9 Απρ 2010

Το «βαθύ λαρύγγι» και το sex με τα spread


Αφήνιασαν οι κερδοσκόποι, έσπασαν κάθε ρεκόρ τα spreads, γκρεμίστηκαν οι μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο και οι πολιτικοί μας – και τα διάφορα παπαγαλάκια τους - βρήκαν αμέσως την αιτία: Κάποιος μίλησε! Κάποιος σύγχρονος Εφιάλτης έδειξε στις αιμοσταγής «αγορές» τον δρόμο για να υπερφαλαγγίσουν την Ελληνική άμυνα. Κάποιος άνοιξε την κερκόπορτα. Κάποιος έκανε το «βαθύ λαρύγγι» και δεν ήταν η Τζούλια…

Και τι έκανε αυτός ο ποταπός πολιτευτής και μας κατέστρεψε ξυπνώντας το κοιμισμένο εως τότε θηρίο της κερδοσκοπίας; Ποιο ήταν το καλοφυλαγμένο μυστικό που διέρρευσε; Ποια ήταν η μέγιστη προδοσία στην οποία προσπαθούν άπαντες να ρίξουν την ευθύνη για το πάρτι που κάνουν τα ξεσαλωμένα ανεξέλεγκτα γιαπάκια των dealing rooms; Ήταν, υποτίθεται, μια δήλωση κάποιου αξιωματούχου(;) ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης!

Αυτή τη δήλωση περίμεναν όλοι για να μας ρουφήξουν το μεδούλι. Αυτό ήταν το σύνθημα για να αρχίσει το μπαράζ των κερδοσκοπικών επιθέσεων. Αυτό και ένα δημοσίευμα των Financial Times. Λες και τα διεθνή δημοσιεύματα ήταν μέχρι χθες κολακευτικά για την Ελλάδα. Λες και τα κοράκια περιμένουν τα σχόλια κάποιου παραπληροφορημένου δημοσιογράφου για να παίξουν τα δισεκατομμύρια των πελατών τους. Λες και οι δηλώσεις των ανώνυμων «αξιωματούχων»(;) έχουν τη βαρύτητα των λόγων του Τρισέ και μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.

Όντως μιλάμε πολύ και μιλούν πολλοί. Πολλαπλό το κακό όταν έχεις να κάνεις με τεχνοκράτες που κατέχουν μόνο από νούμερα, έτσι αυτή η κακόηχη φλυαρία πρέπει να τελειώσει άμεσα. Δεν είναι όμως αυτή η αιτία των δεινών. Πιστέψτε με, όπως δε στήνονται τα «γκρι κοστούμια» το πρωί να δούνε τον καλεσμένο του Καμπουράκη, έτσι δεν περιμένουν την ανώνυμη δήλωση(;) κάποιου στο Μarket Νews για να «σορτάρουν» τα ομόλογα. Το παιχνίδι είναι τεράστιο και θα παίζεται χοντρά όσο εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να φλυαρούμε.

Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί στην κυβέρνηση και όλοι στην αντιπολίτευση που τίποτα δεν κάνουν για να περιορίσουν τα λόγια και να προχωρήσουν σε έργα. Επιτέλους τελειώσαμε με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ακόμα όμως δεν έχουμε δει ούτε ένα άρθρο από το νσ για την ανάπτυξη, ενώ θα ήταν κουτό από μέρους μου να αναζητήσω και τις προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υποτίθεται ότι είμαστε σε διαρκή και μακροχρόνιο πόλεμο για να μην πέσουμε στα νύχια του ΔΝΤ ή να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών και στις συνεχείς μάχες πέφτουν με αυτοθυσία ελάχιστοι μόνο από τους υπουργούς που υποτίθεται ότι διαλέχτηκαν ως οι πλέον ικανοί για το σκοπό αυτό. Αν βγάλουμε από το κάδρο Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Λοβέρδο, Πάγκαλο και Παμπούκη, θα ξεχάσουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι υπουργοί πού είναι να στηρίξουν την προσπάθεια της χώρας; Μήπως αν εξαιρέσουμε τους παντελώς άχρηστους –και δεν είναι μόνο ένας ή δύο – οι άλλοι νοιάζονται μόνο για τα ψηφαλάκια και το πολιτικό τους τομάρι;

Αντί να ψάχνουμε λοιπόν για το «βαθύ λαρύγγι» που… μιλάει στους κακούς κερδοσκόπους και άλλα τέτοια παραμύθια, καλύτερα θα ήταν να δούμε πως θα ξυπνήσουμε από το «βαθύ ύπνο» όσους έχουν αναλάβει να συμμαζέψουν το ΕΣΥ, τον ΟΣΕ, τον ΕΟΤ, το Στρατό, τα καύσιμα, τις συγκοινωνίες, την παιδεία και τόσα άλλα που πάνε με την κεκτημένη των προηγούμενων ετών λες και δε συμβαίνει τίποτα. Και αντί να ψάχνουμε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας, ας ρίξουμε μια ματιά στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όσο οι «αγορές» βλέπουν πως είμαστε αδιόρθωτοι και ο καθένας κοιτάει την πάρτυ του και όχι πώς θα σωθούμε συλλογικά, δεν χρειάζονται «βαθιά λαρύγγια» για να γίνει σκληρό το πορνό με τα spread. Διαλαλούμε μόνοι μας τα χάλια μας.

Γ.Γ.