25 Νοε 2010

Νέο blog

Στήνω νέο blogάκι δειλά-δειλά. Θεματικό όμως,. Θα έχει μόνο παραπομπές σε κείμενα, άρθρα, ρεπορτάζ κτλ που κατά τη γνώμη μου πρέπει να διαβαστούν. Κάθε ιδέα δεκτή

Προς το παρόν η διεύθυνση είναι αυτή http://diavaste.wordpress.com/
μετά βλέπουμε...

12 Νοε 2010

Δαγκωτό για να μη μας δαγκώσουν


Οκ, δεκτό. Την πρώτη Κυριακή δεν πήγες να ψηφίσεις γιατί θεωρείς το Γιώργη μαλάκα και την πάρτη σου πανέξυπνη, γιατί ο Παπακωνσταντίνου (όχι ο Βασίλης) σου έστειλε ραβασάκι περαίωσης ενώ έχεις τρία χρόνια που έκλεισες τα βιβλία, γιατί είχες να πιείς καφέ με το νέο ξανθό κουτί και τα φιλαράκια (κάτι που, φυσιολογικά, το θεώρησες απείρως πιο σημαντικό από τις εκλογές), γιατί σου έχουν σκοτίσει τα παπάρια με τις ψεύτικες μεγαλοστομίες και ήθελες να τους δείξεις ότι τους έχεις γραμμένους, γιατί δε γουστάρεις άλλα διλήμματα (αρκετά έχεις από γκόμενα και εργοδότη), γιατί δεν πρόλαβες (!), γιατί ήθελες να δόσεις ένα «ηχηρό μήνυμα» που λένε και οι σοφοί των 8, γιατί ακούς πολιτικό και σου γυρνάνε τ' άντερα, γιατί είσαι απολύτως βλάκας και νομίζεις ότι μπορούμε να αγνοήσουμε το μνημόνιο, γιατί κατά βάθος γουστάρεις να σε πηδάνε αλλά εσύ να το παίζεις ψωλοπαρθενίτσα με τη λογική «εγώ δεν τους ψήφισα…».

Πρώτον, μεγαλύτερη πρόταση χωρίς τελεία δεν έχω ξαναγράψει ποτέ.

Δεύτερον, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλά το συμπέρασμα είναι ένα: για όποιο λόγο και αν δεν πήγες να ψηφίσεις, όλοι έχουν μια απόλυτη σιγουριά. Ότι το έκανες για να τιμωρήσεις πολιτικά τους αντιπάλους τους!

Αν είσαι τόσο ηλίθιος ή τόσο Αλαβάνος που πιστεύεις ότι έχεις στείλει άλλο μήνυμα πέραν του ότι είσαι απολίτικο ζώον,
οκ το έστειλες. Το έλαβαν και φυσικά το έγραψαν εκεί που τώρα τελευταία και τα «αγοράκια» αποτριχώνονται (οι κρυφοπουστάρες). Αν νομίζεις ότι τους τιμώρησες, οκ και πάλι. Τους τα περιόρισες κατά το ένα τρίτο!

Το θέμα είναι τι θα κάνεις τώρα πανίβλακα αποτυχημένε «πολίτη». Έχασες την πρώτη ευκαιρία να βάλεις στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης σου όποιον θεωρείς ότι μπορεί να προσφέρει κάτι, ανεξάρτητα από το συνδυασμό που ανήκει. Τώρα θα απέχεις και από την εκλογή αυτού που θα είναι υπεύθυνος για την καθημερινότητά σου;

Το σύστημα των δύο γύρων, πέρα από τις μικροκομματικές αλλαξοκωλιές, σου επιτρέπει αυτό ακριβώς: να ψηφίσεις την πρώτη Κυριακή όποιον γουστάρεις ως κόμμα, ιδεολογία, κρανιοεγγεφαλική κάκωση, ή κολλητιλίκι και στη δεύτερη Κυριακή να ψηφίσεις όποιον θεωρείς ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό στην περιοχή σου, ή έστω το λιγότερο κακό.

