21 Φεβ 2009

Οι μαλάκες με τα κουμπούρια

Του Γιάννη Γερονικολού


Αι σιχτίρ πια με τις σέχτες και τις παπαριές. Δεν πρόλαβε η σέχτα των μεγαλοδημοσιογράφων να κηρύξει τον πόλεμο και να σου η σέχτα των ηλιθίων με τα κουμπούρια σήκωσε το γάντι και απάντησε.

Δεν μπορώ να μπω σε συγκρίσεις διότι όσο και να αντιπαθώ τη φάρα των μεγαλοπιασμένων «συναδέλφων» μου, τόσο πιο πολύ απεχθάνομαι τους κουμπουροφόρους. Πόσο μάλλον όταν είναι τελείως φελλοί σαν αυτούς τους καινούριους που μας προέκυψαν.

Τα παλικάρια δεν παίζονται! Απειλούν τον Χατζηνίκο για παράδειγμα, που τον φυλάνε λες και είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, τα ρίχνουν όμως και στους τεχνικούς που παίρνουν το βασικό και κουβαλάνε ολημερίς μια κάμερα στην πλάτη: «…τόσο ελεεινοί και τιποτένιοι που για λίγα φράγκα ξεπουλάνε τη συνείδηση τους και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μπόξ σε καμιά πορεία…».

Θαυμάστε επαναστάτες! Σάκοι του μποξ οι εργαζόμενοι. Μπράβο στους χασικλήδες με τα πιστόλια και τις απολίτικες, ανιστόρητες και ημιτελής αναλύσεις του κώλου.

Τα παιδάκια είναι για να ασχολούνται διάφοροι μυαλοφυγόδικοι τύπου «ρεσάλτο» και «δελτίο των 11» που βλέπουν τον… Σόρος (καινούρια αρρώστια αυτή στην νευρολογία) ακόμα και πίσω από ρεπορτάζ για την Καρέτα Καρέτα.

Καταλαβαίνω πως είναι πολύ άσχημο για αυτούς να συγκρίνονται με τους αδελφούς Ξηρούς και να βγαίνουν… τελευταίοι, αλλά έχουν ακόμα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα κουμπούρια για κυνήγι μπεκάτσας στα βουνά, το οποίο είναι και οικολογική ενασχόληση και κάνεις και γυμναστική, να αρχίσουν σιγά σιγά να κάνουν και λίγο σεξ γιατί τους έχει πειράξει πολύ η αγαμία και στην τελική να ανοίξουν κανα βιβλίο να διαβάσουν, πριν πλακωθούν πάλι να γράφουν μαλακίες σε cd για να δικαιολογήσουν τον φασισμό τους.

Μια άλλη καλή ενασχόληση είναι το μπλόκινγκ. Γράφεις ό,τι μαλακία θέλεις, ξεσπάς και ηρεμείς αντί να κάνεις σκοποβολή στα παρμπρίζ παρκαρισμένων αυτοκινήτων και να απειλείς λέγοντας: «Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ΄αφήσουν κι αίμα». Ατακούλες της πλάκας που δε γράφονται ούτε σε μονόστηλο από τον πιο αποτυχημένο ρεπόρτερ, πόσο μάλλον σε κάτι που θέλει να περάσει ως θέση «επαναστατών».

Θα μπορούσα, αν είχα και άλλο χρόνο για να σπαταλήσω, να τους προτείνω και άλλες εναλλακτικές αντικαταθλιπτικές δράσεις όπως την εκτροφή ερεθισμένων γυμνοσάλιαγκων ή την παρέα στις μονάχους-μονάχους. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, το επαναστιτιλίκι όμως ας το αφήσουν για τίποτα άλλους πιο διαβασμένους. Μερικά τουφέκια, κάμποσες σφαίρες και μυαλό- κουκούτσι δε φτάνουν για «επανάσταση». Δε φτάνουν ούτε καν για τσαμπουκά αν πέσουν πάνω σε τίποτα μπράβους. Για το μόνο που φτάνουν είναι για να «ξεβρακώσουν» την ανύπαρκτη αντιτρομοκρατική.