2 Μαΐ 2009

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: "Τρελό πάρτι" για τα κέρδη των καπιταλιστών

Σε περασμένη ανάρτηση μας γράφαμε: "Οι 300 περίπου εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο είχαν πέρσι καθαρά κέρδη 10 δισεκατομμύρια ευρώ! Και τα περασμένα χρόνια είχαν πάει πολύ καλά. Το 2007 είχαν καθαρά κέρδη 11,3 δισ.

Συνολικά, μέσα σε μια και μόνο τετραετία, οι ντόπιοι πλουτοκράτες είχαν καθαρά κέρδη (πάντα σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία) 38,2 δισεκατομμύρια!

Και γα να καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι τετραπλάσιο του δημόσιου ελλείμματος.

Αυτό το «δημόσιο έλλειμμα» που για να το περιορίσει η κυβέρνηση "παγώνει" μισθούς και συντάξεις για μια 3ετία υπακούοντας στις εντολές του Αλμούνια!

Μια χούφτα δηλαδή βιομήχανοι και τραπεζίτες έβαλαν στα θησαυροφυλάκια τους την τετραετία που μας πέρασε τετραπλάσιο ποσό απ’ όσο θα κληθούν να πληρώσουν δέκα εκατομμύρια Ελληνες με την περιοριστική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε μισθούς και συντάξεις".

Σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή» πανηγυρίζει γράφοντας για "«τρελό πάρτι» που έχει στηθεί εδώ και δυο μήνες, στο Χρηματιστήριο Αθηνών", αναφέροντας ότι σ’ αυτό το διάστημα τα κέρδη των εισηγμένων εταιριών –καμιά 300αρια είναι- έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 21,3 δις ευρώ!!!!

Μετά απ’ αυτό είναι μα μην δείχνει κατανόηση η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δεινοπαθούντων καπιταλιστών για ελαστικές μορφές εργασίας, κατεδάφιση κάθε ασφαλιστικού και εργατικού δικαιώματος;