9 Μαΐ 2009

Θα το κλείσω το κομμωτήριο


Τι κούραση κι αυτή, να σε κουβαλάνε στη Βουλή κάθε Παρασκευή πρωί ίσα-ίσα για να σου χαλάσουν το τριήμερο... Τον καταλαβαίνω τον Κουρασμένο. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του, θα το έκλεινα το κομμωτήριο!

Βρε άι σιχτίρ καλοκαιριάτικο που θα κάτσει ο άνθρωπος να ασχοληθεί με τον κάθε Παυλίδη και όλα τα καρακατσουλιά και να΄ χει και την αντιπολίτευση να κάνει σα τη γριά παρθένα που της πιάσανε τον κώλο. Λουκέτο!

Όλο και πιο πολύ μ αρέσει. Αν κατάφερνε να κοπούν και τα μεροκάματα σε όλους αυτούς μέχρι να ξανανοίξει η Βουλή ίσα που θα τον ψήφιζα κιόλας. Το μοντέλο της ΕΕ για την κρίση στην πράξη: Η Βουλή θ ανοίγει όποτε δε βαριέται ο πρωθυπουργός και οι πληρωμές θα γίνονται με "το κομμάτι". Τα "τυχερά" θα παραμείνουν μαύρα και θα παραγράφονται ανα εξάμηνο. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας έτσι για να την πατήσεις... Είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος ρε κωθώνια κι εσείς δεν καταλαβαίνεται τίποτα, στούρνοι.

Άντε αδέλφια μεθαύριο να βγει και ο Παπούλιας να κλείσει κι αυτός το μεγάλο μαγαζί να πάμε να κάνουμε κανα μπανάκι τώρα που είναι πεσμένες οι τιμές.


Ευτυχώς που γίνονται όλα αυτά και καταλαβαίνουμε επακριβώς τι εννοούν οι πολιτικοί όταν μιλούν για «δημοκρατικές διαδικασίες», «συμμετοχική δημοκρατία», «δημοκρατικές δομές», και διάφορα άλλα «δημοκρατικά» παραμύθια.

Αλλά η απαξίωση της Βουλής και των βουλευτών δεν είναι βίτσιο του κουρασμένου που δε γουστάρει και κανέναν από τους δικούς του. Και οι λοιποί τα ίδια κάνουν. Χεσμένους τους έχουν τους βουλευτές τους.

Δεν είμαι εμπαθής (ή τέλος πάντων δεν είναι του παρόντος…), αλλά όταν βγαίνει αυτός ο χιλιοκουμπωμένος ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και λέει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη διότι δεν πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο των εκδοτών, τότε ή εγώ έχω χάσει το χιούμορ μου και δεν πιάνω τα αστεία των νεοΠΑΣΟΚων ή άλλος έπινε κι άλλος μεθούσε στην οικογένεια του συντρόφου.

Η κυβέρνηση, λέει επίσης, δε μπορεί να ελέγξει τους βουλευτές της καθώς το πόρισμα της ΝΔ για τον Παυλίδη δε μπόρεσε να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Τι λε ρε συντροφάκο; Τότε γιατί γίνονται οι ψηφοφορίες ρε δημοκράτη μου; Αν είναι έτσι, να τις καταργήσουμε τελείως και οι βουλευτές να είναι κάτι σαν τη βασίλισσα της Αγγλίας στο πιο βλάχικο: παντελώς διακοσμητικοί. Και επειδή δε μου έρχεται κάτι να διακοσμήσω με τον Βενιζέλο, τον Τραγάκη, τον Άδωνη ή τον Χαλβατζή, να το γυρίσουμε σαν τον ημίθεο τον Μπερλουσκόνι και αντί να ψηφίζουμε στις εκλογές το μυαλό του Πάγκαλου να ψηφίζουμε τον πισινό της Μαστροκώστα. Έτσι να τον καταλάβω τον συλλογισμό του Παπακωνσταντίνου και να βοηθήσω μάλιστα εθελοντικά και στον προεκλογικό αγώνα τις συντρόφισσες.

Αν είναι κάθε κόμμα στις ψηφοφορίες να ανοίγει φάμπρικα «χέρι – χέρι από τον Καρατζαφέρη» όπως έφευγαν κλεισμένα και έτοιμα για την κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχολούμαστε με τα τεκταινόμενα στο κοινοβούλιο και ποιόν αφορούν πέραν των κομματικών επιτελείων. Κατανοώ το γεγονός ότι κάποιοι νόμοι ή ο προϋπολογισμός έχει για τις κυβερνήσεις χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, αυτό όμως απέχει παρασάγγας από το να φοβάται ο βουλευτής να καταψηφίσει τροπολογία της κυβέρνησής του μη τυχόν και καταγραφεί ως αποστάτης!

Εν τέλη, πρέπει κάποιοι να ξαναθυμηθούν ότι στέλνουμε τους βουλευτές στη βουλή ως εκπρόσωπούς μας και αυτό καλούνται να κάνουν και όχι να είναι άβουλοι εκπρόσωποι κομμάτων, αρχηγών και κάποιων… χορηγών. Δύσκολο; Προφανώς, αλλά γι αυτό υποτίθεται ότι είναι οι εκλεκτοί του λαού και από εκεί πηγάζουν και τα πολλά και διάφορα δυσανάλογα με την προσφορά τους οφέλη και οι ευεργετικές διατάξεις όπως η περίφημη και παρεξηγημένη και από τους ίδιους ασυλία.

Εάν θέλουμε τούβλα για κοινοβουλευτικές ομάδες-«μπετόν αρμέ» όπως έλεγαν στη ΝΔ, ή χειροκροτητές Προέδρων και γλάστρες για μπούγιο στα έδρανα, τότε γιατί να πληρώνουμε τριακόσιους τους περισσότερους εκ των οποίων δεν τους γνωρίζει όχι ο θυρωρός τους αλλά ούτε ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος και να μην τους περιορίσουμε στους 200 που μας επιτρέπει και το Σύνταγμα όπως πολύ σοφά έγραψε πριν μερικές ημέρες ο Κ. Ζούλας στην Καθημερινή.
Το Βέλγιο, η Αυστρία και η Πορτογαλία, με ανάλογο πληθυσμό της Ελλάδος, έχουν 230, 183 και 150 βουλευτές, ενώ ακόμη και η εξαπλάσια Βρετανία τα καταφέρνει μόλις με τους διπλάσιους βουλευτές από μας. Άραγε εκεί γίνεται μείζον ζήτημα για την κοινωνία τι θα ψηφίσει ο… Μανώλης;