29 Μαΐ 2009

Τηλε-παπαριές


Ωραία… Είδα και το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, το οποίο παρεμπιπτόντως έγινε με αφορμή τις Ευρωεκλογές με τις οποίες όμως ουδείς ασχολήθηκε. Μάλλον πρόκειται για ακόμα δύο χαμένες ώρες της ζωής μου. Σαν ένα αδιάφορο έργο στον κινηματογράφο, ή ένα ματσάκι που βγήκε «φάβα». Ωραία πέρασα, δε λέω. Σίγουρα πολύ καλύτερα από το να έβλεπα τα σώου των οκτώ, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο… Ή μήπως ήταν;

Οι πολιτικοί κατέβηκαν στο γήπεδο με μόνο σκοπό να πάρουνε το «Χ» με κάθε τρόπο και έτσι πρώτο μέλημά τους ήταν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Ανάθεμα αν απάντησαν κανονικά σε μία ερώτηση. Αλαμάλα κακάλα οι απαντήσεις κι όποιος κατάλαβε μπράβο του, κερδίζει ένα ταξιδάκι στη Γερμανία τώρα που έγινε… και της μοδός.

Οι δε περφόρμερς των οκτώ έπαιζαν για την πάρτη τους. Ποιος θα φανεί πιο έξυπνος, πιο διαβασμένος και με τις πιο έξυπνες ερωτήσεις. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο: Ερωτήσεις ηλίθιες (εντάξει, όχι όλες) ακόμα και προσβλητικές από κάποιους, ή με ύφος προσβλητικό.

Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρωθυπουργός δεν απαντά στα ίσα σε μια ερώτηση, αλλά αντ αυτού λέει μιαν άλλη ιστορία, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί οφείλει να ανέχεται το ύφος του Λιάτσου και την… τοποθέτηση αντί ερώτησης. Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν ξέρω, για παράδειγμα, τι υπομονή θα είχα στη θέση τους, απέναντι στις ηλιθιότητες για την κόρη του Παπανδρέου ή τις… άδειες δακτυλίου του ΣΥΝ. Στην τελική, αν θέλουμε τέτοιες ερωτήσεις και βέβαια τις ανάλογες απαντήσεις, γιατί δε βάζουμε τα φυντάνια του Μαλέλη ή τους διάφορους Περήδες να «ανακρίνουν» τους αρχηγούς και ο ΑΝΤ1 στέλνει τον Ευαγγελάτο αντί της Τατιάνας.

Είναι νομοτελειακό και το διδάσκουν στα… νηπιαγωγεία της δημοσιογραφίας και της νομικής: Η ηλίθια ερώτηση θα πάρει μια εξίσου ηλίθια απάντηση. Εξαιρούνται βέβαια απαντήσεις όπως αυτές του Γιώργου ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέκαθεν κόμμα της οικολογίας διότι έχει έμβλημα τον ήλιο και σημαία πράσινη!.. Εξαιρείται βεβαίως και η ατάκα της Αλέκας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν καλό μισθό, εκτός όσων εργάζονται στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ διότι είναι κομμουνιστές. Για τις γνωστές εξυπνάδες του αρχηγού του Πλεύρη, περί ανέμων στα ρετιρέ ας μην επεκταθούμε…

Άρα, τι μάθαμε από από αυτή την «τηλεμαχία»;

  • Ότι η Ευρώπη, είναι για το λαό χασούρα! (σύμφωνα με κάποια περίεργα λογιστικά της κας Παπαρήγα) και τίποτε άλλο καθώς οι άλλοι αρχηγοί δεν ασχολήθηκαν.
  • Ότι σύμφωνα με τη λογική της Αλέκας, εφόσον το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα εξουσίας δεν δέχεται έλεγχο από θεσμικά όργανα!
  • Ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην έγιναν εδώ και 5 χρόνια αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
  • Ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Καραμανλή, έχουμε καταφέρει το 98% της σύγκλισης!
  • Ότι η πράσινη ανάπτυξη χρειάζεται πόρους από επενδύσεις, αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που θα μπορεί να δανειστεί και όχι ένα χρεωμένο κράτος (άρα πάπαλα η πράσινη ανάπτυξη)!
  • Ότι το ΛΑΟΣ δεν είναι των άκρων, αφού ποτέ δεν αποκλείει τον διάλογο (πχ με τους Χρυσαυγήτες) και…
  • Αλαβάνος και Τσίπρας τα έβαλαν με Βραδυνή και Απογευματινή, καθώς ζήτησαν 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο σπάζοντας τα κοντέρ! Είναι νούμερο που κανείς άλλος δεν έχει αποτολμήσει.

    Με τις υγείες μας.