30 Ιουν 2011

Είναι δυνατόν να είναι ακόμα ο Παπουτσής υπουργός;

ορισμός καταστολής



Αληταράδες με στολή



κι ο παππούς κουκουλοφόρος ήταν;
"Η υπερβολική και αλόγιστη χρήση χημικών οδήγησε σε εξάντληση του στοκ χθες, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται επειγόντως χημικά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα..." Το Βήμα
Σκηνές πολέμου στο Μετρό Συντάγματος



Τί μαλάκας Θεέ μου...

28 Ιουν 2011

Ο Ήλιος και η Μυρσίνη



Με το συμπάθιο κυρά Μυρσίνη μου, αλλά άντε και γαμήσου παλιοπατσαβούρα που θα μας απαγορεύσεις να ακούμε ό,τι τραγούδια γουστάρουμε.
Μεγάλωσα με το "θα τον μεθύσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι", αλαλάζοντας σαν Αεκτζής στην σκεπαστή και παραφράζοντας το στοίχο του ποιητή "με τον Ανδρέα και με το ΠΑΣΟΚ, καλημέρα ήλιε καλημέρα..." και έρχεται καμιά 30ριά χρόνια μετά η κόρη του Λοϊζου με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και απαγορεύει (!) από εδώ και στο εξής να ακούγεται το τραγούδι - ύμνος για το ΠΑΣΟΚ, "Καλημέρα Ηλιε" σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του κόμματος.
Ότι ενστάσεις να έχω για την πολιτική του ΓΑΠ και της παρέας του, όσο μακριά κι αν είναι από το ΠΑΣΟΚ του τότε (αυτό έλειπε…), η ιστορία είναι ιστορία και καμιά κόρη κανενός δε μπορεί να τη σβήσει επειδή δε γουστάρει τον… Παμπούκη.
Αφού λοιπόν η κυρά Μυρσίνη γράφει ένα Τσίπρικο λίβελο κατά της κυβερνητικής πολιτικής με «επιχειρήματα τύπου «…τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη...» για να δικαιολογήσει την απαγόρευσή της, τελειώνει παραφράζοντας Ρίτσο: «…Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».
 Αυτό ακριβώς κυρα Μυρσίνη μου, «Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει». Αν κάποτε γράψετε εσείς κάτι, παίξτε το μόνο στις συνιστώσες που γουστάρετε. Αφήστε όμως τον  Ήλιο να τον μεθάει και να τον τρελαίνει όποιος θέλει και όπως θέλει, γιατί ευτυχώς δεν ανήκει σε εσάς αλλά στην ιστορία μας.

13 Ιουν 2011

Αγανακτισμένος…


Ήταν αγανακτισμένος με την κυβέρνηση. «Μας έχει γαμήσει ο Παπακωνσταντίνου» έλεγε στον φίλο του την ώρα που έμπαινα στο μαγαζί του. «Φόροι και καπάκι φόροι, και ξέσκισε και την αγορά. Μπαίνουν, βλέπουν, ρωτούν και φεύγουν» συνέχισε καπνίζοντας αρειμανίως και βεβαίως χωρίς να μου ρίξει ούτε μια ματιά παρότι αγκομαχούσα ακόμα όρθιος πάνω από την αρχοντική φραπεδιά του.

Για να μπώ στην μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που διαθέτει στα Βριλήσσια, έπρεπε να κάνω ανηφορικό σλάλομ ανάμεσα στα προς πώληση ΙΧ, ισορροπώντας το μπαστούνι ανάμεσα από προφυλακτήρες και καθρέπτες. Θα μου πείτε, αυτός φταίει που είσαι ανάπηρος; Όχι, αλλά και αρτιμελής χωρίς χορευτική δεινότητα δεν πέρναγε.

Όπως και να ΄χει, ο σούπερ επιχειρηματίας (νεαρότατος μάλιστα), συνέχισε να με γράφει μεγαλοπρεπώς και να βρίζει τους «πουλημένους που έχουν φάει τον αγλέορα» χωρίς μάλλον ο ίδιος να επιθυμεί να πουλήσει την πραμάτεια του.

