15 Μαΐ 2009

Αήττητοι!


Μας δουλεύουν! Καθαρή περίπτωση. Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας και για μια ακόμα φορά το καταπίνουμε αμάσητο. Γέμισαν τα περίπτερα με πολεμικά πρωτοσέλιδα για το φοροκυνηγητό της κυβέρνησης στα ακριβά Ι.Χ. λες και βρήκε ξαφνικά το υπουργείο οικονομίας το μαγικό μαντζούνι που θα γεμίσει τα παντελώς άδεια ταμεία του κράτους.

Πήρε ο
χασάπαρος πουλώντας μια καραβιά μπριζόλες χοιρινές το Λέξους (υβριδικό, να μην τον πούνε και βλάχο) και ζήλεψαν οι βουλευτάδες μας. Πόθεν έσχες ο χασάπης σου λέει… Μάλλον θα έκλεψε για να παρκάρει έξω από τα μπουζούκια τέτοιο εργαλείο, ενώ εμείς ιδρώνουμε στα βουλευτικά έδρανα για να μας το πάρει ο θείος Σιούφας. Και έτσι έβαλαν την ΥΠΕΕ (το παλιό ΣΔΟΕ, μόνο που εκείνο έκανε και καμιά δουλειά) να κάνει μπλόκα μαζί με τους Ζητάδες. Οι μεν θα σταματάνε τα παπιά και οι δε τις Πόρσε. Ω Mon Dieu, τι ξεφτίλα για τον φραγκάτο να τον ελέγχουν μαζί με τον ινδιανάκο με το δίχρονο…

Κάπως έτσι φαντάζονται ότι θα μαζέψουν και κανα φράγκο για τον άδειο κρατικό κορβανά. Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι η υπερπροβολή του θέματος από τις εφημερίδες. Πού είναι η ειδησάρα και εγώ αδυνατώ να τη δώ; Είναι το ότι κάτι θα κάνει η ΥΠΕΕ πέρα από το να τρομοκρατεί περιπτεράδες; Είναι ότι το υπουργείο είχε επιτέλους μία ιδέα για να μαζέψει χρήμα; Είναι η ζήλια των συναδέλφων μου που δεν έχουν Καγιέν ενώ πολύ θα το ήθελαν; Πάντως μέτρο κατά της φοροδιαφυγής δεν είναι.

Δε μπορεί σε μια χώρα που φόρο πληρώνουν
μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να ανακάλυψαν ξαφνικά ότι κυκλοφορούν πολλές Μερτσέντες. Μια βόλτα στις μαρίνες της παραλιακής, από τον Πειραιά μέχρι το Καβούρι κάνει και τον κάτοικο του Μονακό να κοκκινίσει από τη ζήλια. Δισεκατομμύρια παρκαρισμένα στον ήλιο να κάνουν πλάτσα πλούτσα στα ήρεμα νερά του Αργοσαρωνικού. Πού ποιοί και πώς τα βρήκαν τα χρήματα να αγοράσουν και να συντηρούν αυτά τα θηρία; Δεν είναι μόνο τα είκοσι – τριάντα κότερα των γνωστών οικογενειών. Μιλάμε για εκατοντάδες ελλιμενιζόμενες περιουσίες.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Μπλόκο και ελέγχους στα ακίνητα κανείς δε σκέφτηκε να κάνει; Οι βιλάρες του εκατομμυρίου έχουν γίνει πιο πολλές από τα δυάρια σε κάποιες περιοχές και αν πας μια βόλτα στα κοντινά νησιά θα δεις να έχουν γίνει εργοτάξια. Όπου ήταν πριν πλαγιά είναι τώρα οικισμός με πολυτελή πέτρινα σπίτια, με πισίνες για τους θαλασσοφοβικούς και λοιπά νεόπλουτα καλούδια. Ποιος τα αγοράζει αυτά; Ποιος δίνει 500 ή 800 χιλιάδες ευρώ για να πάρει εξοχικό στη Τζιά ή την Αίγινα; Όλοι αυτοί που δηλώνουν σχεδόν άποροι στην εφορία. Αυτούς να πάνε να μαζέψουνε και να αφήσουν τις κατινιές για τη μόστρα με τα πολυτελή ΙΧ. Αυτά είναι για να γράφουν κανένα παραπολιτικό τα κρατικοδίαιτα τσιράκια.

Για την άλλη φοβερή ιδέα με τα λαχεία και τις αποδείξεις δεν έχω λόγια. Είναι από αυτά που επιβεβαιώνουν τη ρήση ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη… Ο τύπος που το σκέφτηκε και αυτοί που δεν τον άρχισαν στο μπίζ και να τον στείλουν μετά σπίτι του ή σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να επανέλθει, χτύπησαν το τζάκ πότ της βλακείας. Μπράβο και σε καλή μεριά
.
Γ.Γ.