19 Φεβ 2011

Κλασικό: Λεφτά υπάρχουν...

Από άρθρο του Γ. Παπαχρήστου στα Νέα
Η είδηση
στη βάση της είναι ανατριχιαστική: υπολογίζεται ότι τα ακίνητα του Δηµοσίου ανέρχονται σε 71.000!! Ανήκουν σε υπουργεία, οργανισµούς, νοσοκοµεία, ταµεία, ιδρύµατα. Εκείνοι που ξέρουν λένε ότι ακριβώς στη διαχείρισή τους κρύβεται τεράστια διαφθορά, την οποία µπορώ να περιγράψω µε το εξής απλό παράδειγµα: είµαι εγώ επικεφαλής σε ένα ίδρυµα. Διαθέτω στο κέντρο της Αθήνας ένα ακίνητο. Είσαι εσύ ο ενδιαφερόµενος που θέλεις να το νοικιάσεις. Ερχεσαι, συνεννοούµαστε, και εκεί που θα πλήρωνες ενοίκιο σε τιµές της ελεύθερης αγοράς συµφωνούµε στο ένα τρίτο υπό την προϋπόθεση ότι εγώ ο διαχειριστής θα πάρω το κατιτίς µου. Συµβαίνει κατά κόρον, και είναι δυνατόν να ελεγχθεί.

Αλλο παράδειγµα: στη Βενετία υπάρχει το Ιδρυµα Βυζαντινών Μελετών (στη φωτογραφία εξωτερική άποψη τού νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται), οργανισµός εποπτευόµενος από το υπουργείο Παιδείας. Ξέρετε πόσα ακίνητα έχει στην κατοχή του το ίδρυµα αυτό; 70! Ολα από δωρεές φιλοπάτριδων ελλήνων που έζησαν στην πόλη αιώνες τώρα. Ολα στο κέντρο της Βενετίας. Και είναι ξενοδοχεία, καταστήµατα, σπίτια!! Η διαχείρισή τους είναι ένα τεράστιο µυστήριο ανάλογο αυτών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 500 χρόνια στην Πόλη των Δόγηδων, κι έτσι θα παραµείνει αν η υπουργός Παιδείας Αννα Διαµαντοπούλου δεν κάνει ό, τι πρέπει για την πραγµατική αξιοποίησή τους.

12 Φεβ 2011

Συγκρίνοντας βούρτσες με...

Από το "Ελληνάκι"

Τον τελευταίο καιρό, έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ της μοδός, λέξεις όπως «χούντα», «κατοχικά στρατεύματα», ενώ η Κερατέα φαίνεται πως στη φαντασία κάποιων ξύπνησε αναμνήσεις από τη λωρίδα της Γάζας. Δεν έχω πρόβλημα με το τι φαντασιώνεται ο καθένας μέσα στον άκρατο συναισθηματισμό και το πάθος του. Έχω πρόβλημα όμως όταν μέσα στον «οίστρο» αναμπουμπούλας ή στοχευόμενης προπαγάνδας, ο καθένας εκφράζει τη φαντασία του χωρίς καμία βάση στοιχειώδους λογικής προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα μία ευρύτερη αναστάτωση. Και σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, η ακριβολογία στα λεγόμενα του Χ πολιτικού χώρου ή της Υ κοινωνικής ομάδας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεων σε γενικότερο επίπεδο.