Τόλμησα να διακόψω τον αντικυβερνητικό του οίστρο λέγοντας:

  • «γειά σας, είμαι ο Γιάννης που μιλήσαμε το πρωί στο τηλέφωνο για το τάδε αυτοκίνητο…»
  • «Α, ναι…» απάντησε ενοχλημένος. «Κατέβα (σε άψογο ενικό) στο δεύτερο υπόγειο και θα το δεις.»
  • «Μάλιστα, έχετε κάποιο ασανσέρ ή κατι ανάλογο;..»
  • «όχι ρε φίλε «(και φιλαράκια γίναμε…), με τα πόδια θα κατέβεις. Ά, και τράβα και το αυτοκίνητό σου από εκεί γιατί κλείνεις το πάρκινγκ και δεν είναι μόνο δικό μας.»
Έκπληκτος και απολύτως αιφνιδιασμένος με το θράσος, τον αγοραίο τσαμπουκά του και την απολύτως ανάγωγη συμπεριφορά, δεν διαμαρτύρομαι όπως θα έπρεπε αλλά ψελλίζω:

  • «Ξέρετε… επειδή έχω αντικειμενική δυσκολία να κατέβω με τα πόδια σε τόσο επικλινές πάτωμα, μήπως θα μπορούσα να πάω με το αυτοκίνητο;»
  • «Όχι, δεν φτάνει μέχρι εκεί»
  • «Να μου το ανεβάσει τότε κάποιος;»
  • «Τι λες ρε φίλε (πάλι), για να βγεί αυτό πρέπει να βγουν πρώτα 190 αυτοκίνητα»!
  • «Ναι, αλλά σας πήρα τηλέφωνο και μου είπατε να έρθω σήμερα να το δώ. Πώς θα δω, θα οδηγήσω και θα κρίνω ένα αυτοκίνητο για να το αγοράσω αν βρίσκεται κάπου χωμένο και στριμωγμένο ανάμεσα σε δεκάδες άλλα;»
  • «Δε μου είπατε ότι έχετε πρόβλημα»(ξαφνικά πληθυντικός)
  • «Τι δουλειά έχει η αναπηρία μου με το να αγοράσω γουρούνι στο σακί, καθώς δε μπορώ να δώ το προϊόν που πουλάτε»
  • «Ξέρεις, (ενικός πάλι), δεν κάνουμε test drive εδώ, γι αυτό δίνουμε και ένα χρόνο εγγύηση.»
  • «Συγχαρητήρια μέτρια, αλλά εγώ αυτοκίνητο από φωτογραφία δεν αγοράζω. Καλημέρα σας».
Έφυγα βράζοντας από τα νεύρα γιατί δεν τον έβρισα και δεν του άνοιξα το κεφάλι όπως πολύ θα ήθελα, απόλυτα αγανακτισμένος με αυτό το όρθιο ζώο που του έφταιγε ο Παπακωνσταντίνου, το μνημόνιο και ο «Τσολάκογλου πρωθυπουργός» για το ότι δε μπορούσε πια να σταυρώσει πελάτη. Προφανώς, την περίοδο των παχιών αγελάδων ο ηλίθιος αυτός πουλούσε τις «μπέμπες», τις CLK και τα καγιέν, σχεδόν από το τηλέφωνο στους φοροδιαφεύγοντες μπουζουκόβιους χοντρέμπορους λαχανικών, μεγαλοχασάπηδες, υδραυλικούς, γιάτρουλες και λοιπούς κατατρεγμένους. Τώρα «αγανακτεί» στο Σύνταγμα γιατί η δουλειά του πάει κατά διαόλου, αλλά ούτε που του πέρασε από το μυαλό(;) οτι πρέπει να αλλάξει τακτική, οτι πρέπει να δουλέψει κι αυτός έστω κατά το ελάχιστον και να μάθει να σέβεται τους πελάτες του… Του φταίει το κράτος, οι φόροι, ίσως και οι "πουλημένοι οι δημοσιογράφοι" και σίγουρα "το μπουρδέλο η Βουλή" και είναι σίγουρος οτι ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι ίδια γι αυτόν.
Το ελπίζω, πούστη!

