέρον για τα κοινά και όχι μόνο για την πάρτη τους.

Αλλά τι κάθομαι και λέω τώρα… Αφού θα φύγεις από δω και θα πας να διαβάσεις το «tromaktiko» όπως πριν το «troktiko» και να ξαναδείς στο youtube τα βιντεάκια με τους καικαλάδες που σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια. Ζήσε το μύθο σου λοιπόν με ήρωες Γκλέτσο, Κολομητρούση ή τον Καντονά αν είσαι πιο ευρωπαϊστής και αι σιχτίρ λοβοτομημένε γιατί έχω να πάω και στον οδοντίατρο.

Συνεχίζεται…

*ακατάλληλο για ανηλίκους, ΚΝίτες, ΣΥΝασπισμένους και πατριδοκάπηλους