30 Μαΐ 2009

Μπράβο στοΓιώργο!


Έτσι μπράβο! Ο Γιώργος αποδεικνύει ότι έχει κοχόνες αρχηγού και ότι εννοεί το «δε χρωστάω σε κανέναν» και πόσο μάλλον στο «αδελφάτο» του ΔΟΛ.

Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε χθες το βράδυ εντολή στους επιτελής του να τηλεφωνήσουν στο «μεγάλο αφεντικό» του Συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη και να αποσύρουν τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα της Κυριακής. Αιτία η δημοσκόπηση – μαϊμού που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ για το ντιμπέιτ και έφερνες κερδισμένο της βραδιάς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τα στοιχεία του γκάλοπ –πίνακες κτλ - τα οποία ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, είχαν φτιαχτεί ενώ η τηλεμαχία βρισκόταν σε εξέλιξη κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό και καταγγέλθηκε από χρήστες του διαδικτύου και μπλόγκερς.

Η κίνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη πολιτική σημασία καθώς είναι ο μόνος εδώ και δεκαετίες που τα βάζει ανοιχτά με το βασίλειο της διαπλοκής και τον «κάπο ντι κάπι» του Τύπου, τον κυρ Σταύρο. Για το γιουσουφάκι του το Γιαννάκη δε γίνεται λόγος διότι η κατηγορία που παίζει φτάνει το πολύ μέχρι τον Βενιζέλο, τον οποίο τώρα φαίνεται γιατί τον επιθυμούσαν τόσο πολύ έναντι του απρόβλεπτου Γιώργου.

Η σφαλιάρα σημειολογικά είναι μεγάλη και θυμίζει την εποχή στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου συγκρούστηκε με τον Λαμπράκη πάλι για το Βήμα. Από τη σύγκρουση τότε ευνοήθηκε – σε πολλαπλό επίπεδο – ο νεόκοπος τότε εκδότης και εργολάβος κ. Μπόμπολας. Τώρα;..