 
 

8 Ιουν 2011

Οι Αληταράδες με το Φίμωτρο

Αληταράδες που το παίζουν "πολιτικοί συντάκτες", αρουραίοι στον υπόνομο της ενημέρωσης και υπηρέτες καθενός που θα τους πετάξει στο πάτωμα ένα 50ερω να το μαζέψουν με τη γλώσσα. Αυτοί είναι οι διαχειριστές στα Φίμωτρα της μπλογκόσφαιρας. Τιποτένια σκουλήκια που τους έχει ξεράσει το ίδιο το άρρωστο σύστημα των media και φυτοζωούν στο βούρκο "αποκαλυπτικών" δελτίων. Να τους χαίρονται στη Νέα Πολιτική Άνοιξη που τους πήραν στη δούλεψή τους.
Τα ανθρωποειδή - πληρωμένοι "δολοφόνοι" του internet έχουν αποδείξει χρόνια τώρα οτι δεν έχουν αρχίδια, αλλά να γράφουν για τον Μπουτάρη, ο οποίος έχει παραδεχθεί δημοσίως οτι ήταν αλκοολικός και χρόνια τώρα δε αγγίζει το αλκοόλ, οτι ήταν... σκνίπα, πάει πολύ και γι αυτούς.

6 Ιουν 2011

Η τελευταία προσπάθεια


Μέγα πλήθος και μέγα πάθος χθες στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση από αυτές που θα ζήλευε και ο Ανδρέας και ένα πλήθος που ο λαοπλάνος χαρισματικός ηγέτης θα το έκανε να αλαλάζει κατά της τρόικας, αλλά να ψηφίζει το μνημόνιο και με τα δυό του χέρια, σε χρόνο dt.

Δε θέλω να πώ ότι οι άνθρωποι που γέμισαν το Σύνταγμα είναι ηλίθιοι. Καθόλου. Θέλω να πώ ότι ψάχνουν απεγνωσμένα για κάποιον που θα τους δώσει μια διέξοδο, θα τους δείξει μια ρωγμή στο τοίχος που υψώνεται μπροστά στα όνειρά τους, θα τους μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα που χρειάζεται ο καθένας και ονομάζει ελπίδα για καλύτερη ζωή.

Δεν είναι τυχαίο που οι νέοι «ήρωες» στη γενιά του youtube είναι αυτοί που λένε τις παπαριές περί «επαχθούς χρέους» και δείχνουν το μέλλον προς τη μεριά του Ισημερινού, της Βολιβίας και διαφόρων άλλων εξωτικών (πλην όμως πετρελαιοπαραγωγών κρατών με διαρκείς ιδιόμορφες δικτατορίες). Είναι οι μόνοι που δίνουν μια διέξοδο, έστω και ανεφάρμοστη, πλαστή, ψεύτικη ουσιαστικά, με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε μια πραγματική συζήτηση. Είναι όμως οι μόνοι που δείχνουν κάτι διαφορετικό.

«Αν δεν έχεις νέα ευχάριστα να πεις, καλύτερα να μην μας πεις κανένα» λέει ο διαχρονικός στοίχος του ποιητή. Τα «ευχάριστα» νέα δεν είναι απαραίτητα τα ψέματα, τα λόγια που «ακούγονται ευχάριστα στ' αυτιά μας» ή οι προτάσεις από κάποιον που «έχει γλώσσα μόνο για να γλύφει». Πρέπει ο πρωθυπουργός, αν μπορεί πια, να βγεί και να μιλήσει με γλώσσα απλή, κατανοητή, όχι πολιτικά ορθή και στρογγυλεμένη για το χρέος, το μνημόνιο, τους Ευρωπαίους, το κόμμα του, τις αλλαγές που δεν μπόρεσε να κάνει και γιατί, το «Γιώργο άλλαξέ τα όλα» που αγνόησε ή φοβήθηκε, το σχέδιο των τραπεζιτών, τις πιέσεις από έξω και από μέσα, τα media και το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το ευρώ και τη δραχμή, την ουσιαστική χρεοκοπία και την τυπική, το σχέδιο –αν υπάρχει- για τη σωτηρία και προπαντός την «επόμενη μέρα». Χωρίς ανούσιες στρογγυλεύσεις, κομματικές κορώνες, και φόβο για «πολιτικό κόστος». Έτσι κι αλλιώς είναι πιά τελειωμένος και αυτός και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό. Η υστεροφημία του έχει πια μόνον ένα τρόπο να σωθεί: Να πεί όλη την αλήθεια και να προσπαθήσει για ύστατη φορά να πάρει μαζί του όχι τον στενό πυρήνα με τα πράσινα κομματόσκυλα, αλλά τον κόσμο που δεν βλέπει πουθενά ελπίδα.