Δε γουστάρεις πχ τον Σγουρό, το μνημόνιο (άσχετο) ή τον Πάγκαλο και θα αφήσεις να εκλεγεί ο λοβοτομημένος Κικίλιας; Δεν σου κάνει η καράφλα του Μπόλαρη, ή είσαι ερωτευμένος με τον Τσίπρα και θα αφήσεις να βγεί η χουντάλα ο Ζορό στη Μακεδονία; Δε γουστάρεις το ΠΑΣΟΚ και τον Γερουλάνο ή τον Τρισέ και θα αφήσεις με την αποχή σου να ξαναβγεί δήμαρχος στην Πρωτεύουσα ο πιο αποτυχημένος όλων των εποχών Κακλαμάνης; Θα βάλεις το Μιχαλολιάκο των "Ρέιντσερς" να ορίσει τις τύχες του λιμανιού γιατί δεν πέρασε στο β γύρο ο υποψήφιος του ΚΚΕ; Θα αφήσεις πάλι τη Θεσσαλονίκη στους εκλεκτούς Γκιουλέκες του Αγιατολάχ Άνθιμου; Θα ψηφίσεις για την ανάπτυξη του χωριού σου με βάση το «αντιμνημονιακό μέτωπο»;

Ε, τότε θα είσαι πιο μαλάκας κι απ τα βράχια και σίγουρα κρυφός οπαδός του Αβραμόπουλου, ενώ θα βλέπεις με συμπάθεια και όχι με διάθεση αποκεφαλισμού, όλους αυτούς τους μυαλοφυγόδικους που έβγαλαν πρώτο τον Ψινάκη.

Θέλεις ηλίθιε να διαμαρτυρηθείς κατά των κυβερνητικών μέτρων; Κατέβα στο πεζοδρόμιο με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, το ήρθαμε, το black block ή όποιον άλλον επιλέγεις και κάντο καλοκαιρινό. Αλλά το να βγαίνεις από τα σινιέ ρούχα σου για τον Στρός Κάν και το ΔΝΤ και να αφήνεις να εκλεγεί περιφεριάρχης ο Ψωμιάδης, πρέπει να είσαι πολύ Σαμαράς αδελφάκι μου.

Έτσι κι αλλιώς τα δύο κόμματα εξουσίας θα προσμετρήσουν την ψήφο σου κατά το δοκούν το βράδυ της Κυριακής. Αν δεν πάς να ψηφίσεις, το ΠΑΣΟΚ θα μιλάει για ανοχή και η ΝΔ για αποδοκιμασία της κυβέρνησης ενώ εσύ θα τρώς στη μάπα για τέσσερα χρόνια την ανικανότητα του δημάρχου της πόλης και της περιφέρειάς σου να μαζέψει τα σκουπίδια, να φτιάξει τις παιδικές χαρές, να περιορίσει την παράνομη στάθμευση, να αδειάσει τα πεζοδρόμια από αυτοκίνητα και μηχανάκια, να βάλει κάδους ανακύκλωσης, να δημιουργήσει δημοτική συγκοινωνία προς τα μέσα σταθερής τροχιάς, να αντιμετωπίσει γενικώς τα καθημερινά σου προβλήματα.

Μην παίζεις στο παιχνίδι της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης. Εδώ δεν υπάρχει «δεν θέλω κανέναν τους». Ένας από τους δύο υποψηφίους σε κάθε δήμο ή περιφέρεια θα εκλεγεί. Είναι στο χέρι όλων μας, αν όχι να επιλέξουμε τους καλύτερους, έστω να μην αφήσουμε να βγούν οι χειρότεροι.

Όπως λένε και οι atenistas «ή δράσε ή σκάσε». Η ψήφος την Κυριακή είναι το όπλο σου.


Γ. Γ.