16 Νοε 2009

Γενιές ολόκληρες θα πληρώνουν τον πόλεμο


Οι γιατροί στη πόλη Fallujah του Ιράκ, αναφέρουν όλο και πιο πολλά περιστατικά γενετικών ανωμαλιών, καθώς και πρώιμων καρκίνων στα μωρά που γενιούνται στη περιοχή. Δεν διαθέτουν κάποια σαφή στοιχεία, αλλά υποψιάζονται πως η αιτία είναι τα διάφορα τοξικά υλικά που έχουν διασκορπισθεί στην ατμόσφαιρα, σαν συνέπεια των πολύχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων με χρήση σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Ο ρυθμός των ανωμαλιών που παρατηρούνται στα νεογνά, όπως πολλαπλοί όγκοι, παθήσεις του νευρικού συστήματος, ακόμη και γέννηση μωρού με δυο κεφάλια, είναι περίπου 15 φορές μεγαλύτερος του κανονικού. Όπως λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης, Dr Ayman Qais: «Παρατηρούμε μια μεγάλη αύξηση σε ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πριν το 2003, έβλεπα ελάχιστα παραμορφωμένα νεογνά. Η συχνότητα όμως των παραμορφώσεων, έχει ανέβει δραματικά…». Και συνεχίζει λέγοντας πως «Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάζονται στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη, καθώς και στα κάτω άκρα».

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το νοσοκομείο συναντά κατά μέσο όρο δυο τέτοιες περιπτώσεις την ημέρα. Παλιότερα, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν δυο περίπου περιστατικά ανά δυο εβδομάδες.

Η πόλη της Fallujah, ήταν το επίκεντρο πολλών σκληρών μαχών σε όλη τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, και οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί επισήμως, πως το 2004, χρησιμοποίησαν εκεί, όπλα λευκού φώσφορου.

The Guardian.

Y.Γ. η φωτό δεν είναι αντιπροσωπευτική αλλά μου ήταν αδύνατον να αναρτήσω αυτές που βρήκα με ένα απλό ψάξιμο... Φρίκη

Reblog this post [with Zemanta]