13 Μαΐ 2010

Στην κοσμάρα τους

Ένα βήμα μπρος και δυο πίσω κάνει η ΕΣΗΕΑ βυθιζόμενη στην απαξίωση και την ανυπαρξία.

Μετά από την κατακραυγή της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και αναγκάστηκε υπό την πίεση των γεγονότων και την αποφασιστικότητα των εργοδοτών, να αναστείλει την απεργία, σήμερα με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά αποφάσισε και πάλι απεργία ταυτόχρονα με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με μια θεωρητική υπόσχεση για απεργιακό δελτίο.

Γνωρίζοντας την ασυννενοησία που επικρατεί στους κόλπους του σωματείου, αλλά και της δυσκολίας ενός τέτοιου εγχειρήματος που δεν έχει γίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί για άλλη μια φορά στην άγνοια σχετικά με το μέγεθος, την εξέλιξη και τα αιτήματα της απεργίας.

Υπάρχει μια ελπίδα να “σώσει” η ΠΟΕΣΥ την τιμή των δημοσιογράφων, αλλά βάσει των συσχετισμών δεν φαίνεται πολύ πιθανό…

Όσο για τις εκλογές, ο κυρ Πάνος αρνείται πεισματικά να σηκωθεί από την καρέκλα του προέδρου, οπότε η μόνη μας ελπίδα να δούμε προεδρείο της προκοπής που θα ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου και τα χειρότερα που έρχονται -βλ. και STAR- είναι να βάλουμε ηλικιακό πλαφόν ή ποσόστωση στους συνταξιούχους ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε τον κ. Σόμπολο επίτιμο πρόεδρο!