13 Νοε 2008

Ο Μπούς παραπέμπεται για προδoσία!


Φοβεροί τύποι Αμερικάνοι της οργάνωσης "yes man". Διαβάστε τι έκαναν τα παλικάρια και ψάρωσαν όλη τη Νέα Υόρκη!..
Από "Τα Νέα" online:

Αποκάλυψη από τους «New York Times»

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, κατηγορούμενος για προδοσία, όπως αποκαλύπτει στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα New York Times. Ωστόσο, η είδηση-βόμβα, εκτός από τους αναγνώστες, αναστάτωσε τα δημοσιογραφικά γραφεία της εφημερίδας. Και τούτο επειδή η έκδοση κυκλοφόρησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και μάλιστα σε 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα ενώ οι υπεύθυνοι αλλά και οι συντάκτες της εφημερίδας γνώριζαν πολύ καλά ότι η αρθρογραφία που περιελάμβανε δεν είχε απασχολήσει ποτέ τα δημοσιογραφικά τους γραφεία!

Η αλήθεια είναι ότι και οι νεοϋορκέζοι διαπίστωσαν, μετά την αρχική τους έκπληξη, ότι οι τίτλοι της εφημερίδας ήταν πολύ κραυγαλέοι για να είναι αληθινοί. Πράγματι, αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για πλαστή έκδοση η οποία είχε ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την πραγματική και περιείχε τις καθιερωμένες θεματικές ενότητες των New York Times: διεθνή, οικονομικές ειδήσεις, άρθρα, εσωτερικές ειδήσεις, ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη και διορθώσεις. Το πλαστό έντυπο είχε 14 σελίδες, έφερε ημερομηνία 4 Ιουλίου 2009 (ημερομηνία-επέτειος της Ημέρας της Ανεξαρτησίας) και μοιράστηκε δωρεάν στους κεντρικούς σταθμούς του μετρό. Στην «έκτακτη έκδοση» υπήρχαν αρκετές διαφημίσεις και μια ανακοίνωση για ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη.

Η φάρσα αποκαλύφθηκε από την οργάνωση «Yes Men» η οποία σχεδίασε το εγχείρημα, τύπωσε και διένειμε την εφημερίδα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια περίπλοκη επιχείρηση, που διήρκησε έξι μήνες, 1.2 εκατομμύρια φύλλα τυπώθηκαν σε έξι διαφορετικά τυπογραφεία και διανεμήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, όπου χιλιάδες εθελοντές προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν».

Μία από τις συντάκτριες της εφημερίδας σημείωσε σε δελτίο Τύπου την ανάγκη να διασφαλιστεί πως «ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι δημοκρατικοί θα κάνουν αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε» καταλήγοντας: «μετά από οκτώ ή ίσως 28 κολασμένα χρόνια έχουμε ανάγκη να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Παράδεισο».
Reblog this post [with Zemanta]