19 Μαρ 2013

ΟΙ "ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΙΝ" ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙΝ.......

Αληθινά δεν μπορώ να καταλάβω το σάλο που ξέσπασε,από το περασμένο Σαββάτο,γύρω και σχετικά με τον κεφαλικό φόρο που επέβαλε το ιερατείο της Γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ενωσης,στους ντόπιους και ξένους καταθέτες των Κυπριακών Τραπεζών.Και καλά οι Ρώσοι ολιγάρχες,που θα δουν τα δισεκατομμύρια τους να μειώνονται κατά 10%,έχουν κάθε λόγο να θρηνούν.Αλλά,ας ..πρόσεχαν.
Οι αδελφοί Κύπριοι,τώρα,που θρηνούν και οδείρονται,λες και δεν είχαν ποτέ ακούσει τι τραβάνε τέσσερα χρόνια οι Ελλαδίτες .."κουμπάροι" και ποτέ δεν ίδρωσε γιαυτό τάυτί τους,θα τη βγάλουν με πενταροδεκάρες.Γιατί ένας μεσοαστός Κύπριος,άντε να έχει στην Τράπεζα είκοσι ή τριάντα χιλιάρικα για κάποια "δύσκολη ώρα" Θα του πάρουν τα "κοράκια" των Βρυξελλών 1,5-2 χιλιάρικα Ευρώ.Εφάπαξ.Και πάει τέλειωσε το παραμύθι.Ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων,ούτε ανεργία,ούτε έκτακτες επί των εκτάκτων εισφορές,ούτε χαράτσια μέσω ΔΕΗ,ούτε εξωπραγματική φορολόγηση κινητών και ακινήτων,ούτε φυλακή ή κατασχέσεις για χρέη 300 Ευρώ ή έστω 3000 στο ΙΚΑ ή την εφορία.Προς τι το κλάμα και οι κατάρες των δικών μας κονδυλοφόρων και των αμετανόητων πολιτικών,που συνεχίζουν,σε πείσμα των καιρών,να εθελοτυφλούν;
Μας έχουν αφαιρέσει,μέχρι στιγμής,το 40%,όχι των ανύπαρκτων καταθέσεων μας,αλλά των ίδιων των πόρων διαβίωσης μας,μας έχουν ρίξει στην ανεργία,τη φτώχεια κι αυτή ακόμα την πείνα,σε ορισμένες περιπτώσεις κι αντί να περιχαρακωθούμε και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επάνοδο,όχι με λόγια,αλλά με σκληρή εργασία,σε καλλίτερες μέρες για όλους μας,"επί τον ποταμόν Βαβυλώνος καθήμεθα,κλαίοντας εν τω μνησθήναι ημάς της Σιών".
Οσο για τα αδέλφια τους Γκύπριους,δεν θυμάμαι κανέναν μαρτυρικόν πολιτικόν τους ή κάποια από τις πλούσιες συνεταιριστικές οργανώσεις τους,να έδειξαν το πιό ελάχιστον ενδιαφέρον,τόσα χρόνια τώρα,για τους Ελληνες αδελφούς που υποφέρουν.
Α,ξέχασα,μας στέλνουν πατάτες με 1,5 Ευρώ το κιλό,τη στιγμή που τις πουλάνε στην Αγγλία 0,60 Ε. το κιλό.Αυτό θα πει εθνική συμπαράσταση.


