22 Μαρ 2011

Γιατί κλαίγεται ο Γιαννάκης;


Συνεχίζει τις μαλακίες ο Πρετεντέρης. Σήμερα φωνάζει γιατί το υπ. οικονομικών ανεβάζει τις αντικειμενικές αξίες στα hi end των β.π. όπως Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη.
Δίνει λοιπόν ένα πολύ καλό παράδειγμα με ιστορικό πύργο 46 δωματίων και 8 στρεμμάτων κήπο στην Αγγλία, να πωλείται έναντι 2 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό δηλαδή που δίνει ως αντικειμενική αξία το υπ. οικονομικών για σπίτι 200 τετραγωνικών στις χάι περιοχές των βορείων προαστίων.
Καταλήγει λοιπόν: "Ηθικό δίδαγµα; Είτε κάποιοι πιάνουν κορόιδα τους κληρονόµους του λόρδου είτε το υπουργείο πιάνει κορόιδα τους έλληνες φορολογουµένους. "

Παίρνω ως δεδομένο οτι έχει δίκιο για τις νέες αντικειμενικές και δεν το ψάχνω παραπάνω, αν όμως κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά στις αγγελίες ή να ρωτήσει κανα μεσίτη (ρεπορτάζ λέγεται αυτή η εργασία...) πριν γράψει τις παπαριές του, θα δεί οτι οι τιμές στις παραπάνω περιοχές είναι πολύ μεγαλύτερες! Μπορεί να χρειάζεσαι 2 εκατομμυριάκια για να πάρεις πύργο έξω από το Λονδίνο, αλλά για μονοκατοικία 580τ.μ. στο Παλαιο Ψυχικό θέλεις το ευτελές ποσό των 4.300.000 ευρώπουλων!!!
Ποιός κοροϊδεύει ποιόν λοιπόν κε Πρετεντέρη;
Σας έτσουξε ο ΦΜΑΠ ή μαζευτήκατε όλοι οι αναξιοπαθούντες του Mega και κλαίγεστε επειδή θα πληρώσετε μεγαλύτερο φόρο για τα παλάτια σας;