3 Ιουν 2011

Κόβουν απ τούς ανάπηρους, όχι απ τα λαμόγια

Θα παρακαλούσα τους φίλους συναδέλφους αν μπορούν να αξιοποιήσουν το παρακάτω κείμενο στα Μέσα τους:

Φίλοι και φίλες, μόλις δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια η εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. που σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα ποσά που χρηματοδοτεί το Ι.Κ.Α. τους ασφαλισμένους με αναπηρίες κατά 50%!

Προφανώς, τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. θα ενημερωθούν από Δευτέρα για την νέα εγκύκλιο αφού σήμερα είναι Παρασκευή και ως γνωστόν την Παρασκευή οι δημόσιοι οργανισμοί δεν λειτουργούν. Τη Δευτέρα, μετά τον πρωινό καφέ των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α., θα ξεκινήσουν πλέον οι περικοπές.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=39156

Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ανησυχούν επειδή το Ι.Κ.Α. μολονότι μείωσε κατά 50% τη χρηματοδότηση των βοηθημάτων για την αποκατάσταση, την υγεία και την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τους γιατρούς που εργάζονται στο Ι.Κ.Α. για να μειώσουν και αυτή με τη σειρά τους την μίζα που εκβιαστικά υποχρέωνουν τόσο τους ασφαλισμένους με αναπηρίες, όσο και τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται τέτοια προϊόντα.

Η αλήθεια είναι μια:

Εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης η μίζα καλά κρατεί!

Αυτό το παραπάνω το ξέρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με αναπηρίες και όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την υγεία, για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες.

Ειλικρινά, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ούτε με το «μνημόνιο» ούτε με τις περικοπές. Αλλά έχω πρόβλημα επειδή αυτές οι περικοπές είναι:

α) Θανατηφόρες αφού περικόπτονται βοηθήματα που δεν είναι απλώς βοηθήματα αλλά είναι εργαλεία επιβίωσης.

β) Δεν περικόπτουν τις μίζες των υπαλλήλων γιατρών του Ι.Κ.Α. που εκμεταλλεύονται τη θέση τους και γίνονται συνεταίροι στο πορτοφόλι των ασφαλισμένων με αναπηρίες, των καταστημάτων αναπηρικών και βέβαια του Ι.Κ.Α. (και των φορολογουμένων που το χρηματοδοτούν).

Το Ι.Κ.Α. έχει χιλιάδες υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα που είναι άχρηστα. Θα μπορούσε πρώτα να περικόψει τα υποκαταστήματα.

Επιπλέον το Ι.Κ.Α. απασχολεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που μερικοί τυχεροί βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να απολαμβάνουν της μίζας εκβιάζοντας ασφαλισμένους και προμηθευτές.

Ας ευχηθούμε και μη χειρότερα! Αν και εδώ που φτάσαμε ως κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες δεν υπάρχουν χειρότερα!

Νίκος http://www.disabled.gr/