Μόνο αλλαγή οικονομικής πολιτικής τώρα δε φτάνει και δε θα γίνει πιστευτή. Πρέπει να βρει τα κότσια να κάνει αυτό που εκλέχθηκε και έπρεπε να κάνει από την άρχή. Να στρίψει το καράβι 180 μοίρες, να τα βάλει με τη συντήρηση γενικά, να πεί αλήθειες, να γεμίσει φυλακές και με συντρόφους του, να δημεύσει περιουσίες φοροφυγάδων, να ανεξαρτητοποιήσει τη δικαιοσύνη και μετά να στραφεί στον πολίτη και να πεί «η σειρά σου τώρα για να αλλάξεις».

Όταν ο κόσμος βράζει δε μπορεί να οδηγείται από άνευρους διαχειριστές κονδυλίων, λογιστάκους δίχως πολιτικό όραμα τύπου Σημίτη, ή τεχνοκράτες – ρομποτάκια που τους σηκώνεται με power point παρουσιάσεις και εκστασιάζονται με καλογραμμένα φύλλα excel. Αυτοί είναι καλοί για να μανατζάρουν τους αριθμούς. Για τους ανθρώπους, τις χώρες, τον κόσμο και το μέλλον χρειάζονται Πολιτικοί και οι λύσεις που θα βρεθούν μπορεί να είναι μόνον Πολιτικές.

Μπορεί ο Γιώργος; Οι 20 μήνες που πέρασαν έδειξαν πως όχι, δε μπορεί. Γι αυτό ο κόσμος είναι στα κάγκελα. Ίσως έχει άλλη μια ευκαιρία, ίσως όχι. Η μπάλα είναι στην κατοχή του για την τελευταία προσπάθεια, όμως στόχος πιά είναι μόνο το τρίποντο και να κερδίσει και φάουλ για βολές. Ακατόρθωτο; Μα εκεί ξεχωρίζουν οι ηγέτες. Οι άλλοι απλά ξεχνιούνται σα να μην υπήρξαν ποτέ στην ιστορία…

4 Ιουν 2011

Το ψήφισμα


Μα είναι δυνατόν; Όχι, να μου πείτε: είναι δυνατόν να είναι τόση η ηλιθιότητά τους; Στ αλήθεια τα πιστεύουν αυτά που λένε και γράφουν στην πλατεία (μία είναι σήμερα η πλατεία) ή λένε παπαριλίκια για να μαζεύουν γκομενάκια; Τι διάολο καπνίζουν και δε μας δίνουν κι εμάς;

Αντιγράφω από το νεότερο «ψηφισμα»:

  • «το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε»!
      Έλα ρε γίγαντα! Πολύ σωστός. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γλυτώσουμε πάνω από 300 δις ευρουλίνια. Πώς και δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα; Είστε πολύ μπροστά. Ίσα με την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα… Κάπως έτσι «αυτάρκεις» δε θα γίνουμε όταν κανείς δε θα συνδιαλέγεται μαζί μας;

     
  • «γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα ././. μπουρουμπούρου, μπουρουμπούρου… πρέπει να ανατραπεί»

    Τα ρέστα μου! Να ανατραπεί. Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή, να κάνουμε τις κάλπες φωλίτσες για ορτυκομάνες και να ποντίσουμε και μερικές να φτιάξουν μεζονέτες οι ροφοί. Και μετά γλυκέ μου μαλάκα; Τι προτείνει η πλατειά ολομέλεια; Λαοκρατία; Δικτατορία; Βασιλιά; Οχλοκρατία; Αριστοκρατία; Αναρχία; Πόλεις-κράτη; Ο καθένας για την πάρτη του και όποιος επιζήσει; Τι στο διάολο θέλετε μόλις ρίξουμε τη «Βαστίλη» εξαίρετοι επαναστάτες μου; Το παραμυθάκι «δεν είναι δική μας δουλειά το μετά» μέχρι κι εσείς μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν πιάνει διότι τότε δεν είναι δική μας δουλειά ούτε το πρίν.