Επειδή τα τσιτάτα συνθήματα και οι φωνές περί χούντας, κατοχής κλπ, μάλλον προέρχονται είτε από άτομα που δεν είχαν γεννηθεί καν την περίοδο της χούντας, είτε από βολεμένους «επαναστάτες» του διαδικτύου, είτε από άτομα που δεν γνωρίζουν από σύγχρονες δικτατορίες, καλό θα ήταν να έχουν και μία στοιχειώδη ιδιοσυγκρασία. Έστω από σεβασμό και μόνο προς τα πραγματικά θύματα κατοχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Μιλώντας για χούντες και ολοκληρωτισμό, κάποια ελάχιστα και τυχαία ντοκουμέντα…

Καθεστώς Karimov – Ουζμπεκιστάν

Καθεστώς Somoza – Νικαράγουα

Καθεστώς Khmer Rouge – Καμπότζη

Καθεστώς Mugabe – Ζιμπάμπουε

Καθεστώς Kim Jong – Β. Κορέα

Καθεστώς Pinochet – Χιλή

Καθεστώς Stalin – Ουκρανία

Μιλώντας για τα κατεχόμενα στη Λωρίδα της Γάζας...

Καλούς φραπέδες!

Από το blog "Το ελληνάκι"

10 Φεβ 2011

Ο Χυτήρογλου της Βουλής


«Η πιο επικίνδυνη συντεχνία στη χώρα είναι αυτή των υπουργών αυτής της κυβέρνησης. Οσοι έγραψαν αυτό το νομοσχέδιο είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν τον ορό από την πάπια»,
Κ. Μαρκόπουλος (Ν.Δ.) για το ν/σ της υγείας

Ξεχωρίζουν όμως την πούτσα από τη βούρτσα αγάπη μου.
Άντε να βάλεις καμιά λουσάτη κουρτίνα στα νέα σας γραφεία κοπέλι μου. Μέχρι εκεί σου φτάνει.

Ανυπακοή

2 Φεβ 2011

Βρε άι στο διάολο


Ο κοντόχοντρος τουρκοφάγος που ξερογλείφεται ολημερίς με τα τσουλιά της εκπομπής του. Ο φοβικός εμετικός μπουχέσας των μαύρων εκατομμυρίων από τα συμβόλαια εκτέλεσης πολιτικών και επιχειρηματιών, μέσω της κατακίτρινης φυλλάδας του, που συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μολύνει την ατμόσφαιρα. Ο σιχαμερός έρπης, διακινητής και κομιστής τσοντοπαραγωγών που εκδίδει (ρήμα το οποίο αρμόζει για όλες τις δουλειές του) τη χειρότερη ξενοφοβική και εθνοκάπηλη φυλλάδα είχε πάλι… θέμα.

Βγήκε και όχι μόνο πανηγύρισε την απίστευτης έμπνευσης και επιχειρηματολογίας απόφαση του ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών, αλλά μίλησε και για «αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που παρακολουθούν ανίκανοι 20 χρόνια τώρα την Αθήνα να γίνεται Κάιρο και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται». Τώρα στα γεράματα πουλάει και Χριστιανοσύνη η θεούσα η χοντρή.

Κι αφού ρίχνει τις εθνικοπατριωτικές κορώνες του ωσάν lifestyle Πλεύρης, μην πω Μιχαλολιάκος, τελειώνει –τζούφια όπως πάντα- με την εξής προτροπή αν τα πράγματα δε γίνουν όπως το αλλοιωμένο από το λίπος μυαλό του προστάζει: «Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους καίγονται». Γουστάρετε πολιτική και κοινωνιολογική ανάλυση από τον μέγιστο εκδότη – «δημοσιογράφο» - διασκεδαστή;

Κι όμως, αντί να τον βάλουν στη γωνία άπαντες, να τρώνε κουκιά και να τον φτύνουν, χειροκροτούν και ασπάζονται τη σκέψη του όχι μόνο οι κωλοτούμπες του Λάος (και της Καμπότζη), όχι μόνο οι φίλες του οι ξυρισμένες της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι Φαήλοι κολλητοί του Αντωνάκη του πατριωτικότερου που έχει βάλει ως στόχο να μετατρέψει τη ΝΔ σε ΠΟΛΑΝ όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε ποσοστά.

Υ.Γ. όχι, δεν δίνω λίνκ για να διαβάσετε τους εμετούς. Αρνούμαι. Βρείτε τα μόνοι σας αν θέλετε