12 Μαρ 2010

Γάμοι στις χωματερές

του Κώστα Μίντζηρα από το protagon.gr

Έλαβα χθες (μαζί με άλλους) ένα mail, που έκανε spam από μακριά κι είχε τίτλο «mass marriage in Gaza». Θα 'πρεπε να κάνω αρκετές φορές page down για να παρακάμψω την ατέλειωτη σειρά των σχολίων αποστολέων - αποδεκτών του και να φθάσω στο τέλος, όπου φαντάζομαι θα βρισκόταν η ανταμοιβή μου ως υπομονετικού αναγνώστη. Δεν το 'κανα κι έμεινα σε όσα βρίσκονταν στην αρχή και μπορούσα εύκολα να διαβάσω.


Κάποιος με το ψευδώνυμο «jus» έλεγε ανορθόγραφα, πως μολονότι δυσκολευόταν να πιστέψει την είδηση αποφάσισε να μη διακόψει την ηλεκτρονική αλυσίδα αλλά να της επιτρέψει να συνεχίσει την ψηφιακή πορεία της, ελπίζοντας πως κάποιος (που θα 'χει περισσότερο χρόνο κι υπομονή!) να ψάξει, να βρει την αλήθεια και (παρακαλεί) να τον ενημερώσει.


Ένας άλλος (ο «dorikos») έγραφε με πολλά αποσιωπητικά και θαυμαστικά: ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... Μελλοντικοί... Συμπατριώτες μας !!!!!... καμαρώστε τους, αν... Προλάβετε!!!!, πριν λιποθυμήσετε από αηδία και τρόμο !!!!!!!...

Η είδηση που σκορπίζει αηδία και τρόμο είναι, βέβαια, ψεύτικη ενώ τα μικρά κορίτσια που οι εικονιζόμενοι γαμπροί φέρονται να παντρεύονται δεν είναι παρά τα παρανυφάκια της πολυπληθούς τελετής γάμου 450 ζευγαριών στη Γάζα.

Δεν είναι πια καιρός για τη δημιουργία χωματερής ψηφιακών σκουπιδιών; Αλλιώς θα βρωμίζουν τους υπολογιστές μας.