     
  • Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο  όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται.
    Μνημείο μαλακίας! Πόσα red bull πρέπει να έχεις πιεί για να συντάξεις τέτοια παπαριά και να την παρουσιάσεις ως συλλογική θέση; Θα μείνετε στην πλατεία απολιτίκ βασιλείς του δήθεν μέχρι την παγκόσμια επανάσταση; Θα καταλάβαινα το «μέχρι να φύγει το ΔΝΤ κτλ» αν και πάλι μαλακία προφανώς θα ήταν. Αλλά «μέχρι να φύγουν οι κυβερνήσεις» ποιες κυβερνήσεις ρε μαλακομπούκωμα; Όλες; Και ποιος θα αντιπροσωπεύει το μπουρδέλο; Εσύ από τη σκηνή της πλατείας και οι λοβοτομημένοι νεόκοποι σύντροφοί σου που αλαλάζουν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη; Πώς θα δουλεύει έστω και με τον λάθος τρόπο που δουλεύει αυτό το κράτος, κρετίνε; Με λαϊκές συνελεύσεις και μηνιαίους εράνους θα λειτουργούν σχολεία και νοσοκομεία; Ο βλάκας που κουβαλάει κρεμάλες στο Σύνταγμα θα διοικεί Στρατό και Αστυνομία ή θα τα καταργήσουμε διότι μαζί με τις κυβερνήσεις θα τελειώσουν το έγκλημα και οι πόλεμοι;

    Να φύγουν και οι τράπεζες… μάλιστα. Γιατί το σταματήσατε εκεί και δε διώχνετε και τους Εβραίους όπως κάποιοι που μάλλον έχετε ξεχάσει και με επικίνδυνα παραπλήσια συνθήματα λίγα χρόνια πριν. Να φύγουν επίσης και οι εναπομείναντες επιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, βιομήχανοι, βιοτέχνες κτλ διότι εκμεταλλεύονται την υπεραξία του εργαζόμενου για να κερδίσουν. Μήπως σε μπέρδεψα με τα παλαιομαρξιστικά, μαλακοπίτουρα; Συγνώμη.

  • «…να πραγματοποιηθούν πορείες, …, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου»!
    Να τα μας πάλι… Αποκλεισμός του κοινοβουλίου η καταληκτική πράξη των ηλιθίων. Του κοινοβουλίου που και από 300 ζώα να αποτελείται, είναι 300 ζώα, πουλημένα τομάρια ή ότι άλλο θέλετε που δεν πήγαν εκεί με το «έτσι γουστάρω» όπως οι επαναστάτες του κώλου που συγγράφουν τα ψηφίσματα, αλλά επειδή καλώς ή κακώς τους ψήφισαν περί τα 7.000.000 (επτά εκατομμύρια αν δεν το πιάνεις με αριθμούς) πολίτες. Ντά, μαλακοκάβλη; Μη γίνεσαι πιόνι των ακροδεξιών και των γιαλατζί αριστερών Τσίπρικων φασισταριών, λοιπόν, και βάλε το ακατοίκητο να δουλέψει λιγάκι παραπάνω από το να καταπίνεις αμάσητη την κάθε εύκολη μαλακία που σου λένε. Θα μπορούσα βεβαίως να συνεχίσω με διάφορα περί ναού της Δημοκρατίας κτλ αλλά όσο δίκιο και να είχα θα έμοιαζα στην Τρέμη!

