29 Σεπ 2011

Ποιοί κλαίνε για τις αποδείξεις;

Τελευταία έχω... παραδώσει το blog στον Πρόεδρο (ερήμην του) που έχει ρέντα. Εγώ δε μπορώ να γράψω πάνω από μια παράγραφο που να συνδέεται με την επόμενη και την προηγούμενη. Μπλάστρης το μυαλό με αυτά που μας συμβαίνουν. Θα συνέλθω... Απολαύστε τον λοιπόν :

 
Του Κώστα Γερονικολού
Παρακολούθησα και χθες το "πλουραλιστικό" δελτίο ειδήσεων του σταθμού των εκδοτών και χάρη στην πλήρη αυτοσυγκράτηση μου,εξακολουθώ και σήμερα να διαθέτω δέκτη τηλεόρασης.
Οι άνθρωποι είναι άπαικτοι.Αναρωτιέσαι,κάποιες φορές αν έχουν κατέβει από τον Αρη....ή αν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.Κλάμα ο Παπούς,η γιαγιά(η Ολγα που Τρέμη) και ο πάντα βαθυστόχαστος θείος(Γιάννης Πρετεντέρης).Το δράμα που "ανέβασαν" χθες ήταν οι αποδείξεις για τα έξοδα διαβίωσης,που θα πρέπει να καταθέτουν,από του χρόνου,μαζί με τη δήλωση τους όλοι οι φορολογούμενοι
Διαρρήγνυε τα ιμάτια του ο δαιμόνιος ρεπόρτερ και υπερθεμάτιζαν με πόνο και οιμωγές οι άλλοι δύο.Πως θα συγκεντρώσει ο φτωχός συνταξιούχος των 12.000 Ευρώ το χρόνο αποδείξεις ύψους 6.000 Ευρώ.Και το βαθυστόχαστο συμπέρασμα τους ήταν ότι ασφαλώς και θα κληθεί από την εφορία να πληρώσει πρόστιμο.Νέα φορομπηχτική επιδρομή,λοιπόν,από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,την τρόικα,τους Γερμανούς και γενικά όλους τους εχθρούς του Εθνους (όχι του Μπόμπολα).
Βρε ανόητοι,ένα ζεύγος συνταξιούχων,που θα εισπράξει 12.000 Ευρώ το χρόνο,όχι 6,αλλά και τα 12 θα τα ξοδέψει για να ζήσει.΄Για υπολογίστε,ενοίκια,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κοινόχρηστα,φαγητό,συμμετοχές στις φαρμακευτικές δαπάνες,δεν απομένει στο δύστυχο συνταξιούχο,ούτε ένα καφεδάκι στο καφενείο.Ακόμα και ενοίκιο αν δεν πληρώνει,πάλι έρχεται ίσα βάρκα ίσα νερά.
Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους για την επερχόμενη νέα φορολογική επιδρομή,τα μέλη του θιάσου των 8 "ανέβασαν" και το μονόπρακτο δράμα "Ζεύγος μισθωτών,με δύο παιδιά και συνολικό ετήσιο εισόδημα 40.000 Ευρώ".Με τη νέα ρύθμιση το παραπάνω ζεύγος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πληρώσει στην εφορία 1.200 Ευρώ πρόστιμο αποφεύχθει ο δαιμόνιος,χωρίς κιόλας να δείχνει να πιστεύει κι ο ίδιος αυτά που έλεγε.Ηταν για τις ανάγκες του "εργου",για να τσιρίζουν σαν αρχαίος χορός Ερινυών η άνκοργούμαν και ο βαθυστόχαστος αναλυτής.Και το κλάμα έρρεε σαν τον Δνείπερο.
Βρε Γραμματείς και Φαρισαίοι,μια τετραμελής οικογένεια θέλει μόνο για ενοίκιο ή τόκους στεγαστικού δανείου τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο.Για διατροφή άλλα 8 χιλιάρικα,προσθέστε,κοινόχρηστα,ΔΕΗ,τηλέφωνα,εισιτήρια,βενζίνες,συνεργεία,φροντιστήρια,ρουχισμό και κάλυψη δεκάδων άλλων καθημερινών αναγκών.Που φτάνουμε?Οχι στις αποδείξεις των 20.000 Ευρώ,που θα προβλέπει ο νόμος,αλλά σ' ολόκληρο το ποσόν των 40.000 και δεν μένει ούτε δεκάρα στην άκρη.
Βέβαια,το "θίασο" των 8,δεν τον απασχολεί ουδόλως το πρόβλημα των συνταξιούχων ή των μεσαίων μισθωτών.Ο πόνος ο δικός τους και των αφεντικών τους,είναι το τι πρόκειται να συμβεί μ' αυτούς που έχουν ετήσια εισοδήματα της τάξης των 200,500 ή και παραπάνω χιλιάδων.Δεν είναι το πρόβλημα τους οι αποδείξεις,αλλά μια άλλη "πονηρή" διάταξη που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος και την οποία πιστεύουμε ότι θα την διατηρήσει,παρά τις πιέσεις που δέχεται σήμερα και οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες.Εννούμε,συγκεκριμένα,τη διάταξη που προβλλέπει ότι ο κάθε φορολογούμενος θα καλείται,κάθε χρόνο,να δηλώνει στη φορολογική του δήλωση,που βρίσκονται ή τοποθετήθηκαν τα ποσά,που περίσεψαν από τα έξοδα διαβίωσης του.
Επιτέλους, ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας  του μαύρου χρήματος.Αν ισχύσει θα κλάψουν πολλές μανούλες κι όχι από τα χαμηλόμισθα κοινωνικά στρώματα.