Κώστας Γερονικολός

11 Μαρ 2013

Ο " ΑΓΙΟΣ " του Κιούκπουϊ



Του Κώστα Γερονικολού

Ζούμε τις τελευταίες μέρες μια ενορχηστρωμένη,από το σύνολο ,σχεδόν,του πολιτικού συστήματος -πλην ΚΚΕ - και την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης,έντυπων και ηλεκτρονικών,επαναγιοποίησης του αρχικομματάρχη της σκληρής Δεξιάς παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή.Το κακό,αυτή τη φορά,είναι ότι στην "επιχείρηση" ένεργό ρόλο έχουν αναλάβει,εκτός από το συνεταίρο στην κυβέρνηση Σαμαρά,ΠΑΣΟΚ της συμφοράς και της απελπισίας και η λεγόμενη ανανεωτική Αριστερά των Τσιπραίων και των αναρίθμητων συνιστωσών της.Μάλιστα,εξανάγκασαν τον Αλέξης,για να δείξει και το "εθνικόφρον προσωπείο" του,να ανάψει το κεράκι τουΟχι εκεί ψηλά στο Λυκαβηττό,που λέει και ο στίχος του Γκάτσου,αλλά,λίγο ψηλότερα,στα γνωστά βραχώδη οικόπεδα της Φιλοθέης,από τα οποία πλούτισε η οικογένεια Καραμανλή και όπου,βέβαια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι επίγονοι του έστησαν και το ανάλογο "Ιδρυμα".
Δεν επιθυμούσα να συμμετάσχω στο παιχνίδι που παίζεται,σ΄αυτή την προσπάθεια να μας υπενθυμίσουν και πάλι -για εικοστή φορά τα τελευταία χρόνια - ότι ο Καραμανλής ήταν ο "Εθνάρχης",που έμεινε αλώβητος από τις αμαρτίες της μεταπολιτευτικής περιόδου.Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ,πάνω από κόμματα,τις ιδεολογίες και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας,που μας έφεραν στη σημερινή κρίση.
Θέλεις,όμως,να αγιάσεις και δεν σ΄αφήνουν.
Ε,διάολε δεν μπορώ να συγκρατηθώ με όσα ανιστόρητα,πλαστά,παραμορφώσεις της ίδιας της πραγματικότητας και άφεσης διαχρονικών εγκληματικών ενεργειών,που συντελέστηκαν,όχι μόνο σε βάρος της Αριστεράς,αλλά και των μη ψηφοφόρων της Δεξιάς,από τα υπολλείμματα των δωσιλόγων της Κατοχής,των φασιστών τραμπούκων, Οργανώσεων ,όπως η "Χ" ή η "Καρφίτσα" και των ΤΕΑ.Το απαύγασμα,που οδήγησε στην έκρηξη μου,ήταν ένα σημείωμα του Κώστα Ιορδανίδη,στην "Καθημερινή" της Κυριακής.
Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω από κοντά,ούτε σαν πρώην συνάδελφο,ούτε σαν ψευτοιστορικό,που θέλει τα τελευταία χρόνια,να αυτοπροσδιορίζεται.Δικαίωμα του. "Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις",όπως είπε και ο αείμνηστος Τσαρούχης.Διαβάζω κάπου κάπου τα σημειώματα του στην "Καθημερινή",με ορισμένα ψιλοσυμφωνώ και με τα περισσότερα,ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα διαφωνώ,αλλά όλα κινούνται μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού.
Αυτό,όμως,το χθεσινό ήλθε να αποδείξει ότι ο άνθρωπος εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.
Θα επισημάνω ορισμένα σημεία, από τα οποία ο κ. Ιορδανίδης,εντελώς ανιστόρητα και παραβιάζοντας την καθολική μνήμη,απευθύνεται λες στους ιθαγενείς,για να ανταλλάξει κορδελάκια με πολύτιμους λίθους.
- Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορίσθηκε από το Βασιλέα Παύλο πρωθυπουργός παρά την εκπεφρασμένη προτίμηση των βουλευτών το Συ ναγερμού υπέρ του Στ. Στεφανόπουλου.
Αποσιωπά ο κ. Ι. ,ότι τον Καραμανλή έκανε πρωθυπουργό η αμερικάνικη πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο σταθμάρχης της CIA,όχι μέσω βασιλιά,αλλά της Φρειδερίκης(Κακή μοίρα αυτού του τόπου να μπλέκει πάντα με κάποια Γερμανίδα)
-Κουβέντα από τον αξιότιμο κ.Ιορδανίδη για τις εκλογές της βίας και της νοθείας του 1961,το παρακράτος και τον εκλεκτό των Καραμανλικών μηχανισμών Γιώργο Παπαδόπουλο.
Παραιτήθηκε αναφέρει,ο πλαστογράφος,για "ασήμαντη αφορμή",αναφερόμενος στο γνωστό θέμα της επίσκεψης των βασιλέων στο Λονδίνο,το 1963 και δεν αναφέρει ότι εκείνες τις μέρες ήταν ανκόμα ο ανοιχτός ο τάφος του Γρηγόρη Λαμπράκη,που δολοφόνησα;ν οι φασιστικές συμμορίες,που κάτω από την κάλυψη του Καραμανλή είχε δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ,αλλά και σε όλη τη χώρα,το παρακράτος της Δεξιάς.

Μα μας εμφανίζεται και ζηλωτής του φασιστικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου,ο "δημοκράτης" και "αντικειμενικός ιστοριοδίφης" κ.Ιορδανίδης.Υποστηρίζει,λοιπόν,στο κατάπτυστο γράφημα του στην "Καθημερινή",ότι ο Καραμανλής - της πρώτης περιόδου εννοείται-αγωνιζόταν "για τη δημιουργία συγκροτημένου κράτους.Το γεγονός ότι αυτό είχε επιτευχθεί επί Ιωάννη Μεταξά,δεν αναιρεί τη συμβολή του".Ο υφέρπων φασισμός στο μεγαλείο του.Αυτά σε ότι αφορά τον προδικτατορικό Καραμανλή.Ο κ. Ιορδανίδης
σαφώς,στην προσπάθεια "αγιοποίησης" του Εθνάρχη,"ξεχνά" να αναφερθεί στις διώξεις,τις φυλακίσεις,τις εξορίες στα ξερονήσια,που επιφύλαξε στους οπαδούς της Αριστεράς,αλλά και του Κέντρου.Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο μεγάλο έγκλημα της κάλυψης του χουντικού πραξικοπήματος,από τον αυτοεξόριστο τότε στο Παρίσι 'Εθνάρχη".Ο οποίος αλληλογράφησε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χούντας,εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κόλλια,ζητώντας να πάρει μέρος,με προτάσεις στο "Τεθωρακισμένο Σύνταγμα",που ετοίμαζε ο Παπαδόπουλος και η ένστολη συμμορία του.Καθώς και τη συνέντευξη που έδωσε,μετά το πραξικόπημα,στο διεθνή Τύπο,όπου από την ασφάλεια του Παρισιού και την οικονομική άνεση που του είχαν εξασφαλίσει οι κορυφαίοι Ελληνες κεφαλαιοκράτες της τότε εποχής,έφθασε στο σημείο να καταγγείλλει σαν υπεύθυνους της δικτατορίας τους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου.
Ξέχασε,ακόμα,ο "αντικειμενικός" κ Ιορδανίδης να μιλήσει για το ξεπούλημα που έκανε ο Ψευτοεθνάρχης,στος αξιωματικούς του Ναυτικού που στασίασαν το Μάίο του 1973.
Και το αποκορύφωμα,για την μεταπολιτευτική περίοδο.Γράφει ο αρχιλιβανιστής ότι ο Καραμανλής..."υπήρξε σαφώς αποτελεσματικότερος και αυτού ακόμη του Ελευθερίου Βενιζέλου"
Μα,για όνομα του Θεού,τα κεραμύδια στο Νέο Φάληρο στέκονται ακόμα στη θέση τους;