  • «Αποφασίστηκε επίσης γενικό καταναλωτικό μποϋκοτάζ για τις 14 και 15 του μήνα, δηλαδή να μην αγοράζεται αυτές τις μέρες κανένα προϊόν από σουπερ μαρκετ ή καταστήματα»
    Όποιος καταφέρει να μου εξηγήσει με απλά ελληνικά και μισό επιχείρημα αυτή τη μαλακία, του υπόσχομαι ότι θα γραφτώ σε όποια συνιστώσα του Σύριζα μου υποδείξει. Μπορώ να καταθέσω διατριβή για το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο συντάκτης της πρότασης, έχω όμως γνωστικό κενό για τους κατεστραμμένους βιολογικούς νευρώνες και τις νευρολογικές συνάψεις και που αδυνατούν να φέρουν σε πέρας οι «σύντροφοι» που το υπερψήφισαν…

  • «Στο τραπέζι έπεσε επίσης η ιδέα για την απόσυρση ολων των καταθεσεων απο τις τράπεζες, πρόταση που θα συζητηθεί την Δευτέρα, παρουσία οικονομολόγων.»
    Πραγματικά με ξεπερνά η πρόταση και μόνο ένας δημοσιογράφος στο μέγεθος του Χατζηστεφάνου θα μπορούσε να μου το αναλύσει, την ώρα που θα μας καπνίζει κατιτίς ενδιαφέρον από τις φυτείες του Ισημερινού και ενώ θα μας κυνηγούν πράκτορες της Μοσάντ να μας ανασκολοπίσουν, μια νύχτα με blue moon μετά από ομιλία του Λαπαβίτσα για το χρέος…

3 Ιουν 2011

Κόβουν απ τούς ανάπηρους, όχι απ τα λαμόγια

Θα παρακαλούσα τους φίλους συναδέλφους αν μπορούν να αξιοποιήσουν το παρακάτω κείμενο στα Μέσα τους:

Φίλοι και φίλες, μόλις δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια η εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. που σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα ποσά που χρηματοδοτεί το Ι.Κ.Α. τους ασφαλισμένους με αναπηρίες κατά 50%!

Προφανώς, τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. θα ενημερωθούν από Δευτέρα για την νέα εγκύκλιο αφού σήμερα είναι Παρασκευή και ως γνωστόν την Παρασκευή οι δημόσιοι οργανισμοί δεν λειτουργούν. Τη Δευτέρα, μετά τον πρωινό καφέ των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α., θα ξεκινήσουν πλέον οι περικοπές.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=39156

Το http://www.disabled.gr/ και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ανησυχούν επειδή το Ι.Κ.Α. μολονότι μείωσε κατά 50% τη χρηματοδότηση των βοηθημάτων για την αποκατάσταση, την υγεία και την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο προς τους γιατρούς που εργάζονται στο Ι.Κ.Α. για να μειώσουν και αυτή με τη σειρά τους την μίζα που εκβιαστικά υποχρέωνουν τόσο τους ασφαλισμένους με αναπηρίες, όσο και τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται τέτοια προϊόντα.

Η αλήθεια είναι μια:

Εν τω μέσω της οικονομικής κρίσης η μίζα καλά κρατεί!

Αυτό το παραπάνω το ξέρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι με αναπηρίες και όλα τα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την υγεία, για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες.

Ειλικρινά, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ούτε με το «μνημόνιο» ούτε με τις περικοπές. Αλλά έχω πρόβλημα επειδή αυτές οι περικοπές είναι:

α) Θανατηφόρες αφού περικόπτονται βοηθήματα που δεν είναι απλώς βοηθήματα αλλά είναι εργαλεία επιβίωσης.

β) Δεν περικόπτουν τις μίζες των υπαλλήλων γιατρών του Ι.Κ.Α. που εκμεταλλεύονται τη θέση τους και γίνονται συνεταίροι στο πορτοφόλι των ασφαλισμένων με αναπηρίες, των καταστημάτων αναπηρικών και βέβαια του Ι.Κ.Α. (και των φορολογουμένων που το χρηματοδοτούν).

Το Ι.Κ.Α. έχει χιλιάδες υποκαταστήματα σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα που είναι άχρηστα. Θα μπορούσε πρώτα να περικόψει τα υποκαταστήματα.

Επιπλέον το Ι.Κ.Α. απασχολεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που μερικοί τυχεροί βρίσκονται σε θέσεις που μπορούν να απολαμβάνουν της μίζας εκβιάζοντας ασφαλισμένους και προμηθευτές.

