23 Νοε 2009

Η… φοροεπιδρομή στα ακίνητα


«Φοροκεραμίδα στα μεσαία ακίνητα» τιτλοφορούν το ρεπορτάζ για την έκτακτη εισφορά τα φιλοκυβερνητικά Νέα. Αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς είναι η πρώτη ρήση που μου έρχεται στο μυαλό, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον πολιτικό. Είναι και πρόβλημα του Τύπου, ο οποίος είναι χειρότερος από την εκάστοτε κυβέρνηση στο να χαϊδεύει αυτιά.

Προκειμένου λοιπόν τα αγαπητά Νέα να μη δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους, κάνουν την τρίχα – τριχιά και φωνασκούν περί φορο –κεραμίδων όταν το θέμα είναι για γέλια.

Ο έχων δύο ολοκαίνουρια διαμερίσματα των 120 τμ πάνω στον Υμηττό, στο «πανόραμα» της Ηλιούπολης όπου η τιμή ζώνης είναι 1900 ευρώ, άρα έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 465.000 ευρώ και εμπορικής αξίας 750.000 ευρώ (περί τα 255 παλιά δραχμικά εκατομμυριάκια), θα πληρώσει έκτακτη εισφορά ολόκληρα 56 ευρώ!!!

Τέτοια συμφορά θα τον βρει τον ανθρωπάκο, όταν με την πιο απαισιόδοξη εκδοχή, αν στο ένα διαμέρισμα κατοικεί ο ίδιος και το άλλο το νοικιάζει, βγάζει το χρόνο 13.000 έως 15.000 ευρώ.

Συμπέρασμα: Αι στο διάλο πουσταράδες. (Με το συμπάθιο…)