15 Φεβ 2013

Ωδή στη βία (αυστηρά ακατάλληλο)




Διάβασα αυτό εδώ το σημείωμα του Γιαννακίδη στο protagon για τον γολγοθά της οικογένειας της μικρής Μαριλένας Γερογιάννη και άρχισε πάλι να μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου και να φουντώνω σαν τον Χούλκ λίγο πριν τα κάνει όλα πουτάνα.
Το γεγονός ότι μάλλον έχω κληρώσει και μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αυτολογοκριθώ πιά, με έχει οδηγήσει στο να μη γράφω ούτε λεζάντα σε ανάρτηση φωτό στο φατσοβιβλίο. Επειδή θα σκάσω όμως, είπα να κάνω μια εξαίρεση και να ξεμπουκώσω για λόγους υγείας. 

Το κείμενο που ακολουθεί καλό θα είναι να μην διαβαστεί από μικρά παιδιά, «νοικοκυραίους», μυξοπαρθένες, αριστερούς του κώλου, ξεφτιλισμένους Χρυσαυγήτες και οπαδούς της ηλίθιας θεωρίας ότι «η βία είναι ίδια απ όπου κι αν προέρχεται».

Τώρα που ξεμπέρδεψα αποποιούμενος των νομικών ευθυνών μου και βεβαιώθηκα ότι μόνον εγώ και δυο τρεις άλλοι θα εκτεθούμε στα ραδιενεργά κατάλοιπα των σκέψεων που δημιουργεί η καταταλαιπωρημένη φαιά ουσία που μου έχει απομείνει, συνεχίζω.

 Ούτε εμένα μ αρέσει η βία, αλλά συμφωνώ απόλυτα με τους ΚΚΕδες ότι πρόκειται για τη μαμή της ιστορίας. Θα συμπλήρωνα εύκολα ότι είναι η μαμή των κόμικ, του χόλιγουντ, των μύθων, των παραμυθιών, του καλού σέξ, αλλά και… η μαμή της ίδιας της ζωής! Εξηγούμαι: Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα νεογέννητο βρέφος που βγαίνει από τη μήτρα δεν είναι να σκάσει στα γέλια με τα χάλια του μαιευτήρα, αλλά να βάλει τα κλάματα για το κακό που το βρήκε και από τη φιλόξενη μήτρα βρέθηκε να το τραβολογάνε κάποιοι μαλάκες. Αν, δε, αργήσει να κλάψει, τότε ο επιστήμων το πλακώνει στις μπάτσες για να πιστοποιήσει με το ουρλιαχτό του ότι αναπνέει.

Από το πρώτο μας κλάμα λοιπόν έρχεται η βία στη ζωή μας και γι αυτό όσοι την ανακάλυψαν κατά τις διάφορες εκδηλώσεις (sic) κατά τη διάρκεια της ομολογουμένως όχι και τόσο επιτυχημένης έλευση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία και εντεύθεν, όσοι δηλαδή θεωρούν πως η αιτία της βίας είναι η φτώχεια, μάλλον το έχουν κάψει, ή είναι φίλοι του Παπαδημούλη.
Θα μου πεις τώρα, τι δουλειά έχει η μικρή Μαριλένα με τη βία. Εδώ υπάρχουν δύο προσεγγίσεις: Μία είναι αυτή της  αριστεράς που θα σου πει ότι βία είναι να στερείς από μια βασανισμένη οικογένεια τη δυνατότητα να προσφέρει μια θεραπεία στο παιδί της για λόγους γραφειοκρατικούς και μπλαμπλα μπλα μπλα μπλα μπλα, με όλα τους τα δίκαια.
Η άλλη προσέγγιση είναι αυτή που κλείνεις τα μάτια και φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη θέση του πατέρα της Μαριλένας να μπουκάρεις με την κοντόκανη λουπάρα στον ΕΟΠΥΥ, να τη χώνεις στο στόμα της υπεύθυνης και να της λες με βαθειά ερωτική φωνή: «θα υπογράψετε αγαπητή μου την απόφαση να κάνει η κόρη μου τις θεραπείες που πρέπει ή θα στολίσω τον τοίχο πίσω σας με το υπέροχο μυαλό σας;». Πιστεύει κανείς ότι δε θα λυνόταν αυτόματα το πρόβλημα; Οι αληταράδες αυτοί δεν καταλαβαίνουν από τίποτα άλλο. Ασχολούνται με μια υπόθεση ο υπουργός υγείας, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η αγάμητη  δημόσια υπάλληλος την πρωτοκολλεί και την μεταθέτει σε άλλου βαθμού επιτροπή γιατί… μπορεί! Αυτή μπορεί και σκοτώνει το παιδί σου νόμιμα τυλίγοντάς το  με τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, αλλά εσύ αν της αλλοιώσεις τη μάπα στα χαστούκια, θα είσαι απαράδεκτος γιατί έχεις χρησιμοποιήσει βία.

*********************************

Και πάνω που αρχίζουν να πέφτουν οι στροφές και να ξεθολώνει το μάτι, διαβάζω την προκήρυξη από τα μαλακισμένα εδώ(κλικ) και άντε πάλι να δω ποιος θα μου πάρει τη ματσέτα από το χέρι.
Τα χαϊβάνια αυτά, πιστοποιούν μ αυτά που γράφουν οτι είναι παντελώς ανεγκέφαλα και τον παίζουν με τα δυό τα χέρια βλέποντας demo από splatter fps παιχνίδια στο macbook που τους αγόρασε τα Χριστούγεννα ο νονός.
Τα όπλα, λέει, τα είχανε για να σκοτώσουν μπάτσους που είναι οι εχθροί (ε, βέβαια, ο μπατσάκος φταίει που μου κόψαν εμένα τις φυσιοθεραπείες, σωστό, έπρεπε να το είχα σκεφτεί)  και αν ο κακομοίρης που έπιασαν όμηρο ήταν διευθυντής της τράπεζας θα τον είχαν μπουμπουνίσει (διότι, γνωστό είναι, πως κάθε διευθυντής υποκαταστήματος τραπέζης στην Άνω Μαγούλα αποτελεί μέλος, τουλάχιστον, της λέσχης Μπίντελμπεργκ). Λένε ένα σκασμό άλλες απολίτικες, ανιστόρητες ψευτοτσαμπουκαλεμένες μαλακίες και καλά για να τρομάξουν τους μπάτσους που τους τσαλάκωσαν τα μούτρα και πιστεύουν πως έτσι είναι αγωνιστές και εκπρόσωποι της  λαϊκής πάλης. Του κώλου τα εννιάμερα.

Ε, λοιπόν κι εγώ είμαι σαφέστατα υπέρ της βίας και της τρομοκρατίας, όχι «απ όπου κι αν προέρχεται», αλλά της στοχευμένης στον αγώνα του πολίτη για την επιβίωση. Μπορώ να επικροτήσω με κάθε κύτταρό μου τη βία κατά αυτών που επιλέγουν τον τσαμπουκά για να ποδοπατήσουν σαδιστικά αυτόν που είναι από κάτω τους και δε μπορεί για διάφορους λόγους να αντιδράσει.
Όχι, δεν μιλάω για τη βλακώδη τυφλή τρομοκρατία των «πυρήνων της μαμάς» ή της «Σέχτας ηλιθίων» που πυροβολεί τα μεσάνυχτα νυσταγμένα μπατσάκια προσπαθώντας να ξεκινήσει επανάσταση. Μιλώ για την τρομοκρατία που θα επίλυε προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η αστική δημοκρατία καθώς τα νομικά τερτίπια επιτρέπουν σε κάθε πάμπλουτο να είναι πάνω από το νόμο και σε κάθε παλικαρά να κάνει ό,τι του καπνίσει καθώς γνωρίζει ότι κανείς δε θέλει να μπλέξει. Από τα πολύ μικρά έως τα πολύ μεγάλα όσοι δεν φοβούνται το νόμο θα έπρεπε να τρέμουν τον «λαϊκό τρομοκράτη».

Από τα κόμικ της Marvel μέχρι τις ταινίες του Ταραντίνο, τον Dirty Harry μέχρι τον κυνηγό στην ιστορία της κοκκινοσκουφίτσας, η μυθοπλασία βρίθει λαϊκών ηρώων που «διορθώνουν» με βίαιο τρόπο τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ατέλεις του «κοινωνικού συμβολαίου συνύπαρξης» που επιτρέπει μόνο την κρατική βία. Όταν η πολιτεία δεν τιμωρεί, θ' αρχίσουν να τιμωρούν οι πολίτες. “ἵνα γὰρ δέος ἔνθα καὶ αἰδώςέλεγε ο Σωκράτης και όταν το δέος δεν το έχει ο Ελληναράς απέναντι στο νόμο και νιώθει υπεράνω αυτού, τότε η «αιδώς» πρέπει να γίνει παραδειγματισμός…

****************

Ο Κάγκουρας με το μπλε ΒΜW με τα φιμέ τζάμια και τα φαρδιά ζαντολάστιχα παρκάρει χωρίς δεύτερη σκέψη πάνω στη ράμπα του πεζοδρομίου, η οποία είναι οριοθετημένη με πορτοκαλί χρώμα για να  τη βλέπουν και οι τυφλοί. Κάτω από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου κείτεται  διπλωμένος στα όρια θραύσης ένας από τους δύο ελαστικούς κώνους που υπάρχουν βιδωμένοι επί του οδοστρώματος για να εμποδίζεται η στάθμευση. Κατεβαίνει όλο χάρη, φτύνει την τσίχλα, κατεβάζει τα γυαλιά ηλίου από την κοντοκουρεμένη κόμη στα μάτια και κατευθύνεται με πλατύ χαμόγελο στο καφέ που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του στον πεζόδρομο. Από το σημείο πια δε μπορεί να περάσει όχι ανάπηρος ή καροτσάκι με μωρό αλλά ούτε ο Γιαννάκης ο Μελισσανίδης. 

Μέχρις εδώ το σκηνικό γνωστό και οικείο. Στο Ελλαδιστάν νόμος είναι το δίκιο του αλήταρά, οπότε ο ανάπηρας να κάτσει στο σπιτάκι του που μου θέλει και ράμπα ενώ δεν έχουμε που να παρκάρουμε για να πιούμε ένα φρέντο. Θυμώνεις με τον κάφρο, το πολύ να του πεις τίποτα και να σου απαντήσει «έλα μωρέ, εδώ είμαι, αν έρθει κανείς και φωνάξει θα τον ακούσω». Όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο κάφρος μαζί με τον ιδιοκτήτη του καφέ πλακώνουν στο ξύλο τον ανθρωπάκο που τόλμησε να βάλει το γνωστό αυτοκόλλητο «είμαι γάϊδαρος-παρκάρω όπου γουστάρω» στο τζάμι του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου. 

Εκεί δεν πίπτει λόγος, εκεί απλώνεις το χέρι και ξεριζώνεις την τραχεία του πουσταρά δίνοντας ένα πιο ζωηρό τόνο κόκκινου στους τοίχους στο καφεπωλείο του φίλου του. Θεωρώ ότι με δυο-τρεις τέτοιες προσεγγίσεις «άμεσης ασύμμετρης δικαιοσύνης» και της δημοσιότητας που θ ακολουθούσε το πρόβλημα θα μειωνόταν. Για φανταστείτε, μετά από δέκα «τρομοκρατικές επιθέσεις» φυτεύοντας από μία 45άρα σε κάθε γόνατο όποιου μπινέ παρκάρε σε θέση αναπήρων και ζήτησε και τα ρέστα σ αυτόν που του το επισήμανε, πόσο πολύ θα μειωνόταν το φαινόμενο…

*********************



Ξέρει ο άλλος ο μεγαλοεργολάβος για παράδειγμα, ότι μπορεί να κοροϊδεύει όλη την κοινωνία νομιμότατα και να μην τρέχει κάστανο. Μπορεί να πετάει στο δρόμο 200 εργαζόμενους από μια εταιρεία του χωρίς να τους δώσει τα δεδουλευμένα μηνών, χωρίς να δώσει αποζημιώσεις, χωρίς να δώσει πουθενά λογαριασμό και απλά να κηρύξει μια πτώχευση και… αντίο. Θα μπορούσα να το δεχτώ εν μέρη αν η πτώχευση αφορούσε και τον ίδιο κι όχι μόνο το νομικό πρόσωπο της εταιρείας, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Ο καθένας δικαιούται να αποτύχει σε μια μπίζνα.  

 Όταν όμως ο αληταράς γνωρίζοντας τα παράθυρα του νόμου που τον ευνοούν, πίνει τις σαμπάνιες του και τρώει τα χαβιάρια του στην επαύλη του μετρώντας τα εκατομμύρια που στοιβάζει από τις άλλες δραστηριότητές του, την ώρα που οι πρώην υπάλληλοί του ψωμολυσσάνε τότε… Τότε μόνο ο Δένδιας και οι ομοιδεάτες του δε θα έλεγαν «καλά του έκαναν του πούστη του χοντρού» όταν η ρουκέτα των «λαικών τιμωρών» θα έσκαζε στον τοίχο απέναντι από το τεράστιο παράθυρο της ηλιόλουστης τραπεζαρίας την ώρα που έπαιρνε το πρωινό του, γεμίζοντας μικρά σάρκινα κομμάτια, αίμα και σωματικά υγρά όχι μόνο το κατεστραμμένο δωμάτιο, αλλά και τον καλοφροντισμένο του κήπο…

*************

Διώχνει ο άλλος ο καργιόλης ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων τους υπαλλήλους του γιατί όντως δεν πάει καλά το μαγαζί και δες πουστιά που παίζει: τους δίνει μια επιταγή με το 40% του ποσού που κάνει να παίρνουν, πάνε στη τράπεζα το σηκώνουν, πάνε στην εταιρεία του δίνουν τα χρήματα και τότε τους δίνει την άλλη επιταγή με το 60% της αποζημίωσης και το χαρτί απόλυσης για το επίδομα του ΟΑΕΔ. 
Βρίσκει βέβαια και τα κάνει, αλλά δεν θα ήταν τέλειο δώρο για τη γιορτή του ένα μπελόκ με τα τέσσερα φρεσκοκομμένα δάκτυλά του;

«Άμεση δικαιοσύνη» τύπου Δικαστή Ντρέντ μπορεί να εφαρμόζεται πχ στους ξεκωλιάρηδες γιατρούς του ΚΑΤ που αφήνουν τη γιαγιάκα με σπασμένο πόδι και γοφό επι μια εβδομάδα να σφαδάζει από τους πόνους χωρίς εγχείρηση εκβιάζοντας για το φακελάκι.
 Σύλληψη, δίκη, ετυμηγορία και εκτέλεση ποινής, όλα σε ένα επιτόπου με θρυμματισμό των άνω άκρων ώστε το μόνο χειρουργικό κρεβάτι που θα δουν από κει και πέρα να είναι το δικό τους. 
Χρυσαύγουλα που κυνηγούν και μαχαιρώνουν μετανάστες θα μπορούσαν να δεθούν πισθάγκωνα, να φιμωθούν  και να χαριστούν ως pet σε θαλάμους στρατοπέδων κράτησης λαθρομεταναστών. Μπάτσοι που έχουν για χόμπυ να παίζουν μπάλα με τα κεφάλια φοιτητών μπορούν να φυτευτούν μέσα σε ζαρντινιέρες του περιβόλου των δικαστηρίων. κτλ

Εκατοντάδες οι περιπτώσεις και πεδίο δόξης λαμπρό για wannabe τρομοκράτες κι όχι για μαλακιστήρια που παίζουν με τόξα μέχρι να τους τα βάλει η αντιτρομοκρατική στον κώλο.

Ξεμπούκωσα. Δε μεταδίδω άλλο!