Ας ευχηθούμε και μη χειρότερα! Αν και εδώ που φτάσαμε ως κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες δεν υπάρχουν χειρότερα!

Νίκος http://www.disabled.gr/

Τα αιτήματα της Puerta de Sol

Το κείμενο με τα αιτήματα των «αγανακτισμένων» της Puerta de Sol όπως κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στο διαδίκτυο. Διαβάστε τα αιτήματά τους και κάντε και μια σύγκριση με το ψήφισμα των δικών μας "αγανακτισμένων" στο http://real-democracy.gr/

1. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
- Αυστηρός έλεγχος της φυσικής παρουσίας των αιρετών στην τήρηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένες κυρώσεις για παραμέληση καθηκόντων.
- Περιορισμός των προνομίων στην καταβολή φόρων, ετών καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και στο ύψος των συντάξεων. Εξίσωση του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό στην Ισπανία συν τα απαραίτητα επιδόματα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
- Άρση της βουλευτικής ασυλίας. Μη παραγραφή των αδικημάτων διαφθοράς.
-Υποχρεωτική δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημοσίων λειτουργών.
-Μείωση των θέσεων που υπόκεινται σε καθεστώς διορισμού χωρίς περιορισμούς.
2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
-Κατανομή της εργασίας με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τις μειώσεις των ωρών εργασίας και την εναρμόνιση εργασιακής και οικογενειακής ζωής μέχρι να εξαλειφθεί η δομική (συστημική) ανεργία, δηλαδή μέχρι ο δείκτης ανεργίας να μειωθεί κάτω του 5%.
-Συνταξιοδότηση στα 65 και καμία αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την εξάλειψη της ανεργίας των νέων.
-Πριμοδότηση των επιχειρήσεων στις οποίες οι συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης δεν υπερβαίνουν το 10%.
-Ασφάλεια στην εργασία: απαγόρευση των μαζικών απολύσεων ή των απολύσεων για λόγους βιωσιμότητας των μεγάλων εταιρειών ενώ παρουσιάζουν κερδοφορία, έλεγχος των μεγάλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν καλύπτουν με προσωρινά απασχολούμενους θέσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό.
-Επαναθέσπιση του επιδόματος των 426 ευρώ για όλους τους μακροχρόνια ανέργους.
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
-Απαλλοτρίωση από την Πολιτεία των νεόδμητων απούλητων κατοικιών για την εισαγωγή τους στην αγορά σε καθεστώς προστατευμένου ενοικίου.
-Παροχή βοήθειας ενοικίου για τους νέους και για όλους όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.
-Να επιτραπεί η επιστροφή των κατοικιών (datio pro soluto) για ακύρωση των υποθηκών.
4.ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
-Περικοπή των άσκοπων δαπανών στις Δημόσιες Υπηρεσίες και θέσπιση ανεξάρτητου ελέγχου προϋπολογισμού και εξόδων.
-Πρόσληψη προσωπικού κλάδου υγείας μέχρι εξάλειψης των λιστών αναμονής.
-Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για να εγγυηθούν την αναλογία των μαθητών ανά αίθουσα, των ομάδων διπλής βάρδιας και των ομάδων ενισχυτικής διδασκαλίας.
-Μείωση των διδάκτρων σε όλη την πανεπιστημιακή εκπαίδευση εξισώνοντας το ύψος των διδάκτρων μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων.
-Κρατική χρηματοδότηση της έρευνας για να διασφαλιστεί ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της.
-Φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς, με σεβασμό προς το περιβάλλον: επαναφορά των τρένων που αντικαταστάθηκαν από την υπερταχεία (AVE) με τις αρχικές τιμές εισιτηρίων, μείωση τιμών στις κάρτες πολλαπλών διαδρομών, απαγόρευση των ιδιωτικών τροχοφόρων στα κέντρα των πόλεων και κατασκευή ποδηλατοδρόμων.
-Κοινωνικές παροχές τοπικής εμβέλειας: αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (Ley de Dependencia), δίκτυο δημοτικής κοινωνικής φροντίδας, δημοτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης και κηδεμονίας.
5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
-Απαγόρευση οποιασδήποτε διάσωσης ή κεφαλαιακής στήριξης στα τραπεζικά ιδρύματα: εκείνα τα ιδρύματα με δυσκολίες οφείλουν να πτωχεύσουν ή να κρατικοποιηθούν για να αποτελέσουν μια δημόσια τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο.
-Αύξηση των φόρων ανά τράπεζα με τρόπο ευθέως ανάλογο προς το κοινωνικό κόστος της κρίσης που προέκυψε από κακή διαχείριση.
-Επιστροφή όλων των κεφαλαίων που παρασχέθηκαν στις τράπεζες στο δημόσιο ταμείο.
-Απαγόρευση των επενδύσεων των ισπανικών τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους.
6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
-Αύξηση των συντελεστών φορολογίας στις μεγάλες περιουσίες και τα τραπεζικά ιδρύματα.
-Κατάργηση των αμοιβαίων κεφαλαίων (SICAV).
-Επαναφορά του φόρου περιουσιακών στοιχείων.
-Πραγματικός και αποτελεσματικός έλεγχος της φορολογικής απάτης και της εξαγωγής κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους.
-Προώθηση σε διεθνές επίπεδο του φόρου διεθνών συναλλαγών (φόρος Tobin).
7. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
-Όχι στον έλεγχο του διαδικτύου. Κατάργηση του νόμου Sinde.
-Προστασία της ελευθερίας της πληροφόρησης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα που σχετίζονται με θέματα μεγάλης εμβέλειας και αφορούν στην αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα για την εφαρμογή μέτρων που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου, για να διασφαλιστεί ένα σύστημα αμιγώς αντιπροσωπευτικό και αναλογικό το οποίο δεν θα κάνει διάκριση ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπου η λευκή και η άκυρη ψήφος θα αντιπροσωπεύονται στο αποτέλεσμα.
-Ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας: μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του, όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την Εκτελεστική Εξουσία.
-Θέσπιση αποτελεσματικών μηχανισμών που διασφαλίζουν την εσωτερική δημοκρατία στα πολιτικά κόμματα.
8.ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
--------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ.
Η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία δεν έχουν Γερουσία, η Γερμανία έχει μόνο 100 γερουσιαστές, οι ΗΠΑ μόνο έναν γερουσιαστή ανά πολιτεία. Οι μεγάλοι θεωρητικοί του Διεθνούς και του Συνταγματικού Δικαίου θεωρούν πως η Γερουσία είναι ένα σώμα άχρηστο, μη απαραίτητο, που βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Επομένως γιατί εμείς να εξακολουθούμε να έχουμε 260 γερουσιαστές;
Μ' αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούμε 3.500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
· Να καταργηθεί η ισόβια σύνταξη σε όλους τους γερουσιαστές, βουλευτές και τους υπόλοιπους εθνοπατέρες.· Να καταργηθούν όλες οι διπλωματικές αποστολές, εκτός από έναν πρέσβη και έναν πρόξενο δε κάθε χώρα. Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε σ' αυτά περισσότερο απ' ό,τι η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Έτσι, και με μείωση 30% από τις προτάσεις 4, 6 και 7 στο γενικό κρατικό προϋπολογισμό (εισφορές σε συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, ιδρύματα που δεν υπόκεινται σε καθεστώς διαφάνειας κτλ), θα αποταμιευθούν περισσότερα από 45.000 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα είναι απαραίτητο να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε να κοπούν 6.000 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Με τα μισά χρήματα που το κράτος θα αποταμίευε μ' αυτά τα μέσα, θα τέλειωνε η κρίση στην Ισπανία!
Για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο, για μια δημοκρατία πραγματικά συμμετοχική, όπου η δική μας γνώμη, η γνώμη των πολιτών, θα είναι αυτή που κυβερνάει, όχι ένα ψηφοδέλτιο κάθε 4 χρόνια, με το οποίο κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό κι εξηγήσεις!
Για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο και για μια δημοκρατία πραγματικά συμμετοχική, ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε σε λήθαργο!