2 Δεκ 2011

Λαϊκισμός


φωτό του Grant R

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το αιδοίο καλλωπίζεται! Είναι ο μόνος τίτλος που θα μπορούσα να βάλω στην πολιτική επικαιρότητα. Έχουμε φτάσει στον πάτο, κολυμπάμε με το ίζημα και οι πολιτικοί ταγοί ασχολούνται με την πάρτη τους, τα ψηφαλάκια τους, τις εσωτερικές ισορροπίες με τους βλαχοπολιτικάντηδες και τις εμετικές κόντρες για το ποιος έφταιγε πιο πολύ για την κατάσταση που έχει έρθει η χώρα.
Μην τσακώνεστε μαλάκες. Εμείς φταίμε που σας ψηφίσαμε.
Αντί λοιπόν για προτάσεις και λύσεις έχουμε στην καθημερινή επικαιρότητα – με τη βοήθεια και των Μέσων που ασχολούνται με αυτά – τα παραπολιτικά να αντικαθιστούν το πρώτο θέμα. Όπως θα έλεγε και ο κινέζος «είναι αυτό μακέτο;», σας ερωτώ κι εγώ είναι τα παρακάτω λαϊκισμός;      
Λαϊκισμός: Μαζεύτηκαν πενηνταφεύγα κουστουμάτοι με τις Μερτσέντες τους, τους οδηγούς, τους γραμματείς, τους Φαρισαίους, τους μπάτσους και τα δουλικά και έκαναν υπουργικό συμβούλιο, όπου το  θέμα που τους απασχόλησε ήταν το γιατί έλειπαν Δήμας και Αβραμόπουλος. Ήταν δικαιολογημένοι ή όχι; Μέγα ερώτημα για τη γιαγιά που είδε χθες να της κόβουν τα 230 ευρώ του ΕΚΑΣ από τη σύνταξη των 460 ευρώ που παίρνει από τον ΟΑΕΕ τον οποίο πλήρωνε 40 χρόνια ο μακαρίτης ο άντρα της. Πολλαπλασιάστε με πενταψήφιο νούμερο.
Λαϊκισμός: Μπορεί η ΝΔ να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση που στηρίζει ή πρέπει να τα κάνει όλα αβαβά μετά την παροιμιώδη κωλοτούμπα του πατριωτικότερου των πατριωτών της δεξιάς; Αγωνιά πολύ για την απάντηση ο Τάσος και η Ντόρα, 40ρηδες φίλοι μου με ένα κοριτσάκι στην Τετάρτη δημοτικού και άνεργοι και οι δύο πάνω από ένα χρόνο τώρα. Πολλαπλασιάστε με εξαψήφιο νούμερο.
Λαϊκισμός: Θα προσπαθήσει ο ΓΑΠ να κρατήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ή θα παραδώσει στους δελφίνους; Θα στηρίξει Λοβέρδο ή Παπουτσή απέναντι στον χοντρό; Τι παιχνίδι παίζουν οι 80 βουλευτές με τις επιστολές; Αμείλικτα ερωτήματα τα οποία κρατούν άγρυπνη την πτυχιούχο 30άρα με τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού που η τελευταία δουλειά με ένσημα που βρήκε ήταν πωλήτρια ρούχων σε πολυεθνική πριν από δύο χρόνια για έξι μήνες. Πολλαπλασιάστε με εξαψήφιο νούμερο.
Λαϊκισμός: Ο Παντελής Καψής είναι άνθρωπος του Ψυχάρη; Είναι του Βενιζέλου; Του Γιώργου; Της μαμάς του; Ποιο βρόμικο σχέδιο τον έφερε από δήμαρχο στο ΔΟΛ – κλητήρα του Παπαδήμου; Προβληματίζονται πολύ με το μέλλον του μεγαλοδημοσιογράφου οι γονείς των παιδιών στο σχολείο της κόρης μου οι οποίοι παρακάλεσαν να μην πηγαίνουμε τα παιδιά σε θέατρα και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες εκτός σχολείου γιατί δεν έχουν να δώσουν τα 7-8 ευρώ που χρειάζονται κάθε φορά. Πολλαπλασιάστε με πενταψήφιο νούμερο.
Λαϊκισμός: Ο Μπουμπούκος τσακώνεται με την υπουργάρα τον Παπουτσή για τις αρμοδιότητες, τη θέα των γραφείων τους, ενώ σαφώς υποβόσκει το αναπάντητο ερώτημα ποιος την έχει πιο μεγάλη. Την ίδια ώρα στη γωνίας των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ψαρών όπου στεγάζονταν τρία μαγαζάκια, ένα γυμναστήριο και ένα τριώροφο φροντιστήριο, χάσκει αδειανό ένα κτήριο ζητώντας ενοικιαστές. Πολλαπλασιάστε το με εξαψήφιο αριθμό.
Λαϊκισμός: Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Την εξέλιξη προφανώς παρακολουθούν με προσοχή οι πάνω από 20.000 άστεγοι συμπολίτες μας. Οι επονομαζόμενοι «νεόπτωχοι» που ζουν είτε στον δρόμο, είτε σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, όπως σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, άδειες αποθήκες και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους. Άνθρωποι μετρίου έως υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις ή προβλήματα παραβατικότητας και που μέχρι πρότινος μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.
Λαϊκισμός: Ο Τσίπρας ζήτησε στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό να αποκηρύξει τον Πάγκαλο που αποκάλεσε τους «αγανακτισμένους» φασίστες, κομμουνιστές ή μαλάκες, ενώ θα έπρεπε να τους χαρακτηρίσει απλά Συριζαίους και να αφαιρέσει το διαζευκτικό. Η ευαισθησία του έλληνα Τσάβες χαροποίησε τους χιλιάδες αναπήρους που είδαν να περικόπτονται τα προνοιακά επιδόματα και να σταματά η δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, έτσι ώστε τα δημοσιονομικά μας να μαζευτούν και να πάρουμε την 7η δόση που θα τους βρεί όμως επαίτες.
Θα συνέχιζα επί μακρόν, αυτά ήταν όμως τα βασικά θέματα εφημερίδων και ραδιοφώνων